Toistamiseen hallitsevan mestarin vieraaksi

17.06.2017

2017-05-31_jjk-kups_0103

JJK:lla on edessään viikon toinen vierasottelu, kun IFK Mariehamn isännöi Kettupaitoja sunnuntaina.

JJK matkaa toistamiseen hallitsevan mestarin vieraaksi Maarianhaminaan, jossa kuluva kausi myös alkoi. Tuolloin JJK tarjoili isännilleen varsinaista shokkihoitoa iskemällä jo ottelun alkuminuuteilla 0-2-johdon – maalinteon aloitti Toni Tahvanainen ja Tomi Petrescu jatkoi jo ennen kuin 10 minuuttia oli täynnä. IFK kuitenkin toipui salama-alusta mestarijoukkueen ottein ja nousi toisella puoliajalla lopulta selvään 5-2-voittoon.

JJK oli alun aktiivisella ja ennakkoluulottomalla pelillään hyvin mukana, mutta ottelun edetessä ja IFK:n otettua vahvemmin otetta JJK:n peli yksinkertaistui enemmän pitkiin palloihin, jotka väkivahva topparipari Jani Lyyski-Kristian Kojola napsivat vuorenvarmasti. Hyökkäyspäässä Brian Span osoittautui tuolloin JJK:lle mahdottomaksi pideltäväksi ja mies iski itse yhden ja alusti kolme muuta isäntien osumista. Span onkin IFK:n toiseksi paras maalintekijä Aleksei Kangaskolkan jälkeen. JJK:n tehokkain puolestaan on Gaël Etock, joka onkin alati vaarallinen pallon saatuaan.

Nyt IFK koki edellisellä kierroksella yllätystappion, kun häntäpään PS Kemi otti pohjoisessa peräti 3-0-voiton vieraistaan. Kemiläisten kovan esityksen kapellimestarina hääri Filip Valencic, joka osui myös JJK:ta vastaan ennen taukoa.

IFK majailee kuitenkin ylemmässä keskikastissa parin pisteen päässä mitalisijoista. HJK on tällä hetkellä kahdeksan pisteen karkumatkalla lähimmästä uhkaajastaan VPS:sta, mutta kärjen takana on tiiviimpää ja erot joukkueiden välillä pieniä sarjakakkosesta aina perää pitävään JJK:hon asti.

2017-05-31_jjk-kups_0004

JJK puolestaan ei pystynyt torstaisessa ottelusaan yllättämään sarjakärkenä vahvalla pelillä porskuttavaa HJK:ta, joka vei keskiviikkona 4-0-kotivoiton. HJK pystyi vajaamiehisenäkin pitämään JJK:n pois enimmiltä vaaranpaikoilta ja Markus Uusitalo maalissa hoiteli syntyneet tilanteet hienosti. Häviö katkaisi Kettupaitojen kolmen ottelun tappiottoman putken, joka JJK:lla oli ennen maaottelutaukoa: ennen HJK-ottelua plakkariin jäi kaksi perättäistä tasapeliä PS Kemiä ja KuPS:a vastaan sekä kotivoitto Ilveksestä.

Kokoonpanossa nähdään tostaihin verrattuna väistämättä muutoksia, sillä HJK-ottelussa Petrescun ja Patrick Poutiaisen korttitilit täyttyivät ja kaksikko on sivussa sunnuntaina – Severi Vielma puolestaan palaa takaisin oman pelikieltonsa jäljiltä. Saku Leppänen taas palasi sairastuvalta kokoonpanoon jo torstaina.

20170621-JJK-HIFK-ottelumainos-www