Sunnuntaina suuntana Vaasa

22.07.2017

2017-05-19_jjk-vps_0033

JJK:lla on sunnuntaina edessään reissu VPS:n vieraaksi.

Kettupaidat matkaavat ensimmäistä kertaa uusitulle Hietalahden stadionille klo 18:30 alkavaan otteluun. Kotikentälle Vaajakoskelle palataan maanantaina 31.7., kun vieraaksi saapuu RoPS.

Vastaan asettuva VPS on kovassa vireessä: joukkue on Veikkausliigan sarjataulukossa toisena HJK:n kannassa ja Eurooppa-liigassa Vepsu selvitti tiensä toiselle karsintakierrokselle voittamalla molemmat osaottelut NK Olimpija Ljubljanaa vastaan 1-0-lukemin.

Aiemmin tällä viikolla taas Tanskan huippuseuroihin lukeutuva Bröndby kaatui toisen kierroksen ottelussa Hietalahdessa Jerry Voutilaisen ja Ebrima Sohnan maaleille 2-1-lukemin – tanskalaiset tosin menivät otteluparista jatkoon avausosan kotivoittonsa turvin.

JJK:n VPS kohtasi Harjulla toukokuussa. Ottelun hahmona hääri tuolloin Steven Morrissey, joka iski itse kolme ja alusti yhden maalin kun VPS vei 1-4-voiton.

Ojamaa mukana

JJK vahvistui kuluvan viikon aikana kahdella pelaajalla, kun Viron maajoukkuerinkiin kuuluva laitapuolustaja Hindrek Ojamaa sekä AC Oulusta siirtyvä kärkimies Sasa Jovovic liittyivät Kettupaitaan. Uudet pelaajat tuovat kipeästi kaivattua leveyttä loukkaantumisten riivaamaan ketturinkiin, mutta tuovat myös vahvistusta sinne missä sitä kaikkein eniten on kaivattu – laidalle ja kärkeen.

– Molemmat ovat kaivattuja täsmähankintoja ja onkin hienoa, että kummatkin meille saatiin, päävalmentaja Juha Pasoja kiittelee.

Jovovic ei ole VPS-ottelussa edustuskelpoinen pelattuaan keskiviikkona vielä AC Oulun paidassa. Ojamaan pelilupa sen sijaan ehti kuntoon ajallaan ja niinpä virolainen nähdään Kettupaitojen mukana.

– Hindrek on tämän viikon ajan ollut mukana ja hänestä sai kyllä alusta alkaen todella positiivisen kuvan: urheilullinen kaveri, tekee kentällä nöyrästi töitä, kuuntelee ja selkeästi haluaa oppia kaiken aikaa lisää. Ottelussahan ja tositoimissahan pelaajan kuitenkin vasta kaikkein parhaiten näkee, Pasoja toteaa.

valmistavat-harjoitukset-jjk-vps-22072017

JJK lähti kauteen kolmen puolustajan alakerralla, jolloin keskikentän laidat ovat erityisen tärkeässä roolissa. Laitaviilettäjistä ovat kuitenkin loukkaantuneina niin Benno Hanslianin, Honar Abdi kuin Settyslas Loutelamiokin ja puolustuslinja muovautuikin kauden edetessä tutumpaan neljän pelaajan muotoon. Viime kierroksilla laitapuolustajiksi ovat vakiintuneet Antto Tapaninen ja Severi Vielma, joille topparin tontti on luontaisempi.

– Nyt saadaan laitapuolustajaksi oman pelipaikkansa pelaaja ja sitä myötä varmasti enemmän apuja myös ylöspäin. Huomiselta ensimmäisestä ottelusta en kuitenkaan vielä odota ihmeitä sen suhteen – ennen kaikkea sitä haluaa ensin nähdä, miten hän puolustaa.

VPS pelasi tiukan Bröndby-ottelun keskiviikkona ja sitä ennen Veikkausliigassa kaatoi viime sunnuntaina 16.7. Interin niinikään kotikentällään. JJK pelasi myös sunnuntaina kotiottelun Vaajakoskella ja koki 0-2-tappion SJK:lle. Ottelu sai tuolloin synkän alun, kun Aristote Mboma iski vieraat johtoon jo 5.minuutilla.

Nyt JJK lähtee kiusaamaan kotikentällään ennakosuosikkina otteluun lähtevää sarjakakkosta ja hakee tietenkin paikkaa yllättää isäntänsä.

– Kuten europelitkin osoittivat, on VPS todella vahva joukkue. Juuri tällä hetkellä VPS onkin mielestäni joukkueena kaikkein parhaiten toimiva jengi Suomessa.

– Ainoo keino millä voidaan pärjätä on yhtenäisyys ja joukkueena hyvin tiiviinä pysyminen – siitä pitää lähteä. Meidän on pelattava kärsivällisesti ja huolella ja ennen kaikkea halutaan tietenkin välttää SJK-pelin tapainen alku, Pasoja paaluttaa.

Veikkausliiga: VPS – JJK, sunnuntaina 23.7. klo 18:30

20170731-JJK-ROPS-ottelumainos-www