Pasoja odottaa hyvää ottelua – ”vastakkain kaksi taitavaa ja pelaavaa joukkuetta”

15.05.2016

jjk-wwwbanneri-jjkjaro-1000x371

JJK:n kotiottelut saavat jatkoa, kun FF Jaro saapuu parin vuoden tauon jälkeen Harjulle.

Pietarsaarelaiset putosivat viime kauden päätteeksi Veikkasliigasta Ykköseen ja ovat myös yksi ennakkosuosikki nousemaan kauden päätteeksi takaisin sarjaporrasta ylemmäs. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran Veikkausliigassa kaudella 2013 ja vaikka FF Jaron miehitys on muuttunut, odotettavissa on, että Alexei Eremenkon luotsaaman joukkueen pelityyli on ennallaan.

– Nimiä on vaihtunut, mutta tuttu FF Jaro sieltä on taas tulossa vastaan. Hyvä, pelaava joukkue joka tulee vahvasti laitojen kautta ja pallottomana prässää tiukasti, toteaa JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja.

– Siihen prässiin meidän pitää olla valmiita ja sitä ollaan treeneissä käyty läpi, että se pitäisi olla jokaisella tiedossa. Mutta ei me sen kummemmin keskitytä ennen pelejä vastustajaan – tiedostetaan kyllä vastustajan vahvuudet, mutta keskitytään enemmän oman pelin hiomiseen ja luotetaan siihen.

FF Jaro on kerännyt ensimmäisistä kolmesta ottelustaan neljä pistettä: tasapelit TPS:n ja Hakan kanssa,  AC Oulu taas kaatui vaihtomes Alibek Alievin maalilla. Kumpikaan joukkueists ei siis vielä ole kärsinyt tappiota, kun JJK puolestaan haki vieraspisteen Kotkasta ja on sen jälkeen voittanut kotikentällään EIF:n ja GRIFK:n.

2016-05-08 JJK-GrIFK 139 Web

Vielä keväisessä kunnossa oleva kenttä on tuount peliin omat haasteensa, mutta Kettupaidat ovat pystyneet kääntämään  pelit silti voitokseen – GrIFK piti isäntiään pitkään nollilla, mutta lopulta Settyslas Loutelamio alusti ja  Saku Leppänen viimeiseli voittoon riittäneen maalin.

– Pelaajisto on nyt hyvin kunnossa ja penkillekin riittää erilaisia vaihtoehtoja. Edellisessä pelissä saatiin vaihdosta ratkaisuvoimaa kentälle, ja sitähän sitä aina valmentajana toivoo vaihtoja tehdessään.

Pasoja odottaa kokonaisuudessaan hyvää futisiltaa.

– Tässä on pari peliä saatu opetella pelaamaan tuolla kentällä lähtökohtaisesti heikompaa joukkuetta vastaan, joten nyt pitäisi olla valmiita kohtaamaan Jaro.

– Vastakkain on nyt kaksi taitavaa ja pelaavaa joukkuetta, jotka pyrkivät luomaan tilanteita keskustan kautta. Varmasti on edessä hyvä ottelu, eikä ehkä aivan niin painia kuin kaksi edellistä kotiottelua, Pasoja summaa.

Ykkönen: JJK – FF Jaro, maanantaina 16.5. klo 18:30