Martonen harmittelee mustaa kymmenminuuttista

07.06.2010
Martonen harmittelee mustaa kymmenminuuttista

JJK:n kohtaloksi koitui sunnuntain Inter-ottelussa ensimmäisen puoliajan puolen välin jälkeen sattunut musta kymmenen minuutin jakso, jonka aikana vieraat iskivät noin kymmenessö minuutissa kolmesta hyökkäyksestä yhtä monta maalia. Päävalmentaja Kari Martonen harmittelee ottelun ratkaisua.

– Siinä oli kolme sellaista hyökkäystä, joita tulee jokaisessa pelissä lukemattomia, eivät ne olleet edes ylivoimahyökkäyksiä. Ei puolustettu niissä tarpeeksi tarkasti, ja vastaavasti vastustaja onnistui kaikessa. Eihän Interillä montaa paikkaa ollut ja silti he tekivät kolme maalia.

– Kolme maalia sellaisessa ajassa on takaisku, josta joukkueen on vaikea nousta. Kyllä siinä usko taisi vähän mennä.

Omaan pallolliseen peliin päävalmentaja oli muuten suhteellisen tyytyväinen.

– Siellä oli hyviä elementtejä. Pelissä sinänsä ei ollut mitään hätää ja pystyimme pitämään palloa. Ongelmat olivat sitten siinä, mitä tapahtui sen jälkeen kun päästiin alhaalla maanneen Interin kenttäpuoliskolle. Siinä vaiheessa meidän olisi pitänyt pystyä toimimaan nopeammin, Martonen toteaa.

Interin vetäytyminen yllätti JJK:n.

– En muista tommoista Interiä vastaan koskaan ennen pelanneeni, joka noin syvälle vetäytyisi. Mutta valittu taktiikka toimi, he saivat sillä hyvän tuloksen.

– Tavoitteena oli antaa painetta nuorelle maalivahdille, ja siinä me ei varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla onnistuttu ollenkaan. Toinen jakso oli parempi, mutta onhan se tietenkin niinkin että kun toinen johtaa 3-0, ei sitä välttämättä hirveästi kiinnostakaan hyökkääminen.

KariMartonen