Tärkeitä sopimuksia Kettuleirissä – valmennus- ja taustaryhmä kasassa!

10.12.2013

Ville Priha

Kettuleirissä on solmittu jälleen tärkeitä jatkosopimuksia! Päävalmentaja Juha Pasojan ja fysiikkavalmentaja Antti Luhdan lisäksi Ville Priha jatkaa edustusjoukkueen valmentajana tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lisäksi edustusjoukkueen taustaryhmässä jatkavat tuttuun tapaan joukkueenjohtaja Tapani Korhonen, hieroja Antto Haapalahti sekä lääkäri Oskari Ervasti.

A-nuorten luotsina taas jatkaa JJK:n kahteen perättäiseen nuorten SM-mitaliinvalmentanut Jukka Västinen, joka saa aisaparikseen nyt pelaamisen ohella omaa valmennusuraansa aloittelevan Mikko Mannisen.

Pelaajapolku vahvemmaksi

Prihan toimenkuvaan kuuluu kauden 2013 tapaan sekä edustusjoukkueen että juniorien parissa toimiminen. Yhteistyötä edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden välillä pyritään JJK:ssa entisestään parantamaan ja nuorten nousemiseen junnuista edustukseen halutaan luoda jatkossa entistä paremmat edellytykset. Toimitusjohtaja Petro Punna toteaa, että Prihan rooli on tässä erittäin merkittävä.

– Ville on tärkeä lenkki juniorien ja edustusjoukkueen välillä, hän on vahvasti mukana niin nuorten kuin edustusjoukkueenkin valmennuksessa – niin, että kokonaisuutta tarkastellessa pääpaino on nuorissa pelaajissa. Pyrimme siihen, että nuorimmista juniori-ikäluokista lähtien me tiedämme tarkalleen millaista pelaajamateriaalia meillä on käytettävissä ja että pelaajilla on olemassa selkeä pelaajapolku kuusivuotiaista aina edustusjoukkueeseen asti, Punna toteaa.

– Hän tulee pikkujunnujen lisäksi toimimaan vahvasti vanhimpien ikäluokkien kanssa – tavoitteena on, että A- ja B-nuoret ovat jatkossa entistä valmiimpia edustusjoukkueen rinkiin noustessaan.

Tähän tullaan panostamaan myös fysiikkavalmennuksen osalta, sillä Luhta vetää jatkossa edustusjoukkueen pelaajien lisäksi fysiikkaharjoittelua myös A- ja B-nuorille.

A-nuorissa tiimityötä

A-nuorten valmentajana jatkavalla Västisellä on takanaan toistakymmentä vuotta Kettuleirissä – ja viimeisimmiltä vuosilta tuloksena on ollut upeasti kaksi perättäistä SM-mitalia. Vuonna 2012 Kettupaidat marssivat mestaruuteen ja 2013 kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit.

– Todella hienoa, että Jukalla riittää edelleen virtaa olla mukana, Punna sanoo.

– Hän on tehnyt hienoa työtä A-nuorten parissa ja on ehdottomasti oikea mies jatkamaan siinä pestissä. Tulevalla kaudella A-nuorten valmennus tulee olemaan Västisen ja Mannisen tiimityötä, ei niinkään perinteistä ykkös- ja kakkosvalmentaja-asetelmaa. Meillä on seurassa vahva usko siihen, että tällä tiimillä saadaan hyviä tuloksia.

Arvokasta kokemusta taustalla

Punna on myös erityisen tyytyväinen jatkuvuuteen, jota pitkään mukana olleet, tärkeät taustatekijät tuovat edustusjoukkueen toimintaan.

– Tällaiset pitkän linjan seuratyöntekijät ovat kullanarvoisia mille tahansa seuralle. Heidän vuosien ja jopa vuosikymmenien myötä tulleen tietotaitonsa ja kokemuksensa kautta saamme kasvatettua todellista kulttuuria seuratoimintaamme, Punna kiittelee.

– He myös harvoin ovat suurelle yleisölle näkyvässä roolissa,  mutta sitäkin arvokkaampia!