Markkula palaa Kettupaitaan – tervetuloa takaisin, Marsu!

30.07.2013

marsu_takaisin_2013-07-29JJK saa riveihinsä äärimmäisen tervetulleen paluumuuttajan, kun oma kasvatti Niko Markkula pukee jälleen päälleen Kettupaidan loppukauden ajaksi. Kauden 2012 jälkeen Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Eskilstuna Cityyn siirtynyt Markkula purki aiemmin heinäkuussa yhteisymmärryksessä sopimuksensa ruotsalaisseuran kanssa.

 

Markkula on edustuskelpoinen JJK:ssa siirtoikkunan auettua elokuun alussa eli Marsua voidaan odotella ensimmäistä kertaa veikkausliigaviheriölle lauantaina 10.8. FF Jaroa vastaan pelattavassa Supermatsissa. Laitapakki on kotiinpaluustaan erittäin iloinen.

 

-Kyllä, nyt on intoa täynnä! Aivan kuin silloin, kun tein ensimmäisen sopimukseni edustusjoukkueeseen. Hyvältä tuntuu olla taas täällä, Marsu hehkuttaa tutun Harjun stadionin kentän reunalla.

 

Reissu Ruotsiin ei lopulta sujunut pelilliseltä kannalta toivotusti – vaikkei kaiken kaikkiaan hukkareissu ollutkaan.

 

– Kokemuksena kaiken kaikkiaan tosi jees. Ja hyvää oli se, että sain ainakin pelata, eikä tarvinnut penkillä istua! Muutama peli meni ohi pikkuvaivojen takia, mutta muuten pelasin isoja minuutteja. Ruotsintaito myös parantui luonnollisesti melkoisesti ja kipinä opiskellakin syttyi jälleen – ei se missään nimessä turha reissu ollut ja kannattihan tuo vaihtoehto katsoa, kun se eteen tuli. Mutta senkin siitä oppi, että aivan joka paikkaan ei jatkossa kannata lähteä, Markkula tuumailee.

 

– Pelillisesti siellä ei asiat oikein natsanneet. Esimerkiksi taisin maalivahtia ja topparia lukuunottamatta pelