Uutiset / 2008 / Veikkausliigaan nousu – palkinto Keski-Suomen jalkapalloilulle

02.11.2008

Jalkapallo löysi Jyväskylään 85 vuotta sitten. 1920-luvulta 2000-luvulle on ollut pitkä matka ja taipaleelle on osunut varmasti iso määrä intohimoa jalkapalloiluun, taitavia pelaajia, kiihkeitä otteluita ja valtaisa määrä työtä eri tasoilla. Lajin yleistä suosiota ja menestystä on kuitenkin aina mitattu sarjatasokysymyksellä ja pokaaleilla ja siinä jalkapalloilu ei ole päässyt otsikoihin haluamallaan tavalla.

Arvokas perustyö seuroissa ei ole synnyttänyt mittavia otsikoita ja futiksen asema on pysynyt tukevasti hovikelpoisuuden ulkopuolella. ”Mustat aukot” kuitenkin valaistuvat ja palkinto odottaa maalissa kun osaamme olla pitkäjänteisiä tekemisessämme ja saamme laajat jalkapallojoukkomme liikkeelle Keski-Suomessa. Näin lopulta tapahtui vuonna 2008 ja keskisuomalainen jalkapalloväki pokkasi palkinnon itselleen, ja täysin ansaitusti.

Lajin suosion voimakas kasvu Keski-Suomessa on tuonut jalkapallon pariin koko ajan lisää uusia tekijöitä ja uutta innostusta. Kun alueen seurat ovat myös kaiken aikaa yhä paremmin ymmärtäneet toisiaan on kannatus kanavoitunut Harjullekin yhtenäisempänä ja määrällisesti runsaanpana kuin koskaan aikaisemmin.

Keski-Suomen yli 5.000 lisenssipelaajaa perheineen ja lähipiireineen on valtava voima ja vahvuus kun se alkaa liikkua samaan suuntaan. Tärkeän osan tästä voimasta pystyi JJK:kin ammentamaan esiinmarssissaan Veikkausliigaan mutta paljon joukkovoimasta on myös vielä hyödynnettävänä.

Kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys koetaan yleensä arvokkaina hyveinä. Urheilussa tunteet ja tahtotilat ajavat meitä hakemaan nopeaa menestystä ja aina emme saa sitä kaikkea heti mitä tavoittelemme. JJK:n nousukin on ottanut oman aikansa ja menestys saavutettiin ns. pitkän kaavan kautta mutta viimeisten tapahtumien jälkeen kuitenkin lopulta jopa monille yllätyksellisesti ja nopeasti.

Haluan erityisesti kiittää JJK Jyväskylään jo 1990-luvun alkuvuosina sielullaan vihkiytyneitä JJK:n hallituksen kivijalkoja eli Timo Kuulasmaata, Pekka Salomaata ja Lassi Hietasta jotka ovat jaksaneet kärsivällisesti uskoa parempaan tulevaan myös hetkillä kun JJK:n ja jalkapalloilun tila ei näyttänyt vielä aivan parhaita puoliaan Jyväskylässä. Pitkäjänteinen työ junioriorganisaation kasvun kautta edustusorganisaatioon toi tässäkin asiassa parhaan tuloksen. Myös kaikki muut niin JJK Junioreiden kuin JJK Jyväskylänkin parissa vuosien aikana työtä tehneet ansaitsevat kukin suuret kiitokset omasta panoksestaan tässä tapahtumaketjussa joka on johtanut toiminnan laadun paranemiseen ja sen kautta nousuun maan pääsarjaan – KIITOS!

JJK:n perustilanne on nyt vahva ja mahdollisuuksia täynnä. Jalkapallo on Keski-Suomen ylivoimaisesti harrastetuin palloilulaji, JJK:n yhteistyökumppaniverkosto on erittäin laaja, JJK:n kannattajapohja on kaiken aikaa laajentunut ja viimeisimpänä JJK Keski-Suomi Oy:n suunnattu osakeanti toi upean tuloksen ja 30 uutta omistajaa JJK-perheeseen.

JJK:n nousu Veikkausliigaan kosketti erittäin suurta joukkoa ihmisiä Jyväskylässä ja Keski-Suomessa. Onnitteluiden määrään ei ole tullut loppua ja asia on koettu erityisen tärkeäksi. Koska olemme saaneet aikaiseksi vihdoin jotain näin merkittävää jalkapallon saralla 85 vuoden jälkeen on JJK:lla seurana merkittävä vastuu siitä että saavutettua palkintoa ja jalkapalloilun uutta merkittävämpää asemaa osataan vaalia parhaalla mahdollisella tavalla ja jatkaa omalla kärsivällisellä ja pitkäjänteisellä linjalla jossa ei ole jaossa pikavoittoja edelleenkään.

Suuret ja lämpimät kiitokset kuluneesta kaudesta 2008 ja noususta Veikkausliigaan kaikille jalkapallon parissa töitä tekeville keskisuomalaisille futisihmisille, JJK:n yhteistyökumppaneille, todella runsaslukuiselle ja innostuneelle kotiyleisölle, JJK:n aktiiviselle henkilökunnalle ja uusille omistajille ja tietysti JJK:n joukkueelle ja valmennusjohdolle joka ylsi tähän historialliseen saavutukseen!

Tervetuloa runsain joukoin Harjun stadionille Veikkausliigakaudella 2009!

Janne Särkkä
puheenjohtaja
JJK Jyväskylä ry.