”Pallot maaliin ja voittotili auki”

15.05.2014
Kotiyleisön ja Harjun Poikien upeaa kannustusta

Kotiyleisön ja Harjun Poikien upeaa kannustusta ensimmäisessä kotiottelussa

Kettupaidat ovat käynnistäneet kautensa Ykkösessä ja kolmen ottelun jälkeen saldona on kaksi vierastappiota sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvia joukkueita vastaan sekä kotitasapeli tiukan väännön jälkeen. Päävalmentaja Juha Pasoja naulaa teesit miten JJK avaa pistetilin myös voittojen osalta jo lauantain kotimatsissa.

Päävalmentaja Juha Pasoja, miten analysoisit kolmea ensimmäistä ottelua?

– Eka ottelu Hakaa vastaan vieraissa oli meiltä varsin hyvä, vaikka lopputulos ei tätä todistanutkaan. Pelattiin aktiivisesti, prässättiin, saatiin palloa liikkeelle.

– Toinen matsi eli Viikingit kotona ei mennyt ihan nappiin, mutta siitäkin viimeiset 10-15 minuuttia saatiin oma peli pyörimään ja paikkoja luotua, jäi vain rankaisematta näistä paikoista.

– Kolmas ottelu eli äitienpäivän vieraspeli Ilvestä vastaan olikin sitten enemmän pannukakkua, joukkuepeli katosi täysin ja tämä näkyi rumasti tulostaulullakin.

Mitä silmiin (tai päähän) on näistä kokonaisuutena jäänyt?

– Kaksi vaikeaa vieraspeliä, yksi kotipeli josta olisi pitänyt täysi pistepotti saada. Ei tässä tyytyväinen voi olla tietenkään, joskaan turha huolestuakaan sen enempää. Omalla työnteolla nämä käännetään.

Mikä muuttuu seuraaviin peleihin?

– Radikaaleja muutoksia ei lähdetä tekemään koska ei ole syytä. Muutamien pelaajien pelipaikat ja roolitukset voivat kyllä elää. Katsotaan mitä saadaan kavereista irti kun vaihdetaan vähän rooleja.

Joukkueen tärkein petrattava lauantain kotiotteluun?

– Paluu omaan peliin. Enemmän pitää pystyä syöttelemään, enemmän pitää pystyä pitämään palloa ja sitä kautta luotua maalipaikkoja. Muutama maalipaikka per matsi ei riitä, kyllä se on tuplattava vähintäänkin ja sit toki hyödyntää luodut paikat.

– Alkukauden vielä epätasaiset kentät ei toki täysin tue meidän pelityyliä eikä pehmeät alustat nuorta, nopeata ja kevytrakenteista jengiämme. Mutta ei tässä olosuhteiden taakse mennä, samat nurmitöpöt siellä on vastustajienkin pelikenkien alla ja vain tuloksesta loppupeleistä pelataan.

Minkälaisena vastustajana näet FC Jazzin?

– Varmaan tulevat vähän samanlaisella meiningillä kuin Viikingitkin. Kookas joukkue, hyvä ja vääntövoimainen hyökkääjäpari. Vastustajaa enemmän kuitenkin keskitytään vain tuohon omaan peliin, se kun saadaan aumoihinsa niin kyllä sieltä tuloskin tulee.

Mitään viestiä kotiyleisölle ja kannattajille?

– Iso kiitos hämmentävän hienosta tuesta ja kannustuksesta aina vieraspelejä myöten. Siinä saattoi olla kotiavauksessa meidän nuorilla pojilla vähän ylimääräistä jännitystäkin, eiköhän se ole nyt pelattu pois. Kliseistä mutta totta, yleisön kannustuksella on todella iso merkitys joukkueen suoritukseen ja toki tämä vain korostuu kotikentällä. Tulkaa jatkossakin Harjulle ja tsempatkaa meidän nuorukaisia – me pelataan joka pallo täysillä jotta ansaitaan se!

 

JJK:n seuraava kotiottelu aina aurinkoisella Harjulla lauantaina 17.5. klo 16:00, vastassa FC Jazz. Ennakkoliput erittäin edullisesti hiirenklikkauksen päässä Lippupalvelun verkkopalvelusta – tervetuloa!

JJK - FC Jazz la 17.5. klo 16 Harjulla