Uutiset / 2009 / TPS parempi Liiga Cupin avauksessa

06.02.2009

JJK taipui TPS:lle Liiga Cupin avauksessa lukemin 3-1(0-0). Ottelu pelattiin lumimyräkässä, kun Kupittaan tekonurmen lämmitys ei pystyhyt sulattamaan TPS:n vieraana.

Puoliajallla tilanne oli vielä maaliton. Paras maalintekopaikka oli kotijoukkueen Babatunde Wusulla 30 minuutin pelin jälkeen, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

JJK suoritti puoliajalla kolme vaihtoa. Vaihtoon tulivat Kari, Eronen ja John. Kentälle menivät Mika Lahtinen, Niko Markkula ja Niko Kautto.
Lumissade vain yltyi toiselle puoliajalle, eikä kentän rajat enää erottuneet, vaikka kotijoukkueen talkooväki putsasi tauolla kenttää.

Toisella puoliajalla alkoi kuitenkin kentällä tapahtumaan. Kun ottelua oli pelattu 65. minuuttia, vei Ruotsalainen Amar Muharemovic kulmapotkun jälkitilanteesta TPS:n 1-0-johtoon. Keskityksen avausosumaan antoi Iiro Aalto. JJK sisuuntui ja vaihtomies Niko Markkula tasoitti ottelun minuuttia myöhemmin. Markkulan laukaus muutti suuntaa kotijoukkueen puolustajasta.

JJK:lla oli maalinsa jälkeen hyvä jakso pelissä ja se otti toviksi ottelun haltuunsa. Vieraiden rynnistys päättyi kuitenkin 83. minuutilla, kun TPS sai kulmapotkun ja toppari Jaakko Nyberg ohjasi takatolpalta 2-1-johtomaalin. Paria minuuttia myöhemmin Chris Cleaver kaadettiin rangaistusalueella ja hän itse sivalsi pelin loppulukemat pilkulta 3-1:een. Cleaverin laukaus upposi komeasti vasempaan yläkulmaan.
Ottelun loppu oli erittäin tapahtumarikas. JJK sai pallon vielä kertaalleen TPS:n tolppaan ja TPS kalisutteli JJK:n maalin ylähirttä.

JJK:n parhaimmistoa ottelussa oli peliä keskikentällä erinomaisesta rauhoittaneet Christian Sund ja Jukka-Pekka Tuomanen.

JJK:n kokoonpano: