Uutiset / 2008 / JJK taisteli itsensä sarjan kärkipaikalle ennätysyleisön edessä

04.10.2008

http://www.ksml.fi/video-kuva/videot/jjk-viikingit(251647).eceJJK nousi Ykkösen piikkipaikalle päivän Viikingit-ottelun jälkeen kun jyväskyläläiset tekivät sen mitä runsas kotiyleisö (3.666 katsojaa) oli tullut hakemaan Harjulta. Babatunde Wusun 76. minuutilla iskemä maali jäi ottelun ainoaksi ja JJK nousi kahden pisteen erolla sarjan paalupaikalle.

”Ensimmäiseksi täytyy antaa valtavan suuri kiitos runsaslukuiselle ja hienolle kotiyleisölle joka jaksoi kannustaa joukkuettamme läpi ottelun. Tällaisen yleisön edessä on mahtavaa pelata”, JJK:n valmentaja Matti Lahtinen kiitteli Harjun tunnelmaa.

”Voitto oli koko joukkueen taistelun tulos. Pelaajat laittoivat itsensä likoon ja tuloksena oli JJK:n tähänastisen historian tärkein voitto.

Ensimmäinen jakso sujui tasaisissa merkeissä. Viikingit pystyi hienokseltaan pitämään palloa enemmän mutta vaaralliset maalintekopaikat olivat kortilla molemmin puolin. Babatunde Wusu osui kerran mutta tilanne oli paitsio. ”Ensimmäinen jakso oli tarkkaa pelaamista jota Viikingit hieman hallitsi. Pallollinen pelimme oli hermostunutta ja otteissa saattoi näkyä ylilatausta”, Lahtinen mietti.

Toinen jakso oli JJK:lta selvästi parempi. ”Pallollinen pelaamisemme parani selvästi ja pakotimme Viikkarit puolustuskannalle. Puhuimme tauolla että meidän on uskallettava pelata rohkeammin ja siinä onnistuimme”, Lahtinen jatkoi.

Tunde ehti tehdä jo toisen maalin joka hylättiin kun erotuomari Miikka Lähdesmäki näki pallon osuneen Tunden käsivarteen hyökkääjän viimeistellessä tyylikkäästi. Hetkeä myöhemmin tarvittiin Mihaly Szerovayn (alakuva) tärkeä pelastus JJK-maalilla jotta numerot pysyivät edelleen tasanumeroissa.

76. minuutilla JJK onnistui lopulta tekemään hyväksyttävän maalin. Erinomaisen ottelun pelannut Ady (yläkuva) lähetti kierteisen vapaapotkun helsinkiläismaalin edustalle josta Tunde jatkoi pallon maalin perukoille. Ottelun loppu oli hyvin JJK:n hallinnassa mutta kertaalleen Ady pysäytti pallon rinnallaan maaliviivalla ja Misin toinen hieno torjunta sinetöivät täyden pistepotin jäämisen Keski-Suomeen.

”Päivän teemana oli voittaa ja siirtyä sarjakärkeen ja tässä onnistuimme. Mitään ei ole vielä kuitenkaan voitettu ja katseet pitää kääntää illan jälkeen seuraavaan Atlantis-otteluun jossa on taas edessä uusi haaste”, Lahtinen päätti.

JJK: Szerovay, Latikka (91 min Veijonen), Tapaninen, Paija, Hannula, Kari, Lähitie, Sinisalo, Viren (var. 30 min), Ady ja Wusu (var. 57 min).

Yleisömäärä: 3.666 katsojaa

Katso ottelun parhaat palat ksml.fi-sivustolta:
www.ksml.fi/video-kuva/videot/jjk-viikingit(251647).ece

fcjjk.com