Uutiset / 2008 / JJK punnersi tasapelin kärkikamppailussa

28.05.2008

JJK ja PK-35 kohtasivat Ykkösen kärkikamppailussa aurinkoisella Harjulla ja ottelun kulku noudatti jo tutuksi tullutta kaavaa joukkueiden välillä. Kokenut vierailija iski aluksi itsensä johtoon Petteri Kaijasillan maalilla ja joukkue oli onnistua taktiikassaan jäädyttäessään pelin täysin toisella jaksolla. JJK nousi lopulta tasoihin ja pisteet jaettiin 1-1 (0-1) tuloksella.

Ottelu alkoi varsin varovaisissa merkeissä. Rauhallisen alun jälkeen kotijoukkue sai hiljalleen hyökkäyspeliinsä ryhtiä ja vauhtia mutta Mika Lahtisen vaarallista laukausta enempää ei jyväskyläläiset saaneet aikaan.

PK-35 iski 34. minuutilla tutulla kaavalla. Alkukaudesta tarkasti pelanneen JJK-puolustuksen keskusta aukesi pystysyötöllä ja Petteri Kaijasilta iski vieraat 0-1 johtoon. Maali lamautti isännät ja jakson lopulla ei nähty enää mitään vaarallista.

Toisella jaksolla PK-35 käytti aikaa jokaisella katkolla ja joukkue yritti jäädyttää pelin ja JJK:n pelirytmi olikin hetkittäin hukassa. Ketturyhmä loi varsinkin oikean laidan kautta keskityksillä painetta PK-maalille ja lopulta yritys palkittiin 67. minuutilla. Laitapuolustaja Antto Tapaninen lähetti kierteisen pallon helsinkiläisten puolustuslinjan taakse ja Mika Lahtinen haistoi tilanteen ahnaasti, luki pallon pompun mestarillisesti ja jatkoi päällään pallon maaliin, yli hölmistyneen PK-vahti Matthew McKennan.

Maalin jälkeen isännät yrittivät jatkaa aktiivisesti mutta maalipaikkoihin joukkue ei päässyt Niko Markkulan komeaa volleyta lukuunottamatta. PK-35 sai vielä myös omat mahdollisuutensa erikoistilanteista mutta useat kulmapotkut ja pitkät sivurajaheitot JJK onnistui selvittämään kerta toisensa jälkeen. Kun maaleja ei enää nähty komeilivat taululla lopulta varsin oikeutetut 1-1 loppunumerot.

JJK:n puolustuslinja jatkoi hyviä esityksiään maaliin johtanutta nukahdusta lukuunottamatta. Mihaly Szerovay oli maalinsuulla tarkka. Tauolta peliin mukaan tullut Zakaria Abahassine oli pirteä ja Mika Lahtinen parantaa kärjessä peliään ottelu ottelulta. Kuva: Mika Lahtinen viimeisteli JJK:n tasoituksen.

JJK: Szerovay, Tapaninen, Paija, Viren, Sinisalo, Latikka (45 min Abahassine), Kivilä (66 min Markkula), Lähitie, Ady, Tunde (var. 84 min) ja Lahtinen.

Yleisömäärä: 1.791 katsojaa.