Pasoja: ”Pelleilemään ei lähdetä”

30.08.2013

jjk-paso-katsoo-luottavana

 

 

Veikkausliigassa on edessä ennen maaottelutaukoa vielä 26. ottelukierros ja JJK matkaa sen merkeissä lauantaina Turkuun. Kettuleirin ympärillä on viime aikoina riittänyt kuohuntaa, kun taloudelliset ja urheilulliset vaikeudet ovat puhuttaneet kansaa. Juha Pasoja toteaa, etteivät kentän ulkopuoliset hankaluudet tietenkään ilahduta, mutta tilanteeseen on osattava sopeutua.

 

– Melkoista härdelliähän tämä koko vuosi on loppujen lopuksi ollut. Mutta toisaalta sekin kuuluu osaltaan urheiluun, että joskus iskuja satelee joka puolelta – siihen on vain sopeuduttava. Jos ei sitä opi kestämään, tuskin pidemmän päälle ammattiurheilussa jaksaa olla mukana.

 

JJK:n tilanne Veikkausliigassa on varsin haastava, kun pahnanpohjimmaisena matkaa edelliseen eli FC Interiin on jo kymmenen pistettä. Monella suunnalla JJK on ehditty jo tuomita varmaksi putoajaksi, mutta Kettuleirin sisällä taistelutahtoa riittää.

 

– Totta kai taistellaan loppuun asti, luovuttamisesta ei ole tietoakaan. Ei me yhteenkään peliin pelleilemään lähdetä…sen olemme jo kotiyleisöllekin täällä velkaa, että pelit pelataan tosissaan ja täysillä loppuun asti.

 

Tukala tilanne on herättänyt keskustelua siitä, pitäisikö nuoria pelaajia nostaa entistä vahvemmin mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

 

– Jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja aina niillä pelaajilla, jotka me valmennusjohdossa näemme juuri sillä hetkellä parhaiksi. Totta kai katsomme myös jo tulevaan, mutta järjen kanssa – eipähän kentälle yhtäkkiä B-junnuja aleta heittämään.

 

Kettupaitojen edellisissä otteluissa kohtaloksi on koitunut nukahtelu omassa päässä ottelun alkuvaiheessa: IFK Mariehamn karkasi jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana 2-0-johtoon ja FC Lahti taas paukutti edellissunnuntaina kymmeneen minuuttiin kolme maalia puolen tunnin paikkeilla – ja vasta takaistujen jälkeen on JJK:kin herännyt toden teolla pelaamaan. Valmennusjohto on pohtinut, miten tähän saataisiin muutos.

 

– Ollaan vähän nyt muutettu otteluun valmistautumista ja treenirytmiä, ettei enää ottelussa turhaan nukuttaisi vastustajalle etumatkaa. Katsotaan, auttaako se – ei tuo ainakaan paljoa huonommaksi enää pääse, Pasoja hymähtää.

 

– Kenties sitten itse peliinkin on joitain muutoksia tehty. 

 

Nyt on jälleen edessä uusi taisto kentällä, kun vastaan asettuu niinikään vaikeuksien keskellä tarpova TPS. JJK on pelannut viime vuosina TPS:n kanssa tasaisia otteluita – kuluvalla kaudella TPS oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Turussa selvästi alakynnessä onnistuen kuitenkin viemään pisteet, Harjulla taas päädyttiin pistejakoon 1-1-tuloksella.

 

– Tasaista tuo varmasti taas tulee olemaan – ja se on hyvin tiedossa, miten TPS pelaa. Me kuitenkin keskitymme nyt ennen kaikkea siihen, mitä itse teemme kentällä. Emme voi enää omalla pelaamisellamme ojentaa voiton avaimia pois.

 

– Viime kierrosten tapahtumien jälkeen meille on nyt erityisen tärkeää saada otteluun hyvä alku, ettei pääse mörkö kasvamaan harteille.

 

 

 

Veikkausliigan 26. kierros: TPS – JJK, lauantaina 31.8. kello 16, Veritas Stadion & UrhoTV