Periksiantamattomat ketut vuosimallia 2014

24.04.2014

Uuden kauden alku on vain parin aamuherätyksen päässä ja on aika luoda silmäys kauden 2014 miehistöön. Mukana on niin kokemusta kuin nuoruuden intoakin – ja ennen kaikkea paikallista väriä!

Päävalmentaja Juha Pasojan luonnehdinnat jokaisesta pelaajasta kursiivilla perässä. Pelaajan nimeä tai kuvaa klikkaamalla pääset pelaajan omalle esittelysivulle.

Maalivahdit

JJK Janne Korhonen

#1 Janne Korhonen

Varmakätinen kettupuolustuksen viimeinen lukko aloittaa jo kahdeksannen kautensa JJK:n edustusjoukkueessa. Joukkueen kokenein, monissa liemissä marinoitunut huippumaalivahti, joka on ottanut haltuunsa myös seuran maalivahtivalmennuksen. Tulee torjunnoillaan pohjustamaan jälleen monia pisteitä!

”Kokemus. Johtajuus.”

JJK Teppo Marttinen

#22 Teppo Marttinen

Vuonna 1997 syntynyt JJK:n oma maalivahtilupaus, joka esitti jo viime kaudella Veikkausliigassa mallikkaita otteita maalipuiden välissä. Hyvä esitykset ovat jatkuneet talvikauden aikanakin ja kehitys tuleekin taatusti vain jatkumaan. Kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoon.

”Rauhallinen, erittäin potentiaalinen. Raamit kunnossa jo nyt.”

Puolustus

JJK Bilal Velija

#2 Bilal Velija

Makedonialainen laitapuolustaja oli viimeinen kauden 2014 kettulaumaan liittynyt jäsen. Joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluvalle Bilille on kertynyt kokemusta kotimaansa lisäksi mm. Norjasta. Hyökkäävä ja pallollisena erittäin hyvä.

”Tuo johtajuutta puolustuksen lisäksi koko joukkueeseen.”

JJK Joona Itkonen

#3 Joona Itkonen

Vastikään 20 vuotta täyttänyt puolustajalahjakkuus, jonka kauden 2013 lopun sotki loukkaantuminen ja liigadebyytti sai näin siirtyä tuonnemmaksi. Kuntoutunut talven aikana jälleen täyteen iskuun ja hurmannut viimeisimmissä otteluissa yleisöä vasemman laitapuolustajan tontilla. Ominaisuuksiltaan tasaisen vahva.

”Poikkeuksellinen vasenjalkainen puolustaja. Hyvät fyysiset ominaisuudet.”

JJK Antto Tapaninen

#12 Antto Tapaninen

Tervetullut paluumuuttaja! Luutinut kasvattiseurassaan aiemmin niin keskus- kuin laitapuolustajanakin, kausi 2013 puolestaan kului Kakkosessa pelaavan MP:n runkomiehenä. Mikkelissä mies nähtiin myös keskikentällä, mutta pelipaikka vakiintui toppariksi – lopputuloksena joukkueen parhaan pelaajan pysti.

”Tuo puolustukseen rauhallisuutta ja johtajuutta.”

JJK Honar Abdi

#18 Honar Abdi

Eräs lukuisista paikallisista lupauksista! 18-vuotias vikkelä laitapuolustaja, jolla pysyy pallo mukana kovassakin vauhdissa – ja vastustajat jäävät nuolemaan näppejään. Tulee kuulumaan A-nuorten runkomiehiin.

”Potentiaalia löytyy! Hyvä pallon kanssa.”

JJK Benno Hanslian

#19 Benno Hanslian

Hyökkäävä, pallotaiturimainen laitapakki, joka on nähty viilettämässä myös keskikentän laidalla. Haastaa rohkeasti ja jättää taidollaan vastustajat kuin nallin kalliolle. Kykenee myös ruokkimaan hyökkääjiä maailmanluokan keskityksillä.

”Todella taitava pallollisena. Taiteilija.”

JJK Jordi Van Gelderen

#23 Jordi van Gelderen

Hollantilainen aloittaa nyt kolmannen kautensa kettupaidassa. Ensisijaisesti toppari, taitaa hyvin myös keskikentän keskustan puolustavan roolin – ja onpahan pelannut JJK:ssa laitapakkinakin. Viimeistä piirtoa myöten urheilija, jonka asenne treenaamiseen on tinkimätön.

”Toimii hyvänä esimerkkiä kaikin puolin ammattimaisesta tekemisestä.”

JJK Severi Vielma

#26 Severi Vielma

Vuonna 1995 syntynyt JJK:n oma puolustajalupaus tuli yleisölle tutuksi viimeistään vallattuaan viime vuonna itselleen avauksen topparin paikan liigakokoonpanosta. Pelaa nuoresta iästään huolimatta varmasti, rohkeasti ja hyvällä itseluottamuksella.

”Lukee peliä hyvin, pallovarma. Rauhallinen.”

JJK Antti Maltsin

#33 Antti Maltsin

Keuruulaislähtöinen, JJK:n junnumyllyn kautta muutamaksi vuodeksi alemmille sarjaportaille – ja futsal-parketeille – siirtynyt laitapuolustaja palasi kettupaitaan tuomaan asennetta takalinjoille. Peräänantamaton terrieri, joka ei takuulla jätä ainoatakaan tilannetta puolitiehen.

”Liukuu katsojien sydämiin.”

Keskikenttä

JJK Mikko Manninen

#5 Mikko Manninen

Jokaiselle suomalaiselle jalkapallon ystävälle tuttu velmuilija jatkaa kasvattiseuransa väreissä dominoimista. Pystyy tekemään taikojaan keskikentällä käytännössä paikalla kuin paikalla – ja tekee niitä jatkossa myös A-nuorten valmennusportaassa. Tulee varmasti tekemään kauden mittaan jälleen tuhojaan puolustusten kustannuksella!

”JJK:n keskikentän aivot. Hyökkäyspelin tärkein palanen.”

JJK Saku Leppänen

#7 Saku Leppänen

Eräs monista JJK-lupauksista! Vuonna 1995 syntynyt keskikenttäpelaaja on ehtinyt jo olla niin A-nuorten kuin Villikettujenkin vakionimi. Pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidallakin, eikä arastele käyttää napakkaa vetoaan.

”Todella hyvät valmiudet. Vielä hieman lisää räiskyvyyttä, niin hyvä tulee!”

JJK Aram Hasanzada

#9 Aram Hasanzada

Jyväskyläläisyleisöä jo vuosia yllätyksellisyydellään häikäissyt laituri, jolla on vauhtia ja taitoa mennä ohi puolustajasta kuin puolustajasta. Viime vuosien menestyksekkään A-nuorten ryhmän kulmakiviä, joka pääsee viemään vastustajia vipuun  nyt myös edustusjoukkueen riveissä.

”Poikkeuksellinen pelaaja, joka saattaa olla melkoinen jokerikortti kauden mittaan.”

JJK Tommi Kari

#10 Tommi Kari

Mies, joka ei esittelyjä kaipaa. Parin FC Lahti-paidassa vietetyn kauden jälkeen kotiin palannut seuraikoni ihastuttaa omia ja vihastuttaa vastustajia jälleen illasta toiseen. Luvassa on takuulla räiskettä – mutta myös joukkuetovereiden opastamista ja uhrautuvaa taistelua. Sekä tietenkin maaleja: ehtinyt talven aikana ratkoa jo kaksi Suomen Cupin ottelua.

Kokeneempaan kaartiin kuuluvana johtaa nyt joukkojaan kapteeninnauha hihassaan.

”Tuo väriä niin kentälle kuin pukukoppiinkin. Pystyy ratkaisemaan pelejä yksilösuorituksillaan.”

JJK Topi Järvinen

#11 Topi Järvinen

Nuoresta iästään huolimatta jo tuttu kasvo edustusjoukkueessa, liigadebyytti ja debyyttimaalikin nähtiin jo kaudella 2012. Monikäyttöinen keskikentän ja hyökkäyksen pelaaja, jolla ei vauhti lopu takuulla kesken. Repertuaarista löytyy yllätyksellisiä ratkaisuja joka lähtöön – ja myös rohkeutta tehdä niitä.

”Kehittynyt talven aikana paljon ja jatkaa kehitystään varmasti. Tekee hyvin töitä.”

JJK Janne Kuhmonen

#14 Janne Kuhmonen

Järvisen tavoin ollut edustusjoukkueen mukana jo pidempään, vaikka ikää ei ole kahtakymmentäkään. Teknisen taituruuden lisäksi työmoraali kentällä huippuluokkaa, ei arastele mennä tilanteisiin ja taistelee sinnikkäästi loppuun asti. Todella hyvä laukaus, jota myös viljelee usein ja ennakkoluulottomasti.

