VPS-JJK: Taisteleva JJK joutui taipumaan

02.07.2012

JJK:n tiukka taistelu ei tuonut tulosta, vaan Kettupaidat joutuivat taipumaan 2-0-tappioon vahvan ottelun pelanneen VPS:n vieraana maanantaina. Isäntien maalit tekivät Jarno Parikka ja Ville Luokkala

Ensimmäinen puoliaika oli maalittomuudestaan huolimatta viihdyttävää ja aktiivista peliä molemmilta joukkueilta – kummatkin taistelivat ja pyrkivät ahnaasti hakemaan maalia ja ottelun hallinta aaltoili joukkueelta toiselle. Kotijoukkue sai pallon maaliin suoraan vapaapotkusta, kun reilu vartti oli takana. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, koska VPS-pelaajan katsottiin rikkoneen tilanteessa JJK-boksissa. VPS ei onnistunut käyttämään myöskään puolen tunnin kohdalla avautuneita paikkojaan hyväkseen ja kun vieraatkaan eivät palloa maaliin saaneet, mentiin tauolle maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi: yritteliästä pelaamista ja tiukkaa vääntöä, jossa niskan päällä oli vuoroin JJK, vuoroin VPS. Reilun tunnin jälkeen kotijoukkue iski: Janne Korhonen torjui ensin Steven Morrisseyn vedon, mutta paluupallossa ensimmäisenä oli Parikka, joka niittasi pallon maaliin. JJK ei näyttänyt maalista juuri hätkähtävän, muttei lopulta kuitenkaan ehtinyt kunnolla saada peliään käyntiin, kun isännät tuplasivat johtonsa: Luokkala laittoi pallon melkoisen akrobaattisesti takatolpan juureen sisään ja näin lukemat olivat 0-2. Toisen maalinsa jälkeen VPS pystyi keskittymään entistä tarkemmin puolustamaan, eikä JJK yrityksistä huolimatta saanut palloa verkon perukoille – edessä oli aina viimeistään maalivahti Bouna Coundoul. Niin Kettupaidat joutuvatkin palaamaan Keski-Suomeen tyhjin käsin – JJK kyllä yritti, taisteli, repi ja raastoi, mutta pisteisiin se ei tänään riittänyt

VPS – JJK 2-0 (Parikka 65′, Luokkala 67′)

Korhonen; Markkula, van Gelderen, Nieminen (65′ Reintam), Turpeenniemi (81′ Tapaninen); Innanen (v) (75′ Hilska), Poutiainen, Tuomanen, Manninen; Virtanen, Wusu.

Szeróvay, Reintam, Pasoja, Tapaninen, Hilska.