Uutiset / 2008 / JJK jätti ensimmäisen ”ottelupallon” hyödyntämättä

11.10.2008

Ykkösen päivän kierroksen ottelut eivät tuoneet lopullista selvyyttä siihen että mikä joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan. Kun Viikngit hävisi kotonaan sarjapaikan varmistaneelle TPV:lle 0-2 olisi JJK noussut voitolla Atlantiksesta suoraan pääsarjaan. Selkä seinää vasten pelannut kotijoukkue voitti 1-0 ja ratkaisut siirtyivät ensi lauantaille.

JJK sai ennen ottelua jobinpostia kun torstaina harjoituksissa nilkkansa vääntänyt maalivahti Mihaly Szerovay ei pystynyt alkuverryttelystä huolimatta pelaamaan ottelussa. Maalin suulla debytoinut Sami Myllymäki selvisi päivän urakasta kuitenkin mallikkaasti.

Ottelun tärkeys molemmille joukkueille näkyi koko ensimmäisen jakson. Joukkueiden otteet olivat varovaisia ja kun vielä märkä Pallokentän nurmi teki pelaamisen haasteelliseksi ei avausjaksolla tilanteilla herkuteltu.

JJK vaihtoi tauolta pois Jukka Sinisalon jonka nivunen esti pelin jatkamisen. Kentälle tullut Mika Lahtinen toi JJK:n hyökkäyspeliin uutta ulottuvuutta ja toinen jakso alkoikin JJK:n osalta pirteästi. Lahtinen osui heti jakson alkuun Atlantis-maaliin mutta erotuomarit tulkitsivat tilanteen lopulta paitsioksi. Atlantis ei kyennyt luomaan koko ottelussa paljoakaan painetta JJK-maalille mutta kerran joukkue kuitenkin pyrkimyksissään onnistui ja tulos oli ikävä JJK:n kannalta.

55. minuutilla Gela Xhevdet lähetti kierteisen keskityksen oikealta JJK:n maalin edustalle jossa pallo osui JJK:n Markus Paijaan ja pallo jatkoi epäonnisesti tolpan kautta JJK-maaliin. Isännät siirtyivät näin 1-0 johtoon ja samalla väljemmille vesille sarjapaikan uusimisen suhteen.

JJK haki koko loppujakson tasoitusta. Pelinrakentelu jätti huomattavasti parannettavaa mutta muutaman kerran joukkue tuli erittäin vaarallisesti Atlantis-maalille. Varsinkin laitapuolustajien, Janne Hannulan ja Tuomas Latikan nousut olivat vaarallisia. Pallo pelattiin pariin otteeseen Babatunde Wusulle mutta viimeistely ei ollut aivan kohdallaan.

Viimeisellä minuutilla JJK oli lopulta onnistua tasoitusyrityksessään mutta Anssi Virenin kova pusku lähietäisyydeltä osui vain pallon tiellä olleeseen Atlantis-vahtiin. Näin kotijoukkue pokkasi kaikki tarjolla olleet sarjapisteet ja yli 400 jyväskyläläistaustaista JJK-kannattajaa joutui siirtämään nousuajatuksensa päätöskierrokselle.

Ykkösen loppuratkaisu nähdään ensi lauantaina kun JJK kohtaa Harjulla PS Kemin ja Viikingit matkaa Joensuuhun Jipon vieraaksi. JJK lähtee päätöskierrokselle hieman niskan päältä 2 pisteen johtoasemassa ja nähtäväksi jää pystyykö jyväskyläläisryhmä käyttämään toisen ”ottelupallon” hyväkseen.

JJK: Myllymäki, Latikka, Tapaninen, Paija, Hannula, Kari, Lähitie, Sinisalo (46 min Lahtinen), Viren, Ady ja Wusu.

Yleisömäärä: 835 katsojaa.