JJK, CRM-service ja yhteistyökumppanit aloittivat kamppailun kiusaamista vastaan. Kampanjan tavoitteena on ehkäistä kiusaamista kaikissa yhteisöissä kuten urheiluseuroissa, kouluissa ja työpaikoilla. #Äläkiusaa on JJK:n edustusjoukkueen kantava teema läpi kausien 2018-2019.

JJK on tunnettu edelläkävijä urheiluseurojen yhteiskuntavastuullisessa toiminnassa Suomessa ja seurassamme on aina tiedostettu urheilun mahdollisuudet yhteiskunnassa. Toisaalta olemme myös tunnustaneet vastuumme etenkin lapsia ja nuorisoa kohtaan.

Kiusaamiseen on kiinnitetty huomiota yhä enemmän lähivuosina, mutta haaste on edelleen suuri. Vuonna 2017 peruskoulun kahdeksannen ja yhdeksännen luokan pojista 7 prosenttia ja tytöistä 5 prosenttia ilmoitti joutuneensa koulukiusaamisen uhriksi vähintään kerran viikossa lukukauden aikana (Kouluterveyskysely, Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos 2017). Jyväskylässä tämä tarkoittaa, että pelkästään yläkouluissa jopa yli 200 lasta joutuu kestämään kiusaamista viikoittain.

Kiusaamisen seuraukset voivat jättää pitkäkestoisen, jopa koko elämän pituisen taakan ihmisille. Aikuisten tehtävänä on saada lapset ja nuoret ymmärtämään, miten vahingollista kiusaaminen on. Esikuvilla on iso vastuu kannettavana ja he voivat omalla esimerkillään auttaa lapsia ja nuoria. Siksi haluamme pelaajiemme avulla viedä tärkeää viestiä kaikille lapsille, nuorille ja myös aikuisille – ÄLÄ KIUSAA!

Seuraavan kahden vuoden aikana tulemme jalkautumaan Jyväskylän kouluihin pelaajiemme voimin ja kertomaan esimerkkien avulla, miksi kiusaaminen ei ole hyväksyttyä. Kampanja tulee olemaan näkyvästi läsnä tapahtumissamme ja viestinnässämme. Osallistu sinäkin mukaan kamppailuun kiusaamista vastaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tunnuksella #äläkiusaa.

Lauantaina 18.8. Harjun Stadionilla pelattava Ykkösen ottelu JJK – AC Oulu toimii kauden 2018 Älä Kiusaa -teemaotteluna. Teemaotteluun otteluisäntä Keskimaa tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn 50 ensimmäiselle S-etukorttiperheelle (2 aikuista, 2 lasta). JJK puolestaan kutsuu otteluun kaikki lapset ja nuoret tarjoten ilmaisen sisäänpääsyn alle 17-vuotiaille! Lisää pian edessä olevasta Älä Kiusaa -teemaottelusta voit lukea esimerkiksi ottelun Facebook-tapahtumasta, johon linkki tässä.

 

Pääyhteistyökumppanimme kiusaamista vastaan:

 

Yhteistyökumppanimme kiusaamista vastaan: