Uutiset / 2009 / Veikkausliigan tv-oikeudet URHOtv:lle

10.09.2009

Veikkausliigan tv-oikeudet URHOtv:lle

 

Veikkausliiga ja  URHOtv ovat solmineet viiden vuoden sopimuksen Veikkausliigan mediaoikeuksista. URHOtv lähettää kausina 2010-2014 viikoittain useamman suoran ottelulähetyksen omalla maksukanavallaan. Sopimuskauden aikana suorien, television ja internetin välityksellä lähetettävien otteluiden määrä kasvaa merkittävästi.

 

– Rakennamme URHOtv:stä parasta kotimaista huippu-urheilua suorina lähetyksinä tarjoavaa premium maksu-tv -kanavaa. Veikkausliiga on maamme toiseksi seuratuin palloilusarja ja nyt syntynyt sopimus tukee strategiaamme olla kiinnostavinta urheilusisältöä kotitalouksille valtakunnallisesti tarjoava tv-kanava vuoden ympäri, kommentoi URHOtv:n kippari Ahti Leväaho.

– Veikkausliigan kanssa solmitun sopimuksen myötä investointimme Suomeen kasvavat merkittävästi ja panostamme voimakkaasti myös tv- ja www-tuotantojen laatuun ja määrään.

 

– Olemme erittäin tyytyväisiä saavutettuun sopimukseen. Se täyttää Veikkausliigan niin näkyvyydelle, tuotantojen laadulle kuin oikeuskorvauksillekin asettamat tavoitteet, kiteyttää toimitusjohtaja Jan Walden Veikkausliigasta.

 

URHOtv on samalla tehnyt MTV Oy:n kanssa Veikkausliigan otteluita koskevan erillisen alilisensointisopimuksen kausiksi 2010-2014. Tänä aikana Canal+ esittää yhden suoran ottelulähetyksen viikossa ja MTV3 viikoittaisen huippuhetkiohjelman kunkin liigakauden aikana.

 

– Kokonaisuutena URHOtv:n sopimus takaa kasvavien lähetysmäärien lisäksi vahvan sitoutumisen tv- sekä huippuhetkituotantojen kehittämiseen. Pyrkimyksenä on, että sopimuskauden loppupuolella jokainen Veikkausliigaottelu on katsottavissa joko televisiossa tai muita jakelukanavia pitkin. Tämä yhteistyö luo väkevän pohjan Veikkausliigan kehittämiselle tulevina vuosina, kommentoi Jan Walden.

 

Veikkausliigan ja URHOtv:n yhteistyösopimuksesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.