Tiistain kotiottelussa vastassa OTP

05.10.2021

Kettupaidat kohtaavat tiistai-iltana kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan OTP:n klo 18:30 alkaen. Ottelua isännöi OfficeRoom.

JJK saa tiistaina vieraita Oulusta, kun OTP saapuu kylään Harjulle. Joukkueiden välinen kamppailu kettujen kotikentällä on siirtynyt jo kahdesti koronakaranteenien vuoksi, mutta nyt ottelu päästään vihdoin pelaamaan.

Sarjatulokkaan statuksesta huolimatta oululaisilla on ollut nousukauteen lähdettäessä etenkin paperilla kasassa varsin kova joukkue ja tavoitteet korkealla, mistä kertoo myös edustusjoukkueen taustalle toimintaa hallinnoimaan perustettu osakeyhtiö. Hyvän alkukauden pelannut OTP on kuitenkin vaikeiden viime kierrosten aikana valahtanut sarjassa sijalla viisi, eikä se ole onnistunut voittamaan viiteen viimeiseen otteluun (saldona kaksi tasapeliä ja kolme tappiota). Ongelmat ovat olleet JJK:sta poiketen puolustuspäässä, sillä se on päästänyt paljon maaleja, mutta on onnistunut kuitenkin itse hyökkäyspäässä tehokkaasti.

Kotijoukkue JJK:lla on takanaan varsin komea, peräti 12. tappiottoman ottelun putki. Ottelusiirtojen aiheuttama syksyn tiivis ottelutahti ja loukkaantumiset ovat näkyneet harventuneen kettulauman otteissa ajoittaisena väsymyksenä, mutta vaikeistakin otteluista on kuitenkin onnistuttu raapimaan vähintään tasapelit. JJK onkin kärsinyt koko kaudella vain kaksi tappiota, joista molemmat ovat tulleet vieraskentällä. Kaksi edelliskierrosta ovat kuitenkin kääntäneet aiemmin vaisun vieraspelisaldonkin positiiviseen suuntaan, sillä täydet pisteet haettiin niin RFA:n kuin GBK:nkin vieraana ja myös oma maali pysyi puhtaana molemmissa otteluissa. GBK kaatui viime lauantaina Jimi Saarikon ja Aleksis Lehtosen osumilla 0-3 ja oli samalla kauden 11. nollapeli.

OTP hyökkää terävästi ja sen miehistö on JJK:hon verrattuna varsin kookas ja pelitapa fyysisempi. Kuusi maalia tähän mennessä iskenyt ja aina vaarallinen nigerialaishyökkääjä Michael Ibiyomi on kuitenkin kotijoukkueen onneksi tiistain kohtaamisesta sivussa edellisessä ottelussa saamansa punaisen kortin vuoksi. Joukkueen paras maalintekijä Callistus Chukwu nappasi sen sijaan edellisessä ottelussa kauden neljännen varoituksensa ja on olettavasti myöskin sivussa korttien kertymisen aiheuttaman pelikiellon vuoksi.

JJK:n ja OTP:n toukokuussa Oulussa pelattu kohtaaminen päättyi 0-0-tuloksella pistejakoon. OTP hallitsi palloa, mutta JJK puolusti uhrautuvasti eikä palloa hitaahkon oloisesti liikutellut kotijoukkue päässyt aiheuttamaan suurempaa paniikkia kettumaalille. Puolustuksen osalta keskityttiin lähinnä pitämään Ibiyomi kurissa ja miehessä iilimadon lailla roikkunut Tatu Hoffren muun joukkueen avustamana onnistuikin tehtävässään mainiosti eikä nigerialaishyökkääjä päässyt juurikaan uhkaamaan JJK-maalia.

Kotijoukkue lähtenee otteluun hyvin saman tyyppisellä kokoonpanolla kuin edelliskierroksella GBK:n vieraana. Kovin montaa lepopäivää ei lauantain kamppailusta ole kuitenkaan ehtinyt kulua, joten jonkin verran nähtäneen kierrätystä. Stephen Clarkilla on hieman viime aikaista laajempi rinki pelaajia käytettävissä, sillä B-junioreilla tai JJK/2 joukkueella ei ole päällekkäistä peliä.

 

JJK – OTP || 5.10.2021 || klo 18:30 || Harjun Stadion || liput: jjk.fi

Otteluisäntänä: OfficeRoom

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

HUOM! Sisäänkäynti OTP-otteluun vain Ihantolantien ylemmästä portista (ns. pääportti)