Suomen Cup: Vaasaan välieräpaikkaa hakemaan!

19.05.2013

JJK mittelee Cup-voimiaan Vepsua vastaan

 

JJK suuntaa maanantaina Vaasaan Suomen Cupin merkeissä. Vastaan asettuu VPS ja panoksena on paikka Cupin välierässä. Ottelutahti on varsin kova, sillä Veikkausliigassa edellinen ottelu oli perjantaina ja seuraava taas on edessä jo torstaina.

 

Kettupaidat kohtasivat VPS:n liigakentillä vain vajaat pari viikkoa sitten, kun VPS haki tasaisen ottelun jälkeen Harjulta pisteet 0-1-voitolla Jordan Seabrookin puskettua toisella jaksolla ottelun ainoan maalin. Tiedossa onkin varmasti jälleen tiukka ottelu, jossa tuskin suurta maali-iloittelua nähdään. Ottelun voittaja saa välierässä kotikentällään vastaansa KuPS-Haka-otteluparin voittajan.

 

JJK sai perjantaina jo pitkäksi venähtäneen maalittoman kautensa poikki, kun Jordi van Gelderen ja Mikko Innanen osuivat FC Hongan verkkoon. Etenkin hollantilaisen rangaistuspilkulta tekemä ensimmäinen maali vapautti silminnähden Kettupaitojen peliä ja ilme kentällä muuttuikin täysin. Voittoon asti se ei vielä kuitenkaan riittänyt, vaan hyvä rynnistys katkesi isäntien tekemään 3-2-maaliin.

 

VPS puolestaan sai pelata tunnin verran miesylivoimalla FC Interin vieraana. Vaasalaiset eivät kuitenkaan saaneet ylivoimaansa hyödynnettyä, vaan ottelu päättyi maalittomana 0-0-lukemiin.

 

Päävalmentaja Kari Martonen toteaa, että vaikka joukkueet kohtasivat liigassa vain hetki sitten, on nyt edessä aivan toisenlainen ottelu.

 

– Cup-ottelu ja kerrasta poikki-henki tuovat peliin aivan eri luonteen. Varmasti jälleen kuitenkin on tasainen ja tiukka ottelu tulossa!

 

JJK:n koko joukkueen yhtenäinen puolustuspelaaminen toimi talven ja liigan alkukierrostenkin aikana hyvin, mutta nyt viimeisissä kahdessa ottelussa palloa on kaivettu Kettupaitojen maalista yhteensä seitsemän kertaa. Tähän onkin kiinnitetty huomiota ja Martonen painottaakin nyt etenkin tiukan puolustuksen tärkeyttä.

 

– Meidän on tiivistettävä huomattavasti omaa puolustuspelaamistamme edellisiin pariin otteluun nähden. VPS:lla on kärjessään vaarallisia miehiä, joiden kanssa meidän on oltava varuillaan. Kärkimiesten lisäksi etenkin Sebastian Strandvallin oikea jalka on Vepsulle evaarallinen ase – myös erikoistilanteissa, joten ne meidän on hoidettava tiukasti, Martsi listaa.

 

Juuri Strandvallin komeasta keskityksestä syntyikin edellisessä kohtaamisessa ottelun ainoa maali, joten VPS-kapteeni onkin nyt saatava aisoihin. Tiiviin puolustuksen lisäksi hyökkäyspelaamisen on toimittava, jotta maaleja saadaan tehtyä ja otteluita sitä kautta voitettua – ja juuri maalinteon kanssa JJK:lla on kauden ensimmäisten ottleuiden aikana ollut suurimmat ongelmat. Martonen näki Honka-ottelussa merkkejä hyökkäämisen kehittymisestä.

 

– Espoossa hyökkäyspelissämme oli hyviä elementtejä. Babatunde Wusu pelasi hyvän pelin ollen siellä missä hänen kuuluukin – vastustajan maalin edustalla aiheuttamassa hämminkiä ja toisaalta myös sitomassa vastustajan puolustajia itseensä, jotta muille syntyy tilaa. Muiden tehtävänä on sitten toimittaa Tundelle ja ylipäänsä vastustajan boksiin riittävän paljon ja riittävän laadukkaita palloja, jotta maaleja saadaan tehtyä. Puolustus tiiviiksi ja toisessa päässä palloa boksiin, siinä avaimet jatkopaikkaan!

 

 

Suomen Cupin puolivälierä: VPS – JJK, maanantaina 20.5.2013 kello 18:30, Hietalahti, Vaasa