Paluu voittokantaan komealla 2-0-voitolla sarjakärjestä

10.09.2020

Harjulla vietettiin keskiviikkona upea voitokas ilta, kun sarjakärki JIPPO joutui taipumaan 2-0-tappioon! Molemmat maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla: ensin Robin Saastamoinen laukoi 13.minuutilla 1-0-osuman ja kymmenen minuuttia myöhemmin Joel Pasanen iski lopputuloksen lopulta sinetöineen 2-0-maalin.

JJK palasi kotikentälleen reilun kolmen viikon tauon jälkeen ja vastus oli tiukka: sarjaa johtava JIPPO on ollut väkivahva läpi kauden, eikä ollut hävinnyt otteluakaan. JJK:n peli on puolestaan yskähdellyt ja edellisen kerran pistetili oli karttunut nimenomaan JIPPO:a vastaan heinäkuussa pelatussa ottelussa Harjulla.

Ottelu alkoi tarkoissa ja tasaisissa tunnelmissa eikä tuhannen taalan paikkoja nähty kummassakaan päässä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Avausmaali syntyi 13.minuutilla: vasemman laitapakin tontille loukkaantumisen jälkeen palannut Jonne Porkka nousi aina JIPPO-boksin rajalle asti ja keskitti. Ensimmäisen keskityksen puolustus blokkasi, mutta pallo päätyi takaisin Porkalle ja tällä kertaa keskitys löysi Robin Saastamoisen, joka laukoi pallon komeasti maaliin!

21.minuutilla JIPPO sai vapaapotkun hyvältä keskityspaikalta. Vaikka palloa ei saatu purettua saman tien, ei tilanteesta ollut lopulta kettupaidoille vaaraa vaan pallo päätyi Aati Riihimäen näppeihin.

Pian mentiinkin jo toiseen päähän. 22.minuutilla Joonas Madetoja keskitti vasemmalta maalin edustalle, jonne kirmasi oikealta laidalta Joel Pasanen. Jirko Sorsa JIPPO-maalilta tuli kuitenkin vastaan ja sai häirittyä Pasasta niin, että laukaus ei onnistunut.

Vain hetkeä myöhemmin sama kaksikko oli jälleen asialla. Keskikentän pohjalla luutinut Joona Itkonen näki vasenta laitaa nousevan Madetojan ja syötti tälle pallon – Madetoja nousi maalille ja keskitti jälleen maalin edustalle, jonne jälleen oli hienosti noussut Pasanen. Puolustus oli auttamatta myöhässä ja Pasanen pääsi näin iskemään lähietäisyydeltä tilanteeksi 2-0! Maali oli vuonna 2002 syntyneelle Pasaselle uran ensimmäinen Miesten Kakkosen tasolla.

18-vuotias Joel Pasanen iski debyyttimaalinsa Miesten Kakkosessa

JIPPO ei avausjaksolla saanut luotua todella vaarallisia paikkoja. Parhaat paikkansa vieraat saivat erikoistilanteista ja kaukolaukauksista, jotka kettupuolustus ja Riihimäki selvittivät kuitenkin lopulta melko vaivatta.

JJK puolestaan sai luotua paikkoja vielä maaliensa jälkeenkin. Yksi näistä nähtiin 39.minuutilla, kun Madetoja meni jälleen näyttävästi JIPPO-puolustajasta ohi ja syötti pallon maalin edustalle. Siihen ennätti ensimmäisenä Ville Kirvesoja, jonka laukaus tällä kertaa kuitenkin karkasi yläilmoihin.

Vielä aivan avausjakson loppuhetkillä JJK sai sivuvapaapotkun mainiosta paikasta läheltä kulmalippua. JIPPO-puolustuksesta Sauli Kettunen purki sen varmasti kulmapotkuksi, eikä JJK saanut vieraitaan rokotettua siitäkään, vaan tauolle mentiin 2-0-lukemissa.

Toisella jaksolla JIPPO haki tiukasti maalia ja puoliajan kuva pysyikin pitkälti samana läpi jakson: JIPPO painosti isäntiään ja JJK puolusti tarkasti ja uhrautuvasti.

JJK:n paketti pysyi kuitenkin hyvin kasassa eikä suurempaa hätää kettumaalilla nähty, vaan hyökkäyksiä katkottiin varmasti. Riihimäki maalillaan joutui toden teolla torjuntatöihin vasta 69.minuutilla venyttäessään hanskansa Jere Hiltusen laukauksen tielle torjuen sen riman yli kulmapotkuksi. Kulmapotkuja JIPPO saikin melkoisen tukun, mutta JJK selvitti kunnialla myös erikoistilanteet.

Aati Riihimäki ja uhrautuva kettupuolustus nollasivat JIPPO-hyökkäyksen

Vierasjoukkueen hakiessa maalia aukeni JJK:lle myös paikkoja vastaiskuihin. Etenkin kippari Saastamoinen oli pariin kertaan aiheuttamassaa vaikeuksia JIPPO-alakerrassa, mutta Sorsa sai kuitenkin säästettyä maalinsa lisätakaiskuilta.

Kun vajaa vartti peliä oli jäljellä, sai JIPPO uutta virtaa painostukseensa, kun keskikentän pohjalla hyvän ottelun pelannut Itkonen katseli toistamiseen keltaista korttia ja näin JJK pelasi ottelun lopun vajaamiehityksellä.

JJK kuitenkin taisteli jokaisen pelaajan voimin suurella sydämellä viimeiseen asti eikä JIPPO saanut tiivistä puolustusta murrettua, vaan joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella tyytymään tappioon. JJK puolestaan pääsi juhlimaan riemukasta paluuta voittokantaan ja nollapeliä hienon kamppailun päätteeksi 2-0-lukemilla!

Ensi viikon torstaina 17.9. jatketaan Harjulla ja pelit sen kuin paranevat: vuorossa on kutkuttava, kauden viimeinen derby FC Vaajakoskea vastaan! Osta lippusi kipin kapin täältä.

Ottelun maalikoosteen ja parhaat palat voit katsoa JJK TV:stä.

Artikkelin kuvat: Ile Salminen

JJK - JIPPO 2-0 (2-0)

1-0 13' Robin Saastamoinen (Jonne Porkka)

2-0 23' Joel Pasanen (Joonas Madetoja)

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki (v)(MV), Jonne Porkka, Severi Vielma, Sami Nissinen, Juho Luoma, Joona Itkonen (v+v=ua), Joonas Madetoja, Ville Kirvesoja (v), Mikko Manninen (v)(88'), Joel Pasanen (90+2'), Robin Saastamoinen (c).

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Tuure Fagerström, Jaakko Björn (90+2'), Eduard Ciriaco, Leevi Kemppainen (88'), Maxime Nzeza.