Tulevan kauden kapteenisto valittu

02.04.2016

vehkahalli-kapteenisto-kari-manninen-lahitie-jarvinen-20160401

Pelaajat valitsivat perjantaina keskuudestaan nelihenkisen kapteeniston kaudelle 2016.

Kettulaumaa kipparoi kahden edelliskauden tapaan Tommi Kari. Viime kaudella varakapteeneina toimivat Mikko Manninen ja Matti Lähitie ja myös kokenut keskikenttäkaksikko jatkaa kapteenistossa. Ensi kaudelle kapteenisto kuitenkin laajenee nelikettuiseksi: vahvan kauden pelannut Iiro Järvinen täydentää kipparinelikon.

JJK:ssa kapteenisto valitaan demokraattisesti äänestämällä ja Kari on kantanut kapteeninnauhaa siitä asti, kun palasi FC Lahdesta kasvattiseuraansa kaudelle 2014.

– Hieno kunnia totta kai, että muut kokee, että oon tehnyt oikeita asioita ja saan jatkaa kapteenina. Kannetaan jatkossakin sitä vastuuta, mitä muut mulle uskoo, kapteeni sanoo.

Tällä kertaa kapteenisto laajeni neljään Järvisen myötä – ja myös keski-ikä laski, sillä keskikenttämies on kymmenisen vuotta muuta kapteenistoa nuorempi.

– Valmentajat vissiin oli katsoneet meidän viime kauden kaptseeniston pelimääriä ja todenneet, että äijät on niin paljon loukkaantuneena, että neljäskin tarvitaan, Kari virnuilee.

– Hyvä että saatiin Iiro mukaan edustaamaan nuorempaakin polvea, tämä on nyt uusi rooli hänelle. Ja Iiro varmasti sen myötä kasvaa jälleen jollain tavalla – itsekin olin kapteenistossa mukana ensimmäistä kertaa suunnilleen saman ikäisenä ja kyllä siitä sai uudenlaista virtaa oman pelaamiseen. Toivottavasti Iiro ajattelee samoin.

”Hyvältä näyttää”

Ykkösen kauden alkuun on reilut kolme viikkoa aikaa ja Kari sanoo tunnelman olevan kaikin puolin hyvä.

– Hyvin ollaan aikataulussa – ollaan pelattu yksi huono peli talvikauden aikana, Tampereella Ilvestä vastaan. Muuten on mennyt hyvin ja viime peli cupissa Jippoa vastaan oli taas hyvä.

– Se oli itsellekin eka peli pitkään aikaan, kun pystyi pelaamaan ilman suurempia kipuja. Hyvä fiilis, kun kevät etenee ja kivut vähenee – ja vähenee varmasti vielä lisää, kun pääsee taas nurmelle!

jjk-wwwbanner-29032016-1000x371