MP vei keskiviikon maalikarkelot

08.06.2023
Kuva: Roope Salo ja Väinö Vehkonen taistelemassa pallosta (📸 Jukka Laitinen)

Kotijoukkue MP vei keskiviikkoillan maalikarkelot nimiinsä lukemin 4-3 viimeisteltyään voitto-osuman aivan ottelun loppuhetkillä. JJK:lle edelliset kolme kohtaamista hävinneet mikkeliläiset saivat näin kaipaamansa revanssin ja nousivat voitolla sarjan kärkeen.

JJK rakentelee ottelun ensimmäisen vaarallisen tilanteen jo parin minuutin kohdalla, kun Jonne Porkka vapauttaa vasenta laitaa Oskar Pihlajan karkumatkalle. Pihlaja revitään kuitenkin varoituksen arvoisesti nurin juuri ennen rangaistusaluetta.

MP on ollut alkukaudesta vahva erikoistilanteissa ja siirtyykin ensimmäisen kerran johtoon 7. minuutilla kulmapotkutilanteesta, kun 17-vuotias maajoukkuemies Joona Kuismala pääsee tuikkaamaan pallon verkkoihin aivan maalin edustalta.

12. minuutilla nähdään seuraava vaaranpaikka kettumaalilla, kun Ville Viljalan avaus ottaa epäonnisesti kimmokkeen hyökkääjästä ja MP pääsee yrittämään Viljalan yllättämistä. JJK-vahti torjuu kuitenkin ensimmäisen yrityksen ja puolustus siivoaa seuraavan maaliviivan tuntumasta.

Johtoasemaan päässyt MP hyökkäsi terävästi ja hyvällä itseluottamuksella ja hetken aikaa näyttikin jo siltä, että sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva MP tulee menemään menojaan. JJK onnistui kuitenkin saamaan paremman otteen pelistä jakson edetessä ja tasoitti lukemat pelin 27. minuutilla.

Juho Luoma linkoaa sivurajaheiton pystyyn Robin Saastamoiselle, joka kääntyy pallon kanssa ja tarjoilee puolustajien välistä boksissa odottavalle Arjan Goljahanpoorille. Goljahanpoor jatkaa pelivälineen pilkun tuntumaan vapaasti edenneelle Pihlajalle, joka laukoo pallon matalana oikeaan alakulmaan. SJK Akatemian riveissä Ykkösessä viime kaudella kuusi maalia viimeistellyt Pihlaja avaa näin Ykkösen maalitilinsä myös Kettupaidassa.

JJK saa maalista uutta virtaa tekemiseensä, eikä MP:n prässi pure enää samalla tavalla. Vajaan 40. minuutin kohdalla se saa myös palkinnon, kun maalin makuun päässyt Pihlaja pääsee viimeistelemään kulmapotkutilanteesta lähes identtisen maalin samaan kulmaan, tällä kertaa vasurillaan.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue saa lisää kylmää vettä niskaansa, kun Saastamoinen haistaa MP-puolustuksen heikon syötön alaspäin omalle maalivahdilleen, riistää pallon ja pääsee tuikkaamaan sen tyhjään maaliin vieden ketut jo 1-3-johtoon.

Toisen jakson alun JJK pelaa vielä vahvasti eikä lähde peruuttelemaan. Kotijoukkue pääsee kuitenkin iskemään kavennusosuman kuin varkain nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, kun viitisen minuuttia toista jaksoa on ehtinyt kulua. Kavennusosuman jälkeen ote pelistä siirtyy jälleen takaisin MP:lle ja JJK-puolustuksella on täysi päivätyö pysyä perässä, kun sinipaidat sahaavat siitä läpi.

MP iskee lopulta 3-3-tasoituksen jälleen kerran erikoistilanteesta 75. minuutilla, kun pitkä sivurajaheitto päätyy ensin Otto Ruopille, jonka ensimmäinen laukaus pysähtyy JJK-puolustukseen, mutta MP-kapteeni Samuli Hölttä on ensimmäisenä paluupallossa ja pommittaa sen verkon perukoille.

Viimeisen vartin MP hakee ahnaasti voitto-osumaa ja lopulta onnistuu kuin onnistuukin siinä, kun varsinaisen peliajan viimeisiä minuutteja jo viedään. Kotijoukkueen korkea prässi on myrkkyä JJK:lle, eikä se saa purettua palloa omasta päädystään vaan kimpoilevan pelivälineen nappaa vaihtomies Eero Ylönen ja pääsee keskittämään maalin edustalle aivan paitsion rajamailla odotelleelle Santeri Steniukselle, joka tuikkaa sen maaliin. Näin kotijoukkue nappaa lopulta täyden pistepotin värikkäiden vaiheiden jälkeen ja siirtyy sen turvin Ykkösen sarjakärkeen.

JJK on ollut MP:lle hankala vastustaja, sillä se on ainoa joukkue, joka on onnistunut tällä kaudella maalinteossa mikkeliläisten kotipyhätössä. Kolme viikkoa sitten Suomen Cupissa ja nyt myös Ykkösessä peräti kolmesti, tällä kertaa pisteet jäivät kuitenkin kirpaisevalla tavalla sarjakärjen luokse Urskiin ja MP saa kaipaamansa revanssin.

Maalikooste on katsottavissa osoitteessa ruutu.fi

JJK:n pelit jatkuvat sunnuntaina, kun se matkustaa Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi. Peli Järvenpäässä alkaa klo 18.

Kotikentälle palataan puolestaan ensi viikon lauantaina 17.6., kun vieraaksi saapuu FF Jaro. Kolmen kotiottelun putkeen mahtuu myös heinäkuulta siirtynyt JJK-TPS, joka pelataan juhannustorstaina 22.6., sekä kesäkuun pelit 28.6. päättävä JJK-KPV. Ennakkoliput kesäkuun kotiotteluihin ovat myynnissä nyt oikean reunan ”JJK Shop” painikkeesta.