Uutiset / 2009 / A-nuorten kausi huipentuu kahdella viimeisellä sarjakierroksella

22.09.2009

Eletään syyskuun loppupuolta. JJK:n A –nuoret jatkavat edelleen taistelua pysymisestä SM–sarjassa, aivan samoin kuin ”isommat” miesten joukkueessa Veikkausliigassa.

A –nuorten kauteen lähdettäessä odotukset ja tavoitteet olivat pääsyssä varsinaiseen SM –sarjaan kevätkierroksen jälkeen. Sarjasysteemi on rakennettu niin, että kevätkierroksen jälkeen SM –sarjasta putoaa 3 viimeistä joukkuetta 1 –divisioonaan kun taas kolmen 1 –dvisioonalohkon voittajat nousevat syyskierrokselle SM –sarjaan. Samalla tavalla toimitaan kauden lopussa. Kevätkierrokselle lähdettäessä ennakkoasetelmien mukaan JJK:n piti olla yksi kolmesta putoajasta. Liekö vaikuttanut vastustajien asenteisiin, mutta JJK pelasi omaa peruspeliään läpi kevätkierroksen ja taisteli jopa lähtöpisteistä syyskierrokselle (3 parasta joukkuetta kevätkierroksen jälkeen saivat lähtöpisteitä 3,2 tai 1 pistettä). Vasta viimeisen kierroksen TPS –tappio varmisti sen, että A –nuoret jäivät lopulta viidenneksi kevään pelien jälkeen. Inter nousi kolmanneksi oltuaan JJK:n kanssa tasapisteissä mutta maaliero oli parempi. Kuvaavaa sarjan tasaisuudelle keväällä oli se, että vielä ennen kolmea viimeistä sarjakierrosta Inter oli putoamassa 1 –divisioonaan!

Syyskierros lähti liikkeelle yhtä huonosti kuin Jyp:in tämä kausi. Tappioita tappioiden perään. Tuli runkopelaajien loukkaantumisia, opiskelupaikkakunnan vaihdon takia joukkueesta lähtemisiä, kokonaan jalkapallouran lopettamisia, 2-divisioonajoukkueeseen siirtymisiä jne.. Sarjasijoitus oli yhtäkkiä elokuussa tyrmäävä, SM –sarjan viimeinen. Lisäongelmaa aiheutti myös se, että edustusjoukkueen A –juniori-ikäiset pelaajat Patrick Poutiainen ja Niko Markkula alkoivat saada lisää vastuuta Veikkausliigajoukkueessa joten heidänkään varaan ei voitu laskea enää mitään.

Mitä tehdä? Joukkueen ”velho” valmentaja Jukka Västinen päätti tehdä sen, mitä jokaisessa joukkueessa pitäisi tehdä yhä enenevässä määrin. Aloitti nostamaan B –nuoria joukkueeseen mukaan. Ja hän ei ottanut sieltä varovasti yhtä kaveria vaan B –nuorten määrää ei voi enää laskea yhden käden sormilla. Ja mikä oli seuraus; ennakkoluulotonta, kaikkensa joukkueen eteen tekevää uhrautuvaa peliä! Lopputulosta on vielä vaikea ennakoida mutta tämän hetkinen tilanne on huomattavasti valoisampi. JJK:n A –nuoret ovat nousseet pois selvästä putoajan asemasta. Sarjasijoitus on putoamisviivan yläpuolella kun kaksi kierrosta on sarjaa jäljellä. Selvää on, että pisteitä pitää saada vielä kahdelta viimeiseltäkin kierrokselta mutta kaikki on kuitenkin omissa käsissä.

Joten iso kiitos jo tässä vaiheessa B –nuorille, valmennusjohdolle sekä kaikille jotka olette

jaksaneet olla mukana kannustamassa A –nuoria eteenpäin, ja toivon mukaan jatkamaan myös ensi kaudella SM –sarjassa.

kuva: A-junnujen valmentaja Jukka Västinen on tehnyt hyvää työtä

fcjjk.com