MYPA-JJK: Voitto!

02.06.2013

JJK haki hellessäässä kauankaivatun ja ansaitun 0-1-vierasvoiton MYPA:sta sunnuntaina! Babatunde Wusun 55. minuutin maali jäi ottelun ainoaksi ja niinpä Kettupaidat voivatkin lähteä pienelle maaottelutauolle kauden avausvoitto taskussaan.

JJK pelasi vahvasti koko ottelun ja aloittikin kärkkäästi. Jo ennen kuin minuutti oli kulunut, oli Mikko Innanen hätistelemässä vanhaa seuraansa Wusun ja Patrick Poutiaisen hyvästä esityöstä. Puolustajien ahdistaessa meni Innasen veto kuitenkin ohi etukulmasta.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin JJK:lle aukeni seuraava loistopaikka ja tällä kertaa Ville Iiskola MYPA:n maalilla joutui jo tositoimiin, kun Mikko Manninen pääsi tälläämään aivan lähietäisyydeltä – Iiskolan mainio torjunta piti kuitenkin lukemat vielä nollilla. Torjunnan jälkeen ensimmäisenä palloon ehti Wusu, jonka yritys blokattiin kulmapotkuksi.

JJK sai erikoistilanteita tasaiseen tahtiin, mutta ei niistä onnistunut kuitenkaan isäntiään rokottamaan. Myös kotijoukkue alkoi vähitellen heräillä mukaan otteluun, mutta harvat hyökkäykset eivät suurempia vaikeuksia vieraille tuottaneet. MYPA:n ensimmäinen – ja puoliajan ainoaksi ainoaksi jäänyt – vaarallinen tilanne nähtiin, kun pelikellossa oli 24 minuuttia: Pekka Sihvola pääsi etenemään pallon kanssa rangaistusalueelle ja laukoikin, mutta laukaus blokattiin ja jatkotilanteesta seurannut tulinen veto painuiylärimaa hipoen yli maalin.

Tämän lisäksi ei MYPA ensimmäisellä puoliajalla saanut hyökkäyspäässä juurikaan muutamaa keskityspalloa vaarallisempia tilanteita aikaan. JJK säilytti jämäkästi pakan tiiviinä puolustussuuntaan, piti isäntänsä tehokkaasti pois vaarallisilta vetopaikoilta ja ne kaukolaukaukset ja vedot mitä ei blokattu, olivat helppoja poimittavia varman pelin pelanneelle Janne Korhoselle.

JJK oli niskan päällä ensimmäisen puoliajan ja sai vielä aivan viime minuuteilla parikin kulmapotkua putkeen. Palloa ei Iiskolan selän taakse saatu ja taukotilanne olikin 0-0.

Toiselle jaksolle MYPA tuli ensimmäistä pirteämmin, mutta suurempaa hätää ei JJK:lla ollut ja pian Kettupaidatkin olivat jälleen vahvasti mukana pelissä luoden painetta Iiskolan maalille.

Toukokuun tiivis ottelutahti ja helteinen sää huomioiden peli oli aktiivista ja vierajoukkue selvästi nautti päästessään pelaamaan tasaisella tekonurmella – palloa vietiin vauhdikkaasti eteenpäin näppärillä syöttökuvioilla ja etenkin Manninen oli hyvässä vireessä, tehden samalla huiman määrän työtä myös puolustussuuntaan.

Kauniilla kuviolla syntyi myös ottelun ainoaksi jäänyt maali, kun toista jaksoa oli takana kymmenen minuuttia. Poutiainen ja Tuomas Latikka pelasivat oikealla laidalla loistavasti yhteen ja Poutiainen näki hyvin Wusun, joka oli hiippaillut takatolpalle täysin vapaaseen paikkaan ja Patun maukkaasta syötöstä Tundella olikin helppo työ laittaa pallo maaliin! Maali oli Tundelle viimeisten viiden ottelun sisään jo neljäs, kun otetaan liigapelien lisäksi huomioon myös voittoisa Suomen Cupin ottelun VPS:aa vastaan.

Maali jäi Wusun osalta ottelun viimeiseksi tilanteeksi, sillä heti maalin jälkeen ensimmäsellä puolikkalla hieman varvastaan loukannut Wusu tuli vaihtoon. Tunden tilalle kentälle juoksi Benno Hanslian, joka asettui keskikentän vasemmalle laidalle ja Innanen siirtyi kärkeen.

MYPA haki maalin jälkeen tasoitusta, mutta JJK selvitti kunnialla tilanteen toisensa perään. Lopulta ottelun lopun vaarallisin tilanne nähtiin sekin MYPA:n maalilla, kun parikymmentä minuuttia peliaikaa oli jäljellä: Innanen pelasi hienosti Iiskolan jo ulos tilanteesta ja syötti Poutiaiselle hyvään vetopaikkaan, mutta Patun harmiksi veto suuntautui liiaksi maaliviivalla vartioinutta puolustajaa ja kruunu jälleen yhdelle kerrassaan mahtavalle ottelulle jäi maalin muodossa saamatta.

Vein hetki edellisestä tilanteesta kilpistyi JJK:n toinen maali jälleen aivan maaliviivalla kotijoukkueen puolustukseen – tällä kertaa vetäjänä Eero Korte, joka yhdessä aisaparinsa Jukka-Pekka Tuomasen kanssa piti keskialueen komennossaan läpi ottelun.

MYPA:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas haki hyökkäykseensä tuoreita jalkoja ja otti kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua kentälle Ville Salmikiven. Nuori kärkimies olikin varsin pirteä ja aiheutti väsyneelle JJK-puolustukselle kiireitä ensikosketuksistaan alkaen.

JJK:n päättäväisyys ja voitonnälkä näkyi kuitenkin selvästi ja jokainen teki tiukasti töitä. Kova työnteko ja kuuma kesäilta alkoivat ottelun edetessä verottaa yhden jos toisenkin voimia ja vierasjoukkue pyrkikin pallon saatuaan usein selvästi rauhoittamaan peliä.

MYPA nosti loppuhetkien erikoistilanteisiinsa Iiskolankin mukaan mutta ei auttanut – JJK piti tiukasti maalinsa puhtaana ja saalisti hyvällä esityksellä kauden ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa!

Kolme pistettä taskussa onkin hyvä lähteä lyhyelle kesälomalle: koko liiga vetäytyy maaottelutauolle. JJK palaa liigakentille jälleen 13.6., kun vuorossa on vierasottelu Pietarsaaressa.

MYPA – JJK 0-1 (0-0) Wusu 55′

Korhonen; Virén (v), Reintam, Nieminen, Latikka; Innanen, Korte, Tuomanen, Manninen (84′ Järvinen); Poutiainen (89′ Ahola), Wusu (55′ Hanslian).

Viljala, van Gelderen, Järvinen, Taylor, Ahola, Hanslian, Virtanen.