Uutiset / 2009 / JJK hakee avausvoittoa Hakan kustannuksella

05.05.2009

 

Jyväskylässä kirjoitetaan torstaina suomalaista jalkapallohistoriaa, kun JJK pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Veikkausliigassa. Vastustaja on ottelun arvolle sopiva, eli yhdeksän Suomen mestaruuden ja 12 cup-voiton Haka. Ottelu alkaa Harjun Stadionilla torstaina klo 18.30.

JJK lähtee jahtaamaan joukkueen historiallista avausvoittoa ja –maalia. JJK:n päävalmentaja Ville Prihalla on selkeä kuva siitä, miten myös historiallinen Veikkausliigan avaustappio vältetään.
– Me puolustimme Turussa hyvin ja pystyimme pitämään pelin tiiviinä. Kuten nähtiin, se tuotti tulosta, ja meidän pitää jatkaa samaa rataa.

JJK aloitti liigataipaleen hienosti taistelemalla pisteen TPS:n vieraana. Hienosti sujunut avauspeli on nostattanut tunnelmia JJK-leirissä. Parannettavaa kuitenkin jäi erityisesti hyökkäyspelin osalta.
– Uskon, että pystymme hyökkäämään voimakkaammin. Turussa TPS pisti meidät tosi ahtaalle. Ainakin minä odotan, että torstain pelissä saamme luotua huomattavasti enemmän tilanteita hyökkäyspäässä.

Torstain vastus on kova. Kausiennakoissa liigan keskikastin paremmalle puolelle povattu Haka on voittanut kaksi pelaamistaan neljästä ottelusta (2-1-1), ja molemmat voitot ovat vieläpä tulleet vieraissa. Mitään peruuttelua valkeakoskelaisilta siis tuskin nähdään.
– Olemme nähneet Hakan pelejä alkukaudesta. Mielestäni Haka on joukkue, joka on aina vaarallinen. Erityisesti erikoistilanteissa ne ovat olleet pirun hyviä: viidestä maalista neljä on tullut kulmapotkuista. Haka näytti Honka-pelissä toisella jaksolla, että joukkue pystyy pelamaan mallikasta jalkapalloa jo nyt, Priha pohtii.

Hakan päävalmentaja Olli Huttunen näki JJK:n ottelun TPS:aa vastaan ja hän tietää, missä jyväskyläläisten kanssa pitää olla tarkkana.
– JJK:lla on edessään historiansa ensimmäinen kotipeli Veikkausliigassa, joten hurmosta on luvassa niin katsomossa kuin kentälläkin. Näin JJK:n avausottelun Turussa ja tuon pelin perusteella saamme olla kyllä varovaisia. Etenkin erikoistilanteissa JJK osoitti vaarallisuutta, Hakan päävalmentaja Olli Huttunen toteaa.

Harjun stadion ei ole niitä helpoimpia paikkoja pelata. Hakalla on kokemusta sieltä vuodelta 1997, kun molemmat joukkueet pelasivat Ykköstä.
– Viime vuosien aikana JJK on napsinut kotonaan kovia päänahkoja esimerkiksi Suomen cupin otteluissa. Harjun stadion on alaltaan hieman pienempi kuin esimerkiksi Tehtaan kenttä, Huttunen muistuttaa.

JJK:lle kyseessä on kauden toinen ottelu, Hakalle jo viides.
– Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on jo paljon pikku kolhuja pelaajilla. Sami Ristilä on varmuudella sivussa ja todennäköisesti myös Petri Viljanen, Huttunen kertoo.

Vaikka poissaoloja on, niin Huttunen on luottavainen.
– Honka-peli osoitti, että penkillä on nälkäisiä miehiä.

Kuva: JJK-faneilla on torstaina juhlapäivä kun Jyväskylässä pelataan kautta aikojen ensimmäinen miesten pääsarjan ottelu

www.veikkausliiga.com / fcjjk.com