Matka Suomen cupissa jatkuu 4-1-tuloksella

24.03.2016

suomencup-jjk-jippo-itkonen-abahassine-20160324

JJK otti varman jatkopaikan, kun JIPPO jäi jalkoihin 4-1-lukemin. Maalinteossa onnistuivat Joona Itkonen, Niko Markkula rangaistuspotkusta sekä Jasin Abahassine kahdesti. Vieraiden ainosta osumasta vastasi Aapo Makkonen.

Kotijoukkue otti ottelun haltuunsa heti alkuhetkistä lähtien, eikä jättänyt Kolmosen kauteen valmistautuville vierailleen mahdollisuuksia. Maalitehtailun aloitti Itkonen kymmenen minuutin pelin jälkeen: laitapakki sivalsi pallon takatolpan juureen kulmapotkun jälkitilanteesta.

Vajaa vartti myöhemmin nähtiin illan toinen maali, kun Iiro Järvinen kaadettiin rangaistusalueella. Pallo vietiin yhteentoista metriin ja Markkula niittasi sen varmasti verkon perukoille: 2-0!

JJK:n toisesta maalista ehti mennä vain pari minuuttia, kun JIPPO iski illan ainokaisensa. Markkulan syöttö omassa päässä epäonnistui ja Makkonen pääsi ryöväämään pallon ja kavensi tilanteeksi 2-1. Maaliin johtaneen tilanteen lisäksi vierasjoukkueella ei juuri paikkoja koko ottelussa ollut ja Ville Viljala sai olla varsin rauhassa isäntien maalilla.

Kettupaidat eivät hätkähtäneet kavennusmaalista vaan jatkoivat vahvaa peliään. 3-1-osuma nähtiinkin vielä viitisen minuuttia ennen taukoa, kun pallo jäi pyörimään JIPPO-boksiin ja Abahassine teki flipperin päätteeksi kotijoukkueen kolmannen maalin.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen oli päättynyt: Abahassine viimeisteli lähietäisyydeltä illan toisensa ja kotijoukkueen neljännen maalin.

JJK piti ottelua vahvasti kontrollissaan, pyöritti peliä ja loi paikkoja käytännössä liukuhihnalta niin molemmilta laidoilta kuin keskeltäkin – lisäksi kotijoukkuee sai useampiakin vapaapotkuja vaarallisista paikoista. Tehokkaammalla viimeistelyllä numerot olisivat voineetkin olla vielä nykyistä rumemmat, mutta nyt Abahassinen toinen osuma jäi illan viimeiseksi.

Kettupaitojen matka cupissa siis jatkuu kuudentoista parhaan joukkoon! Seuraavan eli kuudennen kierroksen parit arvotaan tiistaina 5.4. JJK:n ottelut sen sijaan jatkuvat ensi viikon lauantaina Kajaanissa, kun AC Kajaani isännöi kettulaumaa harjoitusottelussa.

JJK - JIPPO 4-1 (3-1)

1-0 11' Joona Itkonen

2-0 24' Niko Markkula rp

2-1 26' Aapo Makkonen

3-1 41' Jasin Abahassine

4-1 48' Abahassine

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala, Joona Itkonen, Matti Lähitie, Honar Abdi, Niko Markkula; Saku Leppänen, Iiro Järvinen (64' Toni Tahvanainen); Samu Suoraniemi (v), Tommi Kari (c), Mikko Manninen (64' Settyslas Loutelamio); Jasin Abahassine (76' Topi Järvinen).

Vaihdossa: Severi Ikäheimo (mv), Matti Kohonen, Topi Järvinen (76'), Toni Tahvanainen (64'), Settyslas Loutelamio (64')