Vuosaaresta kauden ensimmäinen vierasvoitto

26.06.2014

viikingit-jjk_260614

JJK haki torstaina Vuosaaresta maukkaat ja tärkeät pisteet kaatamalla Viikingit jännittävien vaiheiden jälkeen 2-3-lukemin. Maalinteossa Kettupaidoista onnistuivat Jasin Abahassine ja Mikko Manninen peräti kahteen kertaan.

Ensimmäinen puoliaika mentiin vieraiden hallinnassa. JJK sai alusta asti luotua painetta isäntiensä maalille, mutta tilanteista huolimatta nsimmäistä maalia saatiin odotella yli kaksikymmentä minuuttia.

21. minuutilla Kari haistoi hyvin Viikinki-keskikentän hapuilun, vei helposti pallon ja vapautti loistavalla syötöllä Abahassinen nokikkain Patrick Bantamoin kanssa. Jaska ei erehtynyt vaan viimeisteli vuorenvarmasti kauden toisen osumansa!

Viikinkien vastaus tuli kuitenkin vain muutaman minuutin päästä. Pallo jäi vapaapotkun jälkitilanteesta pyörimään JJK-päähän, Kasperi Liikonen pääsi paitsion rajamailta karkuun ja nosti pallon hallitusti maaliin tuoden isännät tasoihin.

Isännät saivat maalistaan virtaa ja paine siirtyikin kettumaalille – mutta vain hetkeksi! Tasoituksesta oli kulunut kahdeksan minuuttia, kun JJK repi komeasti Viikinki-puolustuksen rikki ja pallo pelattiin oikealle Manniselle. Manu karisti puolustajat kannoiltaan ja Abahassinen tavoin laittoi kylmänrauhallisesti pallon ohi Bantamoin vieden JJK:n näin johtoon jo toistamiseen.

Puoliajan loppuhetkillä Abahassine pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa aivan etukulmalta, mutta Bantamoi veti tällä kertaa pidemmän korren komealla tuplatorjunnalla. Tauolle mentiin kuitenkin vieraiden johdossa.

2014-06-17_jjk-haka_0025

Toisella jaksolla Viikingit pääsivät paremmin mukaan ja etenkin tauolla vaihdosta kentälle tullut Lähde toi uuden vaihteen isäntien hyökkäspeliin. Tunnin kohdalla Lähde puskikin pallon jo ohi Janne Korhosen, mutta maali hylättiin kuitenkin paitsiona.

Sitten mentiinkin vauhdilla toiseen päähän: Kari pyssytti tulisen kudin, jonka Bantamoi torjui eteensä. Kakkospalloon syöksyivät niin Bantamoi kuin Abahassinekin – ja Bantamoi sai kuin saikin pallon vielä haltuunsa. Abahassine kuittasi tilanteesta myös JJK:n ottelun ainoan varoituksen.

Kotijoukkueella oli ottelusta kuitenkin hyvä ote ja reilu vartti ennen loppua se tuottikin tulosta. Jo kertaalleen hylätyn maalin tehnyt Lähde tykitti paristakymmenestä metristä pallon vastustamattomasti takakulmaan – ja tällä kertaa tasoitus oli tosiasia.

JJK ei antanut kuitenkaan takaiskujen sen suuremmin hetkauttaa vaan jatkoi peliään vankkumatta. Viikinkien painostaessa Juha Pasoja vaihtoi Topi Järvisen kentälle Robert Taylorin tilalle ja vaihdon myötä laidalla aloittanut Manninen siirtyi keskelle. Loisto-ottelun pelanneella Manulla riittikin virtaa painella kenttää päästä päähän tukien tarpeen mukaan niin hyökkäystä kuin puolustustakin.

Ottelun ratkaisu nähtiin 78. minuutilla. Jälleen erinomaisia otteita hyökkäyksen kärkenä esittänyt Aleksis Lehtonen oli luovimassa pallon kanssa kohti maalia,  kun jo aiemmin Lehtosta rikkomisesta kortin napannut Mikko Lönnström kaatoi nuorukaisen aivan rangaistusalueen sivurajalla.

Karin antaman vapaapotkun jäljiltä pallo jäi pyörimään boksiin ja pitkän molemminpuolisen pystypainin jälkeen lopulta Manninen sai pallon takatolpalla ja runnoikin sen maaliin! Kahden maalin illat ovat olleet Manulle harvinaista herkkua ja tämä  tuplaosuma olikin erityisen makoisa, sillä se takasi JJK:lle kauden ensimmäiset vieraspisteet!

Sunnuntaina vieraana Ilves

Seuraava ottelu on edessä jo tulevana sunnuntaina, kun kärkipäässä koko kauden viihtynyt Ilves  saapuu vieraaksi Harjulle. Ottelu alkaa kello 17  – tervetuloa mukaan!

FC Viikingit - JJK 2-3 (1-2)

Maalit:

0-1 21' Jasin Abahassine

1-1 26' Kasperi Liikonen

1-2 32' Mikko Manninen

2-2 73' Mikael Lähde

2-3 78' Manninen

 

JJK:n kokoonpano:

Korhonen; Hanslian, Itkonen, Tapaninen, Velija; van Gelderen; Abahassine (v), Kari (c) (90+3' Vielma), Taylor (62' Järvinen), Manninen; Lehtonen (83' Hilska).

Vaihdossa: Ikäheimo (mv), Leppänen, Järvinen (62'), Kosunen, Kuhmonen, Hilska (83'), Vielma (90+3').

Videokooste ottelusta Viikinkikanavalla: