Särkkä jättää JJK:n kauden jälkeen

14.10.2013

valmentaja-sarkka-jori-jjk2013JJK:n pitkäaikainen maalivahtivalmentaja Jori Särkkä suuntaa kuluvan kauden jälkeen kohti uusia haasteita. Jo vuosikymmenten ajan niin JJK:n kuin sen edeltäjienkin toiminnassa mukana ollut Särkkä on päätynyt kauden mittaan siihen päätökseen, että on aika vaihtaa työympäristöä ja hakea uralle uusia tuulia.

– Intohimo on tässä työssä äärimmäisen tärkeää – ja jos se tuntuu hiipuvan, ei työnteko tunnu mielekkäältä. Nyt tuntuu, että JJK:ssa työskentelyssä ei enää ole kohdallani sitä samaa kipinää kuin aiemmin ja siksi päätös oli tämä. Sarjaportaan putoaminen sinällään ei vaikuttanut päätökseen.

– Tiet seuran kanssa erkanevat hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. Olen saanut tehdä täällä töitä mahtavien ihmisten kanssa – haluankin jo nyt kiittää kaikkia hienosta, yhteisestä ajasta, Särkkä kiittelee.

Työtä suomifutiksessa vuosikymmeneltä toiselle

Särkkä on aloittanut itse pelaamisen 70-luvun alussa ja siirtyi vähitellen valmennuksen pariin – lopulta täyspäiväisesti.
– Kun olin itse juniori-ikäinen, ei oikeastaan minkäänlaissa maalivahtivalmennusta ollut. Osin siksikin olen päätynyt valmentajaksi – halusin antaa muille pelaajana kehittymisessä sen tuen, joka itseltäni puuttui.
– Nuorena aina mietin, että minusta tulee ammattipelaaja, mutta eihän se lopulta käynyt lähelläkään…ammattivalmentaja kuitenkin tuli, että ei tässä ihan huonosti käynyt, Särkkä naureskelee.

Särkällä on kokemusta laajasti eri-ikäisten pelaajien kanssa toimimisesta niin mies- kuin naisjalkapallossakin ja seurajoukkueiden lisäksi Särkkä on jo pitkään ollut mukana nuorten maajoukkuetoiminnassa.

– Olen saanut tehdä töitä monenlaisten, eri-ikäisten ja erilaisissa kehitysvaiheissa olevien pelaajien kanssa – se on pitänyt mieltä virkeänä. Aina joutuu miettimään, millaiset harjoitteet juuri kyseiselle pelaajalle sopivat.
– Urheilussa myös henkisellä puolella on iso rooli ja aivan erityisen iso se on maalivahdeista puhuttaessa. Parhaatkaan tekniset harjoitteet eivät toimi, jos henkinen puoli ei ole kunnossa.

Kuluvaa kautta on jäljellä kahden ottelun verran ja nuo jäävät Särkän pitkän JJK-uran viimeisiksi – sitten valmentaminen tulee jatkumaan muualla.

– On ollut hienoa tehdä töitä täällä – lahjakkaiden urheilijoiden ja hienojen ihmisten kanssa. Nyt on kuitenkin aika jatkaa matkaa.

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen JJK:n osalta HJK-ottelulla tulevana sunnuntaina 20.10. kello 14 alkaen

20131020-jjk-hjk-vl-920w