Uutiset / 2008 / Nieminen ja Poutiainen maajoukkueleirille

24.11.2008

JJK:n puolustaja Samu Nieminen ja keskikenttäpelaaja Patrick Poutiainen on valittu nuorten maajoukkueleireille. Molemmat ovat olleet viimeisissä syksyn maaotteluissa joukkueiden kapteenina

Nieminen osallistuu ensi viikolla  3.-5.12. Eerikkilän Urheiluopistolla järjestettävälle alle 17-vuotiaiden leirille. Leiriryhmä toimii osan ajasta opistolla järjestettävän huippupelaajakurssin malliryhmänä. Leiri valmistaa joukkuetta maaliskuun EM-jatkokarsintoihin. Joukkueen valmentajina toimivat Lars Mosander, Hannu Haverinen ja Jori Särkkä.

Patu Israeliin.
Poutiainen on valittu alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka joulukuussa osallistuu Winter Tournament turnaukseen Israelissa. Joukkue pelaa kolme maaottelua. Kotijoukkueen lisäksi turnaukseen osallistuvat Saksa ja Romania.

Kovia maita vastassa

Tel Avivissa joulun alla pelattavan turnauksen muut osallistujamaat isäntämaa Israelin ja Suomen ohella ovat Saksa ja Romania. Vuonna 1991 syntyneiden ikäluokkamaajoukkue aloittaa ensi syksynä valmentaja Kimmo Lipposen johdolla karsinnat alle 19-vuotiaiden EM-kisoihin.

Kaikki turnausvastustajat ovat kolmen edellisvuoden EM-karsinta- ja kisamenestykseen perustuvissa U17- ja U19-rankingeissa Suomea korkeammalla, joten turnaus palvelee mainiosti U18-maajoukkueen valmistautumista ja pelaajien katsastamista tulevaa EM-karsintavuotta ajatellen.

Turnauksen pelipäivät ovat 15., 16. ja 18. joulukuuta. Otteluohjelma julkaistaan viikon 48 aikana.

Israelin turnaukseen nimetyt pelaajat:
Aku-Teppo Kelo, HJK
Jusa Impiö, PS Kemi
Henri Toivomäki, FC Lahti
Joni Nissinen, KuPS
Niko Hoikkala, FC Haka
Matias Koskimäki, HJK
Kim Alonen, TPS
Tuomas Tyystälä, PS Kemi
Juuso Simpanen, FC Honka
Patrick Poutiainen, JJK
Juho Lähde, TPS
Tuomas Rannankari, KuPS
Alexander Ring, Bayer 04 Leverkusen
Kalle Sotka, HJK
Henri Hanhela, AC Oulu
Rasmus Schüller, FC Honka
Johannes Westö, HJK
Roope Riski, TPS

Joukkueenjohto:
Kimmo Lipponen, valmentaja
Marko Rajamäki, valmentaja
Jani Meriläinen, mv-valmentaja

fcjjk.com