Uutiset / 2008 / Honka ja HJK iskevät yhteen cupin finaalissa

01.11.2008

Honka ja HJK iskevät yhteen lauantaina Suomen Cupin finaalissa Finnair Stadionilla. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa kahdesti ja molemmilla kerroilla Honka on poistunut kentältä voittajana.

Molemmat joukkueet ovat varmistaneet europelit ensi kaudeksi jo ennen cupin finaalia. Honka ansaitsi paikkansa UEFA-cupiin (ensi kaudella Euroopan liiga) liigan kakkossijallaan ja kun espoolaiset ylsivät samaan aikaan myös cupin finaaliin, avautui myös HJK:lle europaikka VPS-voitolla välierissä.

Honka harjoitteli perjantaina kauden viimeiset harjoitukset ja Suomen Cupissa valmennusvastuussa oleva Kari Martonen piti näkemästään.

– Kyllä se oli sellaista iloista ja rentoa, niin kuin pitääkin. Ei vielä ainakaan mitään jännityksen aiheuttamia kipsitiloja tullut. Viimevuotinen cup-finaali varmasti osittain poistaa sellaista jännitystä ja nyt osataan nauttia siitä, Martonen pohti

HJK murskasi VPS:n keskiviikkona välierässä peräti lukemin 5-0, mutta se ei juurikaan hetkauta Martosta.

Luulen, että HJK käytti kaikki maalinsa ja paikkansa siinä pelissä. Ei jäänyt huomiseksi enää yhtään, Martonen naurahtaa.

Suomen Cupin finaali on toinen perättäinen Hongalle. Viime vuonna TamU oli finaalissa parempi, mutta turhia paineita ensimmäisen mestaruuden voittamisesta on ottaa.

– Ei sitä kannata siltä kantilta miettiä. Paljon tärkeämpää on se, miten me pelaamme huomenna ja kuinka hyvin onnistumme omassa jutussamme, Martonen kertoo.

HJK:n miehet eivät viime kaudella cupia voittaneet, mutta yhteensä cupin mestaruuksia Klubin miehillä on yhdeksän. Niistä tuorein tuli 2006, jolloin Klubi selätti finaalissa kokkolalaisryhmä KPV:n Farid Ghazin maalilla 1-0.

Nyt HJK saa finaaliin huomattavasti kovemman luokan vastuksen, kun hopealle liigassa sijoittunut ja eurocupeissa tänä vuonna loistavasti pelannut FC Honka astelee Finskille. Honka on ollut vahvempi kahdessa kauden aiemmassa kohtaamisessa.

– Meidän pitää onnistua lauantaina hyvin – etenkin puolustuspelissä, sillä Honka on vahva – etenkin hyökkäyskalustoltaan. Se, että he ovat voittaneet meidät kahdesti tällä kaudella, on vahva osoitus siitä. Meidän on pelattava vähintään yhtä hyvin kuin VPS:aa vastaan, Antti Muurinen toteaa.

HJK joutui VPS-otteluun ilman kolmea pelikieltoa kärsivää luottopelaajaansa Tuomas Haapalaa, Tuomas Ahoa ja Sakari Mattilaa. Näistä herroista Aho on jälleen käytettävissä, mutta Mattila joutuu jättämään pelin väliin loukkaantumisen vuoksi. Haapala kärsii edelleen pelikieltoa.

Hongan kokoonpanosta on varmasti ainoastaan poissa Nicholas Otaru.

Taistelu cup-kannun kohtalosta alkaa lauantaina klo 15.00 Finnair Stadiumilla. Ottelu on nähtävissä suorana lähteyksenä YLE TV:2:ssa klo 14.50 alkaen.

Cupin voittajat 2000-luvulla

2000 HJK
2001 Atlantis
2002 FC Haka
2003 HJK
2004 MyPa
2005 FC Haka
2006 HJK
2007 TamU
2008 ?

www.veikkausliiga.com / fcjjk.com