Uutiset / 2008 / PK-35 ja JJK iskevät yhteen lauantaina Helsingissä

29.08.2008

Pallokerho-35 ja JJK tavoittelevat lauantaina paluuta voittojen tielle, kun joukkueet ottavat yhteen Pukinmäessä. Helsinkiläiset ovat käytännössä varmistaneet sarjapaikkansa, mutta pudonneet Ykkösen kärkijoukkueiden kyydistä. Keskisuomalaiset sen sijaan pelaavat yhä noususta Veikkausliigaan. PK-35 ja JJK päätyivät aiemmin kaudella Jyväskylässä pelatussa ottelussa 1-1-tasapeliin.

PK-35 on ottanut neljästä viime ottelustaan vain yhden pisteen. Tappiollinen kotipeliputki on nyt kahden ottelun pituinen. Helsinkiläiset ovat ottaneet toistaiseksi viimeisen kotivoittonsa 10. kesäkuuta. Viime kierroksella PK-35 kärsi 0-2-vierastappion TPV:lle.

– Heikkoihin tuloksiimme löytyy tuskin mitään yksittäistä syytä. Meidän on parannettava huomattavasti taistelutahtoamme ja peruspelaamistamme, joka on ollut tällä kaudella varsin huonoa, PK-35:n tärkeä laitapelaaja Otto-Pekka Jurvainen pamauttaa.

– JJK on taitava joukkue ja pelaa melko suoraviivaisesti. Heiltä löytyy sarjan tämän hetken paras maalintekijä (Babatunde Wusu) sekä useita muita hyviä yksilöjä. Lähdemme puolustamaan kurinalaisesti ja pitämään oman maalimme puhtaana, mutta meidän on ehdottomasti kyettävä myös hyökkäämään tehokkaasti.

Myös JJK on ollut viime aikoina lievästi alavireinen. Jyväskyläläisillä on alla maaliton kotitasapeli sarjajumbo KäPa:a vastaan ja kotitappio viimeistä edellisenä olevalle GrIFK:lle. JJK on nyt sarjakakkosena tasapisteissä AC Oulun kanssa. Eroa Ykköstä johtavaan FC Viikinkeihin on kuusi pistettä.

– Pelasimme Grania vastaan vaisusti, mutta KäPa-ottelusta olisimme ansainneet voiton, sillä loimme paljon hyviä tekopaikkoja. Ennen näitä pelejä meillä oli päällä hyvä vire, jonka aiomme nyt löytää uudestaan. PK-35 on fyysinen joukkue, joka puolustaa erittäin tiiviisti, JJK:n kapteeni Matti Lähitie kommentoi.

– Meidän on lisättävä liikettämme ja löydettävä maalintekotilanteisiin päättäväisyyttä. Nousu on yhä kirkas tavoitteemme, josta emme aio missään nimessä luopua.

PK-35-JJK, Pukinmäki lauantaina 30.8. klo 15.00

www.miestenykkonen.fi / fcjjk.com