”Onni tehdä sitä työtä mistä pikkupoikana haaveili” – näin vastaa Vesalainen

08.01.2013

Van Gelderen ja Vesalainen, JJK Jyväskylä

 

JJK tarjosi viime viikon puolella kaikille halukkaille mahdollisuuden kysyä mitä tahansa seuran toimitusjohtaja Joni Vesalaiselta.

 

Kysymyksiä tulikin kiitettävä määrä, tässä Jonin vastaukset suoraan ja sensuroimattomina:

 

Miksi vieraskannattajienne kohtelu lienee Veikkausliigan heikointa? Mikä alkoholintarjontanne ongelma on? Järkkärien pelisilmä?

Oon kyllä eri mieltä. 2011 päästettiin vieraskannattajat ilmaiseksi sisään kunnes KuPS-kannattajat kiittivät töhrimällä vessat ja huutellullaan meille 500€ sakot. Alkoholitarjoilu on ainoastaan siitä kiinni ettemme saa lupia vieraskatsomon lähettyville. Järkkäreiden pelisilmästä yms. oli oiva esimerkki viimeisessä pelissä jossa HJK-kannattajat päästettiin kentälle ja kaikki sujui hyvin. Aina on toki parannettavaa ja siihen pyrimme että myös vieraskannattajat Harjulla viihtyvät ja luovat HYVÄÄ tunnelmaa.

 

Erottaako ensi kauden pelipaidan värin mainosten alta?

Kyllä ne värit  näkyy. Toki yritämme myydä mahdollisimman paljon mainoksia, mutta toivottavasti kumppanimme valitsevat muitakin tuotteita. 2012 oli jo vähemmän mainontaa asuissa kuin 2011. Ja tietenkin asettelulla yritämme tehdä mahdollisimman tyylikkään asun – ihanne tietenkin olisi yksi iso yhteistyökumppani joka ostaisi koko asun.

 

Milloin saadaan Jyväskylään kunnon olosuhteet talviharjoittelulle?

Asia on vireillä koska Palloliiton valmennuskeskus sekä HUMU pitävät Jyväskylää tärkeänä osana valmennusta ja KIHUn sijainti auttaa meitä – aikataulua ei osaa kukaan sanoa tarkkaan tässä taloustilanteessa.

 

Ahdistaako futiksen parissa koskaan?

Kyllä ahdistaa välillä ja tiukasti, lähinnä talousasioiden takia. On toiminta kasvanut ja meillä nyt yli 30 jotka saavat kuukausittain palkkaa ja osa-aikaisia yli 80. Mutta yhdessä olemme selvinnet ja tulemme selviytymään. Toisella puolella isoja positiivisia tunneskaaloja kun on saanut olla mukana asioissa mitä ei ole aiemmin saavutettu (Veikkausliigaan nousu, pronssi ja europelit jne.) Ja onni tehdä sitä työtä mistä pikkupoikana haaveili.

 

Tarjottiinko Marsulle sopimusta?

Kyllä. Marsulle tarjottiin kahden vuoden jatkoa jo syyskuussa ja taloudellisestikin kilpailukykyinen tarjous oli (yli Veikkausliigan keskipalkan) mutta mielestäni Marsu oli jo aiemmin tehnyt päätöksen lähteä katsomaan ulkomaankortti ja myös kentän ulkopuoliset syyt varmasti painoivat. Toivon että hän menestyy viimeisen päälle siellä ja palaa joskus JJK:hon.

 

Mikä on farmijoukkue, että saadaan reserveille pelejä?

Meillä on oma joukkue nimeltä Villiketut kolmosessa ja yritämme nostaa sen kakkoseen. Farmisopimukset ei vaan toimi kun tulee vaikeuksia peluuttamisista, harjoittelusta yms. asioista – farmijoukkueen pelaajat kärsii jos meiltä kävelee pelurit avaukseen ja meidän pelurien pitää päästä pelaamaan. Katsellaan pelaajakohtaisia lainoja ja Ykkönen on oikea taso minne lainoja tehdään.

 

Edellisvuonna tuli valot, viime vuonna kuppipenkit – miten olosuhteet paranee tänä vuonna ja pitemmällä tähtäimellä?

Tänä vuonna tulee tulostaulu ja uusi pääkatsomo on kaupungin hankelistoilla. Tullee lähivuosina koska liigalisenssi sitä vaatii (4000 katettua paikkaa.)

 

Voisiko JJK tehdä lähivuosina yhteistyötä eurooppalaisen seuran kanssa, jotta heidän tulokkaat saisivat 1-2kk peli-aikaa ja kokemusta miesten liigasta – sekä JJK saisi vahvistuksen?

Totta kai. Meillä sopimus jo tanskalaisen Vejle Bk:n kanssa ja olemme käyneet siellä opissa niin pelaajat, valmentajat kuin markkinointikin. Vielä ei ole konkretisoitunut pelaajaliikenteeseen.

 

Tulevassa osakeannissa mikä on ns.”kansanosakkeen” hinta?

Tätä asiaa tutkitaan miten onnistuu ja missä aikataulussa. 100€ ollut suunnitelmissa.

 

Ronaldo vai Messi?

Ronaldo ehdottomasti. Olen Real Madrid -fani.

 

JJK kiittää kaikkia kysyjiä kysymyksistä ja Jonia tietysti vastauksista. Lisäkysymykset, ruusut ja risut ovat aina tervetulleita myös jatkossa jjk@jjk.fi tai suoraan Jonille joni@jjk.fi.