Taylor: ”Parasta on, kun kausi taas alkaa”

16.12.2014

2014-10-04_jjk-acoulu_0019

Robert Taylor pelasi vahvan kauden JJK:n keskikentällä. Kauden päätteeksi hyvät otteet palkittiin valinnalla niin JJK:n kuin Palloliiton Keski-Suomen piirin Vuoden miespelaajaksi.

Nuorukainen on ollut kunnianosoituksista erittäin kiitollinen, mutta myös yllättynyt.

– Kumpikin valinnoista yllätti, sillä mielestäni niin moni pelaaja olisi aivan yhtä hyvin ansainnut ne  – ja itseltäni kuitenkin meni loukkaantumisen kautta osa kautta sivu suun.

– Mutta totta kai se on todella suuri kunnia, tietenkin tuntuu aina hyvälle saada tuollaista tunnustusta.

Taylor viettää parhaillaan poikkeuksellista talvikautta, sillä nuorukainen aloitti syksyllä asepalveluksen nykyään Santahaminassa sijaitsevassa Urheilukoulussa.

– Onhan tämä aika erilaista. Lomille täältä pääsee periaatteessa ihan hyvin, mutta välimatka tuo haasteensa – ei sitä ihan joka treeneihin Jyväskylään pääse, Roope naurahtaa.

– Mutta Lude (fysiikkavalmentaja Antti Luhta) on antanut mulle oman treeniohjelman ja kyllähän Paso (Juha Pasoja) tietenkin ymmärtää tilanteen. Kunnollisia pallotreenejä ei juuri tällä hetkellä juurikaan saa, se korvataan sitten esimerkiksi puntilla ja nopeustreeneillä.

Taylor oli mukana JJK:n talvikauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Seinäjoella viime perjantaina. Varsin nuorekkaan joukkueen peli Veikkausliigan hopeamitalistia vastaan näytti ajankohtaan nähden varsin hyvälle – vaikka olosuhteet vaikuttivatkin.

– Talven eka peli, muutama on ollut kiinni intissä ja joukkueessa on ollut vähän sairastelua ja muuta. Ihan hyvin se meiltä kuitenkin meni ja oli tosi hienoa oli päästä taas pelaamaan!

–  Vaikka omalta kohdaltani huomasin kyllä, että pallon kanssa ei ole niin paljon tullut nyt treenattua – aivan liikaa huonoja syöttöjä ja kosketuksia. Mutta ehkä sen vielä tässä vaiheessa saa anteeksi, Roope hymähtää.

Taylor palasi maanantaina jälleen Santahaminaan jatkamaan inttiarkea. Talvi on suomalaisessa futiksessa tunnetusti pitkä, mutta tuleva kausi siintää jo vahvasti varusmiehen silmissä.

– Kyllähän se on taas parasta elämässä, kun kausi alkaa. Meillä on nyt vielä todella hyvät lähtökohdat kauteen: ollaan kaikki vuotta kokeneempia ja runko on pysynyt viime vuodelta hyvin kasassa. Helpottaa talvellakin työntekoa, kun jätkät tietävät jo hyvissä ajoin pelaavansa meillä ensi kauden.

– Itsellekin viime kausi oli ensimmäinen kokonainen miesten tasolla ja kyllähän se kieltämättä jännitti – nyt olo tuntuu paljon varmemmalle. Ja tuntuu, että yleisesti ottaen itseluottamus on joukkueessa korkeammalla.

JJK osoitti jo viime kaudella pystyvänsä haastamaan kenet vain. Sama jatkuu Taylorin mukaan ensi kaudella.

– Mulla on todella kova luotto tähän joukkueeseen. Me tullaan olemaan joukkue, jota vastaan ei todellakaan ole kiva pelata!