TPS-JJK: Vauhdikas tasapeli

31.08.2013

tps-jjk_avaukset_2013-08-31


 

TPS ja JJK päätyivät vauhdikkaan ottelun päätteeksi 2-2-lukemin tasatulokseen lauantaina Turussa. JJK:lta maalinteossa onnistuivat Antto Hilska ja Eero Markkanen, Tepsiltä taas Juhot Lehtonen ja Lähde.

 

Joukkueet ovat aiemminkin pelanneet tapahtumarikkaita otteluita ja tapahtumia riitti nytkin. Kotijoukkue ahdisteli kettumaalia jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun tuore brassihankinta Marcio keskitti ja Mika Ääritalo puski – kuitenkin ohi maalin.

 

Hetken päästä oltiin toisessa päässä: Hilska veti pienestä kulmasta ja Jukka Lehtovaara torjui pallon eteensä, mutta kukaan Kettupaidoista ei ehtinyt haaskalle vaan puolustus selvitti tilanteen.

 

Paikanpoikasia nähtiin tasaisesti molemmissa päissä, mutta kummallakin puolustukset selvittivät tilanteet. Ensimmäistä kertaa avauksessa Veikkausliigassa ollut ja todella hyvän ottelun keskikentän keskustassa pelannut Robert Taylor kokeili myös vetoaan ja viritteli jakson puolivälissä volleyta suoraan Benno Hanslianin keskityksestä. Roopen veto karkasi kuitenkin yli maalin.

 

Maalinteko alkoi puolen tunnin pelin jälkeen ja sen aloitti vierasjoukkue. Maali oli hyvin rakennettu: Mikk Reintamin komea, pitkä puolenvaihto tavoitti Mikko Mannisen oikealta laidalta, Manu puolestaan näki hyvin Hilskan, jolle aukeni tilaa puolustuksen keskityttyä pitämään Markkasta – ja Hilu kiitti loistavasta tarjoilusta laittamalla pallon varmasti ohi Jukka Lehtovaaran!

 

Kauan ei JJK:n johto kuitenkaan pitänyt: vain paria minuuttia myöhemmin Juho Lehtonen pääsi boksissa turhan vapaaseen vetopaikkaan ja pistikin pallon komeasti takatolpan kautta maaliin.

 

Avausjakson alkupuoli oli vauhdikasta menoa, maalien jälkeen meno taas hiukan rauhoittui. Loppuminuuteilla nähtiin silti vielä hyvät paikat molemmissa päissä: 43. minuutilla Ääritalo pääsi karkaamaan laidaltaan läpi, mutta vakuuttavia otteita kettupuolustuksessa esittänyt nuori toppari Severi Vielma pelasi tilanteen hyvin ja seurauksena oli lopulta vain JJK:n maalipotku.

 

Kohta oltiinkin jo toisessa päässä, kun Manninen alusti toistamiseen maukkaan paikan Hilskalle – tällä kertaa nuorukaisen veto päätyi kuitenkin takatolpan väärälle puolelle ja tauolle mentiin sopuisissa 1-1-lukemissa.

 

 

tps-jjk_pelia_2013-08-31

 

 

Toista jaksoa ei ehtinyt kulua kuin reilut viisi minuuttia, kun vierasjoukkue iski jälleen – ja huikealla tavalla iskikin! Varsin hyvin itselleen vieraalla oikean laitapuolustajan tontilla operoinut Mikko Innanen vapautti Markkasen oikealla laidalla ja loppu olikin silkkaa Iso-Eeron taidonnäytettä: Markkanen otti pallon haltuun, rynnisti kevyesti ohi Jaakko Nybergin, suuntasi maalille ja laittoi pallon etutolpalta pienestä kulmasta vuorenvarmasti ohi Lehtovaaran!

 

Toisen jakson peli oli kauttaltaan vauhdikasta ja kentällä mentiin nopeasti päästä päähän. Ottelun tuoksinassa nähtiin kummaltakin joukkueelta haparointia ja virheitä, mutta vastapainoksi pallo liikkui ajoittain myös varsin näppärästi mieheltä toiselle.

 

TPS tuli toistamiseen tasoihin 69. minuutilla. Rajaheiton jälkitilanteesta seurasi hirvittävä hässäkkä JJK:n maalille ja kun kukaan ei saanut palloa siivottua pois, kaivoi vaihdosta tullut Juho Lähde pallon väkisin itselleen ja norutti pallon ruuhkan keskeltä tolpan juureen.

 

JJK:n vastaus oli tulla saman tien, kun kärkipari Hilska-Markkanen oli jo maalia seuraavalla minuutilla vauhdissa Tepsin boksissa – tilanne päättyi kuitenkin paitsioon.

 

Ottelun viimeisen vartin aikana riittikin kentällä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. 76. minuutilla tarjottiin TPS-boksiin palloa niin vasemmalta kuin oikealtakin, mutta puolustus oli edessä. Hetkeä myöhemmin taas vaihdosta kentälle tullut Mikko Hyyrynen oli rankaista entistä seuraansa komealla saksipotkulla, mutta vieraiden onneksi ex-kapteeni sai pallon vain maalin katolle. Myös sadannen liigaottelunsa – tällä kertaa keskikentän vasemmalla laidalla – pelanneelle Patrick Poutiaiselle aukeni vetopaikka, mutta Patu ei saanut kauden toista liigaosumaansa iskettyä.

 

Vielä lisäajalla nähtiin kummaltakin tuhannen taalan paikat: ensin Markkanen pelattiin vapaaksi TPS-boksiin, mutta osuma palloon jäi vajaaksi ja veto meni ohi maalin. Toisessa päässä taas Hyyrynen oli rynnistämässä pallon kanssa kohti etukulmaa, mutta Janne Korhonen ei ollut enää yllätettävissä, vaan kapteeni gamesaverillaan piti lukemat tasoissa.

 

Pisteet jaettiinkin lopulta 2-2-lukemin ja vaikkei tasatulos varmasti lopulta tyydytä kumpaakaan joukkuetta, on pistejako kenttätapahtumiin nähden oikeudenmukainen tulos. Vierasjoukkueen osalta ottelussa erityisen ilahduttavaa olivat nuorten pelaajien hyvät otteet – joista loppukauden aikana saadaan varmasti nauttia vielä paljon lisää!

 

Veikkausliiga jää nyt pienelle maaottelutauolle, seuraavan kerran JJK on tositoimissa kotikentällään VPS:aa vastaan 12.9. Liput otteluun voit ostaa Lippupalvelusta

 

 

TPS – JJK 2-2 (1-1) (Lehtonen 33′, Lähde 69′ – Hilska 31′, Markkanen 50′)

 

Korhonen; Hanslian, Vielma, Reintam, Innanen; Poutiainen, Korte, Taylor (88′ Tuomanen), Manninen (76′ Järvinen); Hilska (v), Markkanen. 

 

Viljala, Nieminen, Tuomanen, Järvinen, Markkula, Virtanen.