”Todella kova tekemään töitä kentällä, ehdoton joukkuepelaaja.”

JJK Robert Taylor

#16 Robert Taylor

JJK:n juniorimyllyn ja Englannin vuosien myötä nuoresta kikkataiturista on kasvanut ominaisuuksiltaan tasaisen vahva keskikentän keskustan pelaaja. Jaksaa juosta ja tehdä töitä, mutta kykenee hyvän pelisilmänsä ja tekniikkansa ansiosta myös jakelemaan monipuolisia syöttöjä – tai tarvittaessa hakemaan ratkaisua itse.

”Manun ollessa JJK:n keskikentän aivot, on Roope jalat.”

JJK Iiro Järvinen

#17 Iiro Järvinen

Vuonna 1996 syntynyt keskikenttäpelaaja, joka on raivannut tiensä myös ikäluokkansa maajoukkueeseen. Hyvä pelikäsitys, hahmottaa kentän hyvin kumpaankin suuntaan ja osaakin liikkua ja sijoittua hyvin.

”Liike kentällä on erittäin hyvää ja vaivattoman näköistä.”

Hyökkäys

JJK Jasin Abahassine

#6 Jasin Abahassine

Nuorimmainen Abahassine on tullut Jyväskylän futisväelle tutuksi maalinsylkijänä useammankin paikallisen seuran riveistä. Isokokoinen, vahva pääpelaaja, jolla on luontainen maalivainu. Osaa käyttää fysiikkaansa avukseen raivatessaan tiensä maalipaikoille – ja iskiessään niistä pallot maaliin.

”Hyvä suojaamaan palloa, hyvä pääpelissä.  Mahdollisuudet iskeä paljonkin maaleja.”

JJK Aleksis Lehtonen

#8 Aleksis Lehtonen

JJK-lupaus, joka on talvikauden aikana ehtinyt säväyttää peliesityksellään. Pelaa 16-vuotiaaksi erittäin kypsästi ja määrätietoisesti ja on osoittanut niin kaksinkamppailuvoimaa, asennetta kuin kylmänviileää ratkaisukykyäkin. Tulee varmasti ilahduttamaan otteillaan kettufaneja tulevan kauden mittaan monia kertoja!

”Epätyypillinen suomalainen hyökkääjä – iästään huolimatta oikealla tavalla röyhkeä. Valmiudet mennä pitkälle.”

JJK Jarkko Kosunen

#13 Jarkko Kosunen

Joutsan lahja jyväskyläläisjalkapallolle oli suuressa roolissa JJK:n A-nuorten voittaessa historiallisen SM-kultansa toissakauden päätteeksi – viime kausi kului Villikettujen riveissä.  Tunnollinen työntekijä ja monipuolinen hyökkääjä, joka osaa sekä luoda maalipaikkoja että olla viimeistelemässä niitä.

”Loistava joukkuepelaaja. Jaksaa painaa hommia, liikkuu lisäksi kentällä hyvin.”

JJK Antto Hilska

#15 Antto Hilska

Lähtee jo neljänteen kauteensa JJK:ssa, vaikka ikää on vasta 20 vuotta – ja tulee olemaan suuressa roolissa Kettupaitojen hyökkäyksessä. Maalinteko onnistuu niin jalalla kuin päälläkin, sekä lähempää että kauempaa. Pelannut joitain otteluita myös laidalla ja jaksaa kärkenäkin hoitaa työsarkansa myös puolustussuuntaan.

”Hyökkäyspään työmyyrä. Tulee saamaan paljon paikkoja – ja myös tekemään niistä paljon maaleja.”

 

Näin on esiteltynä kaikki 22 tämän kauden kettupeluria. Miten päävalmentaja luonnehtii koko joukkuettaan?

”Nuori ja nälkäinen. Periksiantamaton kettu, joka taistelee viimeiseen asti.”

Tervetuloa peleihin!

 

Ykkösen kotiavaus JJK – FC Viikingit keskiviikkona 7.5. klo 18:30 aina aurinkoisella Harjun stadionilla. Kausikortit alk. 15€ myynnissä ympäri vuorokauden verkkokaupassamme.

JJK-FC Viikingit ke 7.5. klo 18:30 Harjun stadionilla