Otteluraportti: SC Riverball kaatui vieraissa, toinen 0-5-voitto putkeen

16.09.2019

JJK haki sunnuntai-iltana komean 0-5-voiton SC Riverballin kustannuksella! Kapteeni Robin Saastamoinen iski hattutempun, Niklas Kauppinen kertaalleen ja ensiesiintymisensä Kettupaidassa tehnyt Matias Sarlin teki myös maalin heti debyytissään.

Maalinteon aloitti Niklas Kauppinen jo 12.minuutilla ohjaamalla lähietäisyydeltä Leevi Kemppaisen keskityksen maaliin. Muutaman minuutin kuluttua Kemppainen itse oli tuplata kettujen johdon, mutta veto painui yläriman kautta yli maalin.

Vaikka taukolukemat olivatkin maltillisesti 0-1, hallitsi JJK avauspuoliaikaa täysin ja hamusi toista maalia. JJK saikin tukun erikoistilanteita, mutta niistä joensuulaisia ei onnistuttu rokottamaan.

Kotijoukkueella oli avausjaksolla vain yksi paikka – joskin se oli sitäkin vaarallisempi, kun hetki ennen taukoa Riverin maalitykki Klaus Nevalainen pääsi karkaamaan läpiajoon. Matti Artimo ei kuitenkaan ollut yllätettävissä vaan kettuveska ajoitti vastaantulonsa loistavasti nollaten 13 maalia kauden mittaan tykitelleen Nevalaisen.

Sarjan nelospaikalla majailleesta SC Riverballista ei ollut lopulta kettulaumalle vastusta, vaan toisella puoliajalla JJK meni menojaan.

Toinenkin jakso alkoi ensimmäisen tapaan vahvasti, kun kapteeni Robin Saastamoinen teki 0-2-maalin jo 50.minuutilla. Maali syntyi hienosti pelatun kuvion päätteeksi, kun avausmaalin iskenyt Kauppinen ja myös sitä alustamassa ollut Kemppainen rakensivat Saastamoiselle vetopaikan, josta tämä ei erehtynyt.

Toisella puoliajalla nähtiin jälleen myös debyytti, kun Matias Sarlin teki ensiesiintymisensä Kettupaidassa. Kauaa ei mies ehtinytkään kentällä olla ennen avausmaaliaan: Sarlin latasi pallon komeasti maaliin ehdittyään olla kentällä vain viisi minuuttia!

Matias Sarlin oli debyytissään tehokas.

Saastamoinen viimeisteli lopulta kolme maalia ja täydensi hattutemppunsa 86.minuutilla viimeistellen loppulukemiksi 0-5. Kolmella maalillaan Saastamoinen nousi maalipörssin jaetulle kärkisijalle yhdessä Tomi Petrescun kanssa – molemmilla on koossa komeat 17 osumaa.

Voiton myötä JJK pysyi kakkospaikalla pisteen päässä sarjakärki FC Blackbirdista. Seuraavaksi päästäänkin pitkästä aikaa kotikentälle, kun ketut isännöivät tulevana perjantaina 20.9. Harjulla paikallisottelussa JPS:aa!

SC Riverball – JJK 0-5 (0-1)

0-1 12′ Niklas Kauppinen

0-2 50′ Robin Saastamoinen

0-3 75′ Saastamoinen

0-4 78′ Matias Sarlin

0-5 86′ Saastamoinen

JJK:n avauskokoonpano: Matti Artimo, Joonas Madetoja (83′ E.Korhonen), Tuure Fagerström, Sakari Holopainen, Juho Luoma, Juuso Eteläpää (81′ Seilonen), Robin Saastamoinen (c), Eeli Liukkonen (60′ Ervasti), Mikko Manninen, Niklas Kauppinen (73′ Sarlin), Leevi Kemppainen (83′ Seuri).

Vaihtopelaajat: Antto Mikkonen (mv), Matias Sarlin (73′), Tuukka Korhonen, Lauri Seilonen (81′), Rasmus Ervasti (60′), Eero Korhonen (83′), Juuso Seuri (83′).