Perjantai-iltana kova haaste Helsingissä – Seitsemän nollapeliä pelannut sarjakärki HIFK

26.07.2018

JJK:n kolmen vierasottelun putki päättyy perjantai-iltana Helsingissä. Haaste on kovin mahdollinen, sillä isäntäjoukkueena Telia 5G Areenan tekonurmella toimii HIFK.


Tällä miehistöllä JJK aloitti 1. kesäkuuta Harjulla, kun kettupaidat ja HIFK viimeksi kohtasivat.

Viime syksynä Veikkausliigasta pudonnut Helsingin IFK on kauden ensimmäisen puoliskon perusteella tekemässä nopeaa paluuta pääsarjaan. Joukkue on Ykkösen kärjessä seuraavanlaisella saldolla: 13 pelattua ottelua, 8 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota. Toki sarjakakkonen KPV ja tämän kauden positiivisin yllättäjä, sarjakolmonen EIF Tammisaaresta, kyttäävät HIFK:n perässä vain yhden ja kahden pisteen marginaaleilla. Viime viikonloppuna juuri EIF hallitsi pitkät tovit ottelua HIFK:n vieraana ja lopulta pisteet tasattiin 1-1 lukemin.

Joka tapauksessa JJK:n vastus perjantai-iltana on kivikova. HIFK:lta löytyy joukkueesta niin vankkaa Veikkausliiga-kokemusta kuin nuoruuden intoakin. Ykkösessä ja Veikkausliigassa kaudesta 2003 lähtien maaleja nakuttanut, 34-vuotias Pekka Sihvola, on iskenyt kuluvalla kaudella viisi osumaa. Toinen kokenut hyökkääjä, 33-vuotias Tuomas Mustonen, on myös osunut HIFK-paidassa viidesti.  Nuoruutta joukkueessa edustaa muun muassa 18-vuotias keskikenttäpelaaja Tommi Jyry, joka laukoi JJK:n verkkoon kesäkuun alussa auttamatta komean osuman.

JJK ja HIFK kohtasivat siis viimeksi 1. kesäkuuta Harjulla. Tuossa ottelussa helsinkiläisten puolustus oli äärimmäisen tiivis, eikä JJK juuri pystynyt murtautumaan maalipaikoille muuten kuin keskityksillä tai erikoistilanteilla. Lopulta HIFK voitti 0-2, kun ensiminuuteilla Antti Ulmanen vei vieraat johtoon ja loppuhetkillä Jyry laukoi sinetin. Juuri ehjä puolustaminen vaikuttaa olleen kuluvalla kaudella HIFK:n tärkein työkalu, sillä joukkue on päästänyt vain yhdeksän maalia ja pitänyt maalinsa koskemattomana peräti seitsemässä ottelussa.


HIFK:n puolustusta 1. kesäkuuta Harjulla johti kokenut maalivahti, Tomi Maanoja.

JJK:lle meneillään oleva vierasotteluiden putki on ollut vaikea. Ensin joukkue hävisi EIF:n vieraana 2-1, eikä pieni sarjataukokaan auttanut, vaan kettupaidat hävisivät viime lauantaina Kotkassa FC KTP:lle 3-1. Noissa otteluissa JJK:n maalit teki Saku Leppänen; rangaistuspotkusta ja vapaapotkusta. KTP-ottelun jälkeen JJK:n päävalmentajat olivat pettyneitä joukkueensa pallolliseen tekemiseen.

-Ensimmäisellä puoliajalla päästiin vielä maalintekosektorille. Toisella puoliajalla syötettiin palloa niin huonosti, ettei päästy enää niille alueille, murehti Mikko Manninen.

Perjantai-iltana JJK voi lähteä huoletta haastajan roolista sarjakärkeä kaatamaan. Yllätysvalmiutta kettujoukkueelta löytyy. Se on selvää, ettei KTP-ottelun kaltaisiin virheisiin kuitenkaan ole puolustuspäässä varaa. Kuluvalla viikolla JJK on varmasti myös harjoitellut pelinavaamistaan, sillä kuten mainittua, HIFK:n puolustusmuodostelmaa on ollut tällä kaudella todella hankala rikkoa.


JJK-valmennus on pyrkinyt treeneissä kuluvalla viikolla löytämään rentouden kettupaitojen tekemiseen.

-HIFK on ollut kotonaan niin vahva, että todella iso haaste meitä odottaa. Se on selvää. Treeneissä on kuluvalla viikolla keskitytty pelillisten ajatusten selkeyttämiseen, mutta myös rentouden löytämiseen. Vaikeuksista huolimatta pääkopan pitää pysyä rentona ja treeneissä löydettävä se positiivinen fiilis. Ja hyvin siinä on edelleen onnistuttukin, JJK:n päävalmentajista Janne Korhonen juttelee.

Ainakin yksi muutos JJK:n kokoonpanoon varmuudella tulee. Toppari Felix Gustavssonin varoitustili täyttyi edellisessä ottelussa, joten hän kärsii HIFK:n vieraana pelikieltonsa.

HIFK – JJK Helsingissä Telia 5G Areenalla perjantaina 27.7. klo 18:30. Ottelun näet suorana tuttuun tapaan Elisa Viihde Sportin kautta. Toki ottelusta tilannepäivityksiä myös JJK:n some-kanavissa ja ottelun jälkeisenä päivänä raportti nettisivuillamme.

Reilun viikon päästä kettupaidat sitten palaavat vihdoin kotiin, kuukauden tauon jälkeen. Lauantaina 4.8. Harjulle saapuu FC Haka, jonka kustannuksella JJK nappasi kauden avausvoittonsa Valkeakoskella.