Uutiset / 2008 / JJK VEIKKAUSLIIGAAN – HARJULLA KARNEVAALITUNNELMA!

18.10.2008

JJK lunasti päivän Ykkösen päätöskierroksella himoitsemansa paikan Veikkausliigaan kun joukkue kaatoi PS Kemin 2-1 (1-1) numeroin. Kun ottelun loppuvihellys kantautui Harjun ylle oli karnevaali valmis kun 4.744 katsojaa palkitsi kotijoukkueen raikuvin aplodein ja suuri osa yleisöstä juoksi kentälle juhlimaan yhdessä joukkueen kanssa.

JJK oli päättänyt hoitaa oman ottelunsa tyylikkäästi ja olla välittämättä Joensuun samanaikaisista tapahtumista. Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään heti ensi minuuteista lähtien kohti kemiläismaalia ja maali roikkui ilmassa. 18. minuutilla JJK onnistui. Mika Lahtinen pelasi itsensä hienosti maalintekopaikkaan päätyrajalta ja röyhkeä ajo maalille ja kova laukaus siirsivät ”ketut” 1-0 johtoon. Yleisö odotti toista maalia heti perään mutta kemiläismaali varjeltui kovassa paineessa.

35. minuutilla PS Kemi tuli tasoihin. Vaarattomalta näyttänyt kulmapotku johti erotuomari Antti Munukan erikoiseen vihellykseen ja rangaistuspotkuun kun Munukka näki Jukka Sinisalon rikkoneen tilanteessa pilkun arvoisesti. Denis Santos tasoitti ottelun 1-1 numeroihin Sami Myllymäen hienosta torjuntayrityksestä huolimatta.

Toiselle jaksolle lähdettiin tasatilanteessa. Kun samaan aikaan Joensuussa Jippo johti 3-1 näytti Harjun asetelmat riittävän JJK:lle. Joukkue halusi kuitenkin voittaa ottelun ja kiittää hienoa kotiyleisöään. Ratkaisu nähtiin 67. minuutilla. Mika Lahtinen toi pallon rangaistusalueelle ja pallo ajautui Tundelle jonka matala terävä laukaus löysi Kemi-maalin alanurkan.

PS Kemi pelasi ottelun hyvällä moraalilla. Varsinkin joukkueen brassivahvistukset olivat vahvoja ja Denis Santos oli jopa viedä joukkueensa 1-2 johtoon tolppalaukauksellaan.

Munukan loppuvihellys aloitti JJK:n juhlat ja joukkueen ensimmäinen ”rasti” ottelun jälkeen löytyykin maailman parhaan saunanvalmistajan eli Harvian edustussaunalta Muuramesta.

JJK: Myllymäki, Latikka, Paija, Tapaninen, Viren, Kari (90 min Pulkkinen), Sinisalo, Lähitie, Lahtinen, Ady (90 min Kivilä) ja Wusu (83 min Vinny).

Yleisömäärä: 4.744 katsojaa