Stabæk-JJK: Kettupaidat valmiina ratkaisevaan otteluun

11.07.2012

JJK matkusti keskiviikkona Osloon torstaina 12.7. pelattavaa UEFA Europa Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen toista osaottelua varten. Kettupaidoilla on otteluun mainiot lähtökohdat, sillä ensimmäisestä ottelusta Jyväskylästä tuloksena oli maukas 2-0-voitto Tamás Gruborovicsin ja Babatunde Wusun maaleilla.

 

Keskiviikon matkapäivä päättyi illalla Stabækin Nadderud-stadionilla pidettyihin harjoituksiin, joiden tarkoituksena oli lähinnä verrytellä pitkän matkan puuduttamia jäseniä. 

 

– Tässä on oltu kymmenisen tuntia tien päällä ja kyllähän tuo matka tuntuu jäsenissä. Nyt pyrittiinkin treeneissä lähinnä vain saamaan matkajäykkyys pois, toteaa valmentaja Jori Särkkä Nadderud-stadionin kentän reunalla.

 

– Torstaina sitten jälleen keskitytään täysillä itse otteluun. Pelipäivä – juhlapäivä!

 

JJK:n tavoin myös Stabæk pelasi viikonloppuna liigaottelun. Kettupaidat voittivat Harjun ELY-stadionillaan FC Lahden lukemin 3-1 ja Stabæk taas taipui sarjäkärki Strømsgodsetille kotonaan 1-2-tuloksella. Stabæk pelasi viikonloppuna käytännössä samalla kokoonpanolla kuin viime viikolla Harjulla ja suuria muutoksia ei liene torstain otteluunkaan luvassa. Särkkä odottaa silti luonteeltaan varsin erilaista ottelua.

 

– Vastustaja tullee samalla kokoonpanolla kuin ensimmäiessä ottelussa, mutta varmasti he pelaavat eri sykkeellä kotonaan – tulossa on siis meille todellakin kova peli. Meidän on oltava äärimmäisen tiukkoina ja milliäkään ei saa antaa periksi! Nyt on jokaisen puserrettava itsestään kaikki irti kentällä, Särkkä terottaa.

 

2012-07-11-936

    JJK otti keskiviikkoillan harjoituksissaan tuntumaa Stabækin kotistadionin nurmeen.

 

JJK pääsi keskiviikkoillan treeneissä myös tutustumaan Nadderud-stadionin kenttään, joka on hyvässä kunnossa.

 

– Olosuhteet tuntuvat olevan nyt kaikin puolin hyvässä kunnossa. Stadionin nurmi vaikuttaa varsin hyväkuntoiselta ja myös ottelussa on meille suotuisat lähtökohdat kotivoiton ansiosta. Meidän pitäisikin nyt pystyä pelaamaan vain tiukasti ja yhtenäisesti – mutta toisaalta myös tarpeeksi rennosti ja rohkeasti.

 

Vaikka peliesitykseen haetaan sopivaa rentoutta, on kyseessä JJK:lle todella suuri ottelu – ja suuren ottelun mukana tulevat myös paineet.

 

– Tällaiset pelit tekevät pelaajille hyvää. Se kasvattaa pelaajia, kun pelissä on panosta – jos haluaa kehittyä pelaajana, näitä kovan panoksen otteluita on koettava. Ei ole epäilystäkään, etteikö jokainen haluaisi huomenna antaa kaikkeaan kentällä!

 

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Harjulla ei Kettuleiristä epäonnistujia löytynyt etsimälläkään, mutta erityisesti JJK:n omat kasvatit Niko Markkula ja Patrick Poutiainen esittivät todella hienoja otteita.

 

– Oli hienoa nähdä, miten nuoret kaverit tarttuivat tilaisuuteen, kun se vastaan tuli. Molemmat pelasivat ennakkoluulottomasti ja käyttivät kentällä hyvin omia vahvuuksiaan, Särkkä kehuu.

 

Särkkä on itse tehnyt jo vuosikymmenten työn jyväskyläläisessä jalkapallossa ja onkin nähnyt vuosien varrella toiminnan kehittyvän. Maalivahtiguru ei kuitenkaan myönnä, että tärkeän ja historiallisen eurocup-ottelun alla mieli herkistyisi sen kummemmin.

 

– Ei tässä nyt sen ihmeemmin voi tunteilla, keskittyminen on vain täysin ottelussa. Ehkä ne tunteet tulevat sitten pelin jälkeen, Särkkä toteaa.

 

– Mutta kertoohan se tietenkin siitä, että jotain on tehty oikein, kun on tänne asti päästy!

 

 

UEFA Eurooppa League Stabæk-JJK, torstai 12.7.2012 kello 19:00 (paikallista aikaa – Suomen aikaa kello 20:00), Nadderud-stadion, Bærum (NOR)