Viikonloppuna paljon junnufutista – sunnuntaina kunnioitetaan Kai Pahlmanin muistoa

23.03.2013

Viikonloppuna on Jyväskylässä tarjolla runsain mitoin junnufutista, kun lauantain ja sunnuntain aikana on Vehkalammella tulessa neljä eri JJK:n juniori-ikäluokkaa: lauantana A- ja B-nuoret pelaavat omat SM-karsintaottelunsa, sunnuntaina taas pelataan sekä C-nuorten Kai Pahlman-piirikarsinnat että 00-syntyneiden poikien Puolen Suomen liigan piirikarsinnat.

 

 

 

JJK – FC Lahti x 2

 

Lauantaina Kettupaitojen vastaan asettuu FC Lahti – kahdesti! Ensin kello 13 alkaen paremmuudestaan mittelevät A-nuoret, jotka samalla päättävät SM-karsintojen itälohkon. Kun vain JJK-FC Lahti-ottelu on lohkossa pelaamatta, johtaa JJK pisteen erolla perässä tasapistein tuleviin  FC Lahteen ja Valkeakosken Hakaan. Tällä hetkellä lahtelaiset ovat toisena paremman maalieron turvin, mutta voivat pudota Hakan taakse, mikäli JJK voittaa riittävän suurimaalisesti. Kaikki kolme ovat joka tapauksessa jo varmasti jatkossa, sillä viiden joukkueen lohkosta neljä parasta jatkaa matkaansa seuraavaan karsintavaiheeseen.

 

A-nuorten jälkeen kello 15:30 alkaen on B-poikien vuoro. Myös BSM-karsinnoissa jyväskyläläisten meno on vahvaa: JJK on 12 pisteellään itälohkon toisena. Myös B-nuorten SM-karsinnoissa viiden joukkueen lohkosta neljä parasta jatkaa jatkokarsintoihin, niinpä JJK onkin jo jatkopaikkansa varmistanut, vaikka Kettupaidoilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta, viimeisellä sijalla tällä hetkellä oleva PEPO kun ei enää JJK:n ohi voi nousta. Päivän vastus FC Lahti on neljäntenä ja joutuu vielä jatkopaikkansa eteen tekemään töitä, sillä lahtelaisten ohittamiseen PEPO:lla on mahdollisuus.

 

Edustuksen osalta vastaavaa kohtaamista saadaan odotella vielä parisen viikkoa – JJK ja FC Lahtihan kohtaavat 6.4. Liigacupin finaalissa Lahden Kisapuistossa!

 

 

Piirikarsinnat sunnuntaina

 

Sunnuntaina tositoimissa ovat nuoremmat juniorit, kun C15- ja 00-ikäluokat käyvät omia karsintojaan. C-pojat pelaavat piirikarsinnan Kai Pahlman-turnaukseen, 00-pojat taas Puolen Suomen liigan turnaukseen. Molemmat turnaukset toimivat ikäluokkansa SM-sarjana.

 

Vehkalampi 1-kentällä kuhina alkaa jo aamulla 9:30, kun päivä käynnistyy 00-ikäluokan ottelulla JJK:n ja Lepän ja FCV:n yhdistelmäjoukkueen välillä. Toimintaa riittääkin tauotta koko päivä aina kello 17 alkavaan C15-ikäluokan PaRi-FCV-otteluun asti.

 

 

Surunauhat sunnuntaina Pahlmanin muistoksi

 

JJK pelaa sunnuntain Kai Pahlman-piirikarsinnoissa surunauhoissa. Näin JJK haluaa omalta osaltaan kunnoittaa viime viikolla 77 vuoden iässä pois nukkuneen legendan muistoa, toteaa JJK:n junioripäällikkö Jarkko Jokiranta.

 

– Turnauksellahan on hänen nimensä, joten karsinnat vaikuttivat sopivalta paikalta tähän. Ennen kaikkea haluamme näin osoittaa kunnioitustamme Pahlmanin muistolle ja arvostustamme häntä kohtaan. Samalla tehdään nuorille pelaajille hieman tutummaksi henkilöä, jonka nimen alla pelataan.

 

Monilahjakkuus Kai Pahlman oli menestyksekäs etenkin jalkapallon, mutta myös esimerkiksi musiikin saralla. Meriittilistalta löytyy muun muassa 56 A-maaottelua, Suomen mestaruuksia niin pelaajana kuin valmentajakin, Pohjoismaiden mestaruus – sekä huikaiseva määrä maaleja: 288 pääsarjaottelussa verkko heilui käsittämättömät 191 kertaa. Mestaruussarjan kaikkien aikojen maalintekijätilastoissa Pahlman onkin toisena. Värikkäänä persoonana tunnettu Pahlman on myös kirjoittanut tavaramerkkinsä nimeä kantavan Banaanipotku-kirjan.

 

Pahlmanin mukaan nimetty turnaus toimii C-juniori-ikäluokan eli 15-vuotiaiden poikien SM-sarjana: alueellisten karsintojen jälkeen ikäluokan paras ratkotaan varsinaisella turnauksella heinäkuussa.

 

 

 

 

Superjunnuviikonlopun otteluohjelma:

 

Lauantai, Vehkalampi 2:

 

13:00 JJK A – FC Lahti A

15:30 JJK B – FC Lahti B

 

Sunnuntai, Vehkalampi 1:

 

9:30 JJK-00 – Leppä/FCV yj

11:00 FCV – JJK-98

12:30 Komeetat – JJK-00

14:00 JJK-98 – PaRi

15:30 Leppä/FCV yj – Komeetat

17:00 PaRi – FCV