OTP isännöi Kettupaitoja lauantaina

28.05.2021

Kuva: Mari Nokelainen

Kettupaidat lähtevät lauantaina Ouluun mielessään kauden toinen täysi pistepotti. OTP isännöi JJK:ta klo 18 alkaen Castrenin tekonurmella.

JJK kohtaa lauantaina Oulussa sarjanousija OTP:n. Oululaisjoukkue ei kuitenkaan ole tyypillinen sarjanousija, sillä se on panostanut toimintaansa isosti jo parin vuoden ajan tavoitteenaan nousta kohti ylempiä sarjatasoja. Vuonna 1946 perustettu OTP (Oulun Työväen Palloilijat) on menneinä vuosikymmeninä pelannut useita vuosia pääsarjatasollakin, mutta on sen jälkeen seilannut paljon eri sarjatasojen välillä ja sen toiminta pääsi välillä jo hiipumaankin lähes kokonaan. Nyt taustalle on perustettu osakeyhtiö OTP United Oy, joka hallinnoi edustusjoukkueen toimintaa.

Kauden 2020 Pohjoisen Kolmosen voiton suvereenisti ilman tappioita vienyt OTP pestasi nousukauteen lähdettäessä valmentajakseen portugalilaisen Diogo Pinton, mutta seura tiedotti vain kahden pelatun kierroksen jälkeen päävalmentajan vaihtumisesta. Valmennusvastuun otti argentiinalainen Mariano Galeano. Argentiinalaisen johdolla OTP nousi edelliskierroksella JBK:n vieraana 2-0-tappioasemasta toisella jaksolla tasoihin Michael Ibiyomin osuttua kahdesti. RoPS:n paidassa aikanaan Veikkausliigaakin pelannut ja AC Kajaanin miehistössä kovaa jälkeä tehnyt kookas nigerialaishyökkääjä oli vaikea pideltävä myös JJK:lle, kun joukkueet kohtasivat viimeksi harjoitusottelun merkeissä huhtikuussa. 22 osumallaan oululaisten viime kauden paras maalintekijä Neil Livingstone ei sen sijaan ole vielä saanut tämän kauden osalta maalitiliään auki. Kotijoukkueen keskikentältä löytyy myös aimo annos kokemusta: lähes 100 ottelua AC Oulussa Ykköstä pelannut Jere Aallikko.

OTP:llä on takanaan kolme ottelua, joista kaksi on päättynyt tasan ja kolmas 4-0-voittoon Närpes Kraftista. Maaleja joukkue on mättänyt reilusti niin itse sarjassa kuin preseasonillakin. OTP on sarjassa ainoa yhä ilman tappioita oleva joukkue ja löytyy tätä kirjoittaessa sarjataulukosta sijalta 4. Seitsemännellä sijalla oleva vierasjoukkue JJK on puolestaan pelannut vasta kaksi ottelua, joista ensimmäinen päättyi 3-1-tappioon SJK Akatemian vieraana ja toinen maali-iloittelun seurauksena 4-0-kotivoittoon yli 600 katsojan edessä Harjulla viime sunnuntaina. Esitys kotiyleisön edessä oli vahva eikä JJK jättänyt vierailijalleen VIFK:lle juurikaan mahdollisuuksia joitakin yksittäisiä paikkoja lukuun ottamatta. Ottelun luonne muuttui lopullisesti, kun ensin yksi ja myöhemmin vielä toinenkin vaasalaispelaaja sai katsella punakorttia ja joutui seuraamaan ottelun loppuun katsomon puolelta.

Kuva: Keski-Suomen Jalkapalloviikko

JJK:n ottelussa nähtiin useampikin iloinen hetki, kun avauksessa pelannut ja pitkästä polvivammasta toipunut, vasta 19-vuotias Niklas Kauppinen kiitti päävalmentaja Stephen Clarkia luottamuksesta iskemällä kahdesti eikä kolmaskaan osuma ollut kaukana. Vertti Lepo pommitti sen sijaan ensimmäisen osumansa Kakkosessa ja yksi osuma kimposi VIFK-puolustuksesta verkon perukoille. Niin sanotun FC J-P:n eli sairastuvan puolelta paluun kentälle tekivät avauskokoonpanossa pelanneet Ville Kirvesoja ja Eduard Ciriaco sekä viimeiseksi vartiksi kentälle kirmannut ja useamman kuukauden sivussa ollut kettukapteeni Robin Saastamoinen.

Myös puolustuspäässä nähtiin onnistunut ilta, sillä Aati Riihimäen puolustama JJK-maali pysyi koskemattomana ensimmäistä kertaa sitten helmikuussa MiPK:a vastaan pelatun harjoitusottelun. Avauksen paikan topparin tontilla vakiinnuttanut, tuore kettupaita Tatu Hoffren lähtee lauantaina Oulun reissulle luottavaisin mielin.

– Huhtikuussa pelattu ottelu OTP:tä vastaan oli tiukka matsi, joka hävittiin lopulta ottelun viime hetkillä. Vastustajalla on vahva ja taitava joukkue, mutta mielestäni me ollaan nyt sarjakauden alun ja varsinkin voitokkaan VIFK-pelin jälkeen lähdössä niin hyvällä fiiliksellä pelaamaan, että kauden ensimmäinen vierasvoitto napataan Oulusta mukaan! Hoffren uskoo.

Launtain kamppailu on katsottavissa Solidsport-palvelussa osoitteessa: https://solidsport.com/otp-united-miehet 

JJK:n Twitter-kanavalla seurataan niin ikään ottelun kulkua.

 

OTP – JJK  ||  29.5.2021 klo 18:00 || Castren, Oulu