Uutiset / 2008 / WJK tiputti JJK:n Suomen Cupista

04.06.2008

JJK:n taival tämän vuoden Suomen Cupissa jäi kahteen otteluun. Warkaus JK voitti neljännen kierroksen ottelun 2-1(0-1).

Kakkosen A-lohkon kärkijoukkue Warkaus JK oli mennä jo kymmenen minuutin pelin jälkeen johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta viidestä metristä lähtenyt laukaus suuntautui yli maalin.
JJK:n aloituskokoonpanossa oli 7 eri pelaajaa kuin viime sunnuntain KäPa ottelussa.”Halusimme antaa huilia avainmiehille ja antaa peliaikaan niille jotka eivät ole sitä paljon saaneet alkukaudesta” totesi valmentaja Ville Priha ottelun jälkeen.
Kärjessä pelanneet A-nuoret Sampo Ojala ja Niko Kautto pystyivät järjestämään muutaman vaarallisen paikan ottelun alussa, mutta palloa ei saatu kotijoukkueen maaliin saakka. JJK:n johtomaalin puski Anssi Viren Adyn loistavasta vapaapotkusta, kun ottelua oli pelattu 24 minuuttia. Tämän jälkeen oli vierasjoukkueella vielä muutama hyvä paikka lisätä johtoaan. Kotijoukkueella oli myös vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta puoliajalle mentiin 0-1 lukemissa.

Toinen puoliaika kotijoukkueen hallintaa.
Warkaus JK tuli toiselle puoliajalle hyvällä asenteellla ja otti pelin hallinnan itselleen ja tyrehdytti JJK:n hyökkäykset. Warkaus JK tasoitti ottelun Anssi Härkösen maalilla kun ottelua oli pelattu 51 minuuttia. Härkösen maalille ei maalivahti Matti Salkojärvi voinut mitään niin läheltä ja vapaasti laukaus lähti.
Mitä pidemmälle ottelu eteni niin sitä vahvemmin kotijoukkue hallitsi peliä.
JJK:n keskikenttä varsinkin oli suurissa vaikeuksissa vahvemman kotijoukkueen kanssa ja yhtään maalintekopaikkaa ei JJK pystynuyt luomaan toisella puoliajalla. Kotijoukkueen voittomaalin johtanut tilanne lähti JJK:n pallon menetyksestä keskikentällä. Maalin viimeisteli juuri vaihdosta kentälle tullut Jussi Kauppinen(66 min) vierasjoukkueen pakkien välistä. JJK:n edellisen ottelun kokoonpanosta olivat poissa Tuomas Latikka ja Mika Lahtinen. Kentällä eivät käyneet Misi Zheroway, Markus Paija, Matti Lähitie ja Babatunde Wusu.

”Varkauden 2-1 maalin jälkeen heillä oli vielä muutama hyvä paikka lisätä johtoaan, me emme pystyneet niitä luomaan. Cupista tippuminen ”ottaa päähän”. WJK ansaitsi voitonsa”, Ville Priha, JJK:n päävalmentaja.

Vierasjoukkueen positiivisin asia ottelussa oli Tommi Karin paluu kentillä. Tommi pelasi toisella puoliajalla 35 minuuttia.
JJK:n seuraava ottelu on launantain 7.6. AC Oulua vastaan vieraskentällä.

JJK:n kokoonpano:
Salkojärvi-Tapaninen-Viren-Sinisalo-Veijonen-Ady-Poutiainen-Kivilä-Hannula-Ojala(Kari)-Kautto.