Seinäjoelta kotiintuomisina upea 0-4-voitto

26.08.2017

2017-03-07 JJK Official Veikkausliiga Portraits 329

JJK yllätti isäntänsä ja otti toisen puoliajan suvereenilla esityksellään komean 0-4-voiton SJK:sta! Maalin makuun pääsivät Samu Nieminen, Patrick Poutiainen, Tomi Petrescu sekä Sasa Jovovic.

Kettulaumasta ei heikkoa lenkkiä löytynyt, kun JJK nollasi väkivahvalla esityksellään mitalisijoja hamuavan SJK:n ja latoi taululle selvät voittolukemat! Hyökkäyspäässä onnistujia löytyi laajalta rintamalta ja puolustuspäässä töitä tehtiin yhtenäisesti – viimeisenä lukkona Teppo Marttinen, joka viimeistään hoiteli vuorenvarmoin ottein isäntien maalintekoyritykset.

SJK oli avausjaksolla hienokseltaan niskan päällä, mutta JJK puolusti varmasti ja isäntien huippupaikat jäivät vähiin. Parhaat paikat syntyivät Billy Ionsin napakoista kaukolaukauksista – kertalleen Marttinen torjui komeasti ja kertaalleen pallo muutti Samu Niemisen jalasta vaarallisesti suuntaa, mutta painui vieraiden kannalta tolpan oikealle puolelle eli vain kulmapotkuksi.

JJK:n avausjakson paras paikka tuli erikoistilanteesta.  Tomas Hradecky kaatoi vetopaikkaa hakeneen Sasa Jovovicin hieman rangaistusalueen ulkopuolella ja näin JJK sai loistopaikasta vapaapotkun. Pallon taakse asettui serbi itse, laukaus nousi kuitenkin hieman maalin yli. Taukoa vietettiin 0-0-lukemissa.

2017-08-20_0057

Toisella puoliajalla SJK sai rakennettua aivan alkuminuuteilla pari puolittaista maalipaikkaa, jotka eivät kuitenkaa tuottaneet vieraille suurempaa vaaraa.

Pian kettulauma menikin menojaan! JJK:n avausmaali oli erittäin lähellä 52.minuutilla: Hindrek Ojamaa nousi oikean laitapakin tontilta ja Gaël Etock syötti sen jäljiltä Samu Suoraniemelle loistopaikan. Veto meni kuitenkin liiaksi päin debytanttivahti Paavo Valakaria, joka sai näin pidettyä lukemat vielä nollilla. Hetken kuluttua puolestaan Etock itse laukoi kaukaa, mutta veto painui ohi maalin.

Maalinteko alkoi vajaan tunnin kohdalla. Suoraniemi oli jälleen aiheuttamassa isännilleen vaikeuksia ja toppari Joel Mero joutui kaatamaan laiturin siivotessaan pallon kulmapotkuksi. Kulmuri pelattiin lyhenä ja Saku Leppänen syötti Patrick Poutiaiselle hyvään vetopaikkaan – napakka kaukolaukaus muutti boksissa suuntaa ja painui lopulta Niemisestä ohi voimattomaksi jääneen Valakarin – 0-1!

Vain paria minuuttia myöhemmin Poutiaisen lapikas puhui jälleen. Tällä kertaa mainioita nousuja vasemmalla laidallaan tehnyt Honar Abdi syötti pallon takaviistoon Poutiaiselle, joka tykitti sen tulisesti suoraan verkon perukoille!

2017-07-16_0123

SJK:n paras kirivaihe nähtiin 0-2-maalin jälkeen, mutta sekin jäi lopulta melko köykäiseksi. Paras maalipaikka aukeni 69.minuutilla Matti Klingan keskityksen jäljiltä vaihtomies Erfan Zenelille, joka pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. Marttinen ei kuitenkaan ollut yllätettävissä, vaan kettuvahti torjui tilanteen.

Pian iskikin jälleen JJK. Zeneli rikkoi Suoraniemeä ja JJK sai siitä vapaapotkun melko kaukaa keskikentältä. Pallon taakse asettunut Etock näki, että Jovovicilla ja Tomi Petresculla oli runsaasti tilaa SJK:n puolustuslinjan edessä ja lähetti pallon kohti Petrescua – Petrescu otti pallon rinnallaan haltuun ja latasi sen vasurilla komeasti yläkulmaan!

Jälleen meni vain pari minuuttia, kun verkot heiluivat jälleen. Jovovic nousi linjan taakse ja sai Leppäseltä pallon päästen nokikkain Valakarin kanssa. Kärki ei paikastaan erehtynyt vaan sinetöi ottelun loppulukemiksi 0-4!

Vaihdosta loppuhetkiksi tullut Aatu Manninen oli vielä todella vähällä iskeä debyyttimaalinsa Veikkausliigassa lataamalla kulmapotkun jälkitilanteesta pallon voimalla tolppaan. JJK taas pelasi ottelu lopun kaikin puolin vuorenvarmasti, eikä antanut isännilleen saumaa päästä kavennusmaalin tekoon.

Nyt edessä on pieni maaottelupaussi ja sen jälkeen ottelut jatkuvat kotikentällä, kun torstaina 7.9. vieraaksi saapuu FC Lahti!

Myös Villiketut voitokkaina

Jos latoi edustusjoukkue maaleja SJK:n verkkoon, nähtiin osumia myös reservijoukkue Villikettujen pelissä! OTP meni Oulussa pelatussa ottelussa 1-0-johtoon, mutta Villiketut otti lopulta 2-4-vierasvoiton ja edustuksen tapaan tuikitärkeät kolme pistettä taistelussaan sarjapaikasta. Kettupaitojen maalit iskivät Gentrit Kovaqi pilkulta, Jan Rytilahti sekä Niko Kinnunen – yksi osumista oli isäntien oma.

Kakkonen jatkuu Villikettujen osalta ensi viikon sunnuntaina 3.9. kotiottelulla VIFK:ta vastaan. Peli alkaa Viitaniemessä klo 17.

SJK - JJK 0-4 (0-0)

0-1 57' Samu Nieminen

0-2 59' Patrick Poutiainen

0-3 71' Tomi Petrescu

0-4 73' Sasa Jovovic

JJK:n avauskokoonpano: Teppo Marttinen, Honar Abdi, Matti Lähitie (c) (v), Samu Nieminen, Hindrek Ojamaa, Samu Suoraniemi, Patrick Poutiainen (83' Manninen), Saku Leppänen, Tomi Petrescu, Gaël Etock, Sasa Jovovic.

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Felix Gustavsson, Verneri Välimaa, Severi Vielma, Aatu Manninen.