Martonen: ”Askel askeleelta eteenpäin”

05.02.2013

2-Martsi

 

 

Vuoden 2013 Liigacupin alkulohko on JJK:n osalta puolivälissä, kun takana on kolme ottelua ja edessä toiset kolme. Kettupaitojen päävalmentaja Kari Martonen on tyytyväinen siihen, miten talvikausi on toistaiseksi sujunut.

 

– Ollaan saatu harjoituksiin nyt hyvä rytmi ja takana on myös kolme Liigacup-ottelua, joissa ollaan päästy testaamaan isolla kentällä niitä asioita, joihin harjoituskentällä on panostettu. Monet asiat, jotka pienemmällä kentällä toimivat, eivät enää toimikaan silloin, kun kenttä on isompi ja välimatkat pidempiä. Toisaalta taas isolla kentällä vastaavasti on enemmän tilaa – tilanteissa ei ole niin kiire.

 

Vuoden kolmesta ottelusta tuloksina on tasapeli, tappio ja voitto. Martonen toteaa, että vaikka joukkueiden peli tässä vaiheessa kautta vielä hakeekin muotoaan, on Liigacupissa mukava päästä vertaamaan omaa peliä muihin.

 

– On hyvä päästä katsomaan, missä mennään suhteessa muihin. Oikeaan suuntaan ollaan menossa, askel askeleelta eteenpäin kaiken aikaa!

 

JJK:n valmennusryhmä sai täksi kaudeksi kaksi täysiaikaista jäsentä lisää ja Martonen kehuu uuden ryhmän työskentelyn löytäneen heti uomansa.

 

– Roolit ovat löytyneet hyvin ja homma toimii. Nyt, kun meitä on paikalla kaiken aikaa neljä, pystymme antamaan enemmän ja paremmin tukea pelaajille – sitä kautta saamme kehitettyä pelaajia ja peliämme.

 

Martonen kehuu myös joukkueen yleistä ilmapiiriä niin treenikentällä kuin sen ulkopuolellakin.

 

– Vuosi on lähtenyt käyntiin hyvin keskittyneesti ja nälkäisesti. Viime kaudesta jäi paljon näytönhaluja, jotka näkyvät nyt oikeanlaisena keskittymisenä ja asenteena – ei esimerkiksi turhautuneena suunsoittona. Harjoituksissa on hyvä draivi päällä.

 

Oma vaikutuksensa myös on Kyproksen leirillä, jonne kettulauma suuntaa 15.2. heti Vantaalla pelattavan Skonto Riga-ottelun jälkeen. 

 

– Kyllä sekin toimii eräänlaisena motivaattorina. Onhan se todella iso juttu meille, että pääsemme leirille. Se katkaisee sopivasti hallikauden Suomessa – pääsemme ulos aurinkoon ja nurmelle, aivan erilaisiin olosuhteisiin kuin Suomessa tähän aikaan. Ja kun tulemme takaisin, pääsemmekin pian jo ulkokentälle Jyväskylässäkin, Martonen sanoo.

 

Ennen sitä edessä on kuitenkin kaksi Liigacupin peliä: tiistaina vastassa on FC Lahti Lahdessa ja perjantaina TPS Seinäjoella. Tiistain pelistä puuttuvat alle 21-vuotiaiden maajoukkueleirillä olevat Samu Nieminen ja Santeri Ahola. Janne Saksela ja Antto Hilska ovat vasta toipumassa vaivoistaan, eivätkä siksi ole vielä JJK:n liigacup-miehistössä – tai Pikkuhuuhkajien matkassa. Molempien toipuminen on kuitenkin hyvässä vauhdissa ja kummankin odotetaan toipuvan pelikuntoon helmikuun aikana.

 

Liigacup: JJK – FC Lahti, 5.2.2013 kello 16:30, Kisapuisto, Lahti


 

pallo_hallissa_killeri_2013-01-11