Uutiset / 2007 / JJK:n A-nuoret hakivat murskavoiton.

19.09.2007

JJK:n A-nuoret vierailivat  Hämeenlinnan Jalkapalloseuran vieraana tiistaina. SM-sarjanottelu päättyi vieraiden 5-0 (2-0) murskavoittoon. Ottelu pelattiin todella huonoissa olosuhteissa Turengissa, kun Hämeenlinnan nurmikentät olivat suljettu tältä syksyltä.

JJK otti hallinnan jo alussa
JJK näytti jo ottelun alussa kotijoukkueelle kumpi tätä ottelua vie. Jo viiden minuutin kohdalla Sampo Ojalalla oli mahdollisuus viedä joukkueensa johtoon rankkarista, kun Jukka-Pekka Laitinen oli kaadettu läpiajossa. HJS:n maalivahti torjui kuitenkin loistavasti tilanteessa. 19 minuuttia oli pelattu, kun laitapaikki Matti Kari antoi hienon pitkän syötön Laitisella rankkarialueelle, rinnalla alas ja pallo maaliin. Vain viisi minuuttia edellisestä ja Antto Tapaninen katkoi kotijoukkueen hyökkäyksen. Hän pujotteli kolmen vastustajan pelaajan ohi ja antoi loistavan pitkän syötön laidasta läpi murtautuneelle Niko Markkulalle ja tilanne oli jo 2-0.

Toisen puoliajan alku tasaisempaa
Toisen puoliajan alkupuolella HJS sai rakennettua myös muutaman vaarallisen tilanteen JJK:n maalille, mutta varmasti pelannut puolustus hoiti tilanteet varmasti. Puolessa välissä toista jaksoa alkoi tapahtua. Valmennusjohto siirsi Niko Kauton laidasta kärkeen. Vain hetki tästä muutoksesta niin Niko taisteli pallon itselleen siirtäen vieraat jo 3-0 johtoon. JJK teki viisi pelaajavaihtoa ja kaikki kentälle tulleet toivat lisää virtaa joukkueen esitykseen.  Jasin Abahassine pelasi ensimmäisen A-nuorten ottelunsa. Hän sai loistavan läpisyötön Khyamn Aftabilta ja  ”Jaska” sijoitti pallon maltilla tolpan kautta sisään. Hetken kuluttua toinen ensikertalainen tällä tasolla Miika Nykänen haistoi todella hyvin tilanteen ja oli lähellä tehdä maalin ensi kosketuksella. Ottelun viimeisen maalin teki kentän parhaana palkittu Niko Kautto.

”Loistava suoritus hankalissa olosuhteissa joukkueelta. Varsinkin pitää nostaa hattua vaihtopelaajille. Ilman heidän askeleitaan olisi voinut olla vaikea loppu”, totesi joukkueenjohto.
”Joukkueella oli kauden alussa tavoitteena sarjapaikka. Nyt jopa mitalin suhteen kaikki on avoinna”.  Tämän viikon lauantaina Hippokselle saapuva kärkijoukkue FC Inter on JJK:lle todellinen mittari. Ottelu alkaa klo 12.30.