Uutiset / 2009 / Antti Muurinen kohtaa keväästä muuttuneen JJK:n

15.08.2009

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen korostaa JJK-pelin tärkeyttä. Jyväskyläläisjoukkue on uusiutunut keväisestä, TPS on noussut sarjassa jo rinnalle ja tasapeliputken on katkettava mestaruustaistelua ajatellen.

– JJK on mielestäni aivan eri joukkue kuin keväällä meidän välisessä ensimmäisessä pelissä. Kärki Georgi Hristov ja toppari Dejan Brankovic ovat heille selkeitä vahvistuksia.

Nousijajoukkue JJK pelasi alkukaudella tukun tasapelejä, mutta sittemmin tuloksena ovat olleet joko voitto tai tappio. Muurinen uskoo, että se kertoo jotain JJK pelityylin muutoksesta.

– Kuten TPS-peli näytti, JJK on tehnyt isoja muutoksia pelityyliin. Alussa he olivat todella passiivisia, mutta pian muuttivat tyyliä aggressiivisemmin prässääväksi. He ovat päässeet jatkuvasti paremmin Veikkausliigan pelirytmiin mukaan, ja pelaavat rohkeammin voitosta. Heille säilyminen on todella innostava panos jokaisessa ottelussa.

Vaikka JJK:hon liitetään edelleenkin nousijajoukkue -leima, muistuttaa Muurinen JJK:n riveissä pelaavista kokeneista pelimiehistä.

– Toni Koskela, Cristian Sund, J-P Tuomanen, Anssi Viren: JJK:sta voi luetella monta Veikkausliiga-peliä pelannutta miestä. Ryhmä on asenteeltaan, taidoltaan ja yksilöiltään ilman muuta Veikkausliigan tasoa. Se on pakko pitää jatkuvasti mielessä.

HJK:n kokoonpanossa tullaan pakon sanelemana näkemään muutamia muutoksia. Laituri Dawda Bah ja toppari Jukka Sauso ovat pelikiellossa sunnuntain ottelusta. Terveystilanne sen sijaan näyttää paremmalta jatkuvasti.

– Ensimmäinen suuri mietinnän paikka on, ketkä tulevat paikkaamaan Jukkaa ja Dawdaa. Voi olla, että Jude Ojala saa näyttöpaikan sunnuntaina. Siitäkään ei ole vielä varmuutta. Varmaa ei ole myöskään keskikentän ryhmitys. Vaihtoehtoja on, sillä Ville Taulo on palannut pelikykyiseksi ja Johannes Westö ja Mikko Sumusalo ovat myös varteenotettavia paikkaajia. Myös Paulus Roihan tilanne näyttää hyvältä. Mies on päässyt harjoittelemaan jo kahdet täydet harjoitukset.

HJK pelaa sunnuntaina toista kertaa tällä kaudella entisellä kotikentällään Töölön Pallokentällä. Muurisen mielestä se on vain hyvä asia.

– Inter-peli oli siinä, ja se meni kaikin puolin loistavasti. Pallokentän pelinurmi on loistavassa kunnossa ja takaa meille hyvät lähtökohdat päästä pelaamaan syöttöpeliä maata pitkin.

Kuva: Peugeotin kummijoukkueet kohtaavat sunnuntaina Helsingissä.

www.veíkkausliiga.com / fcjjk.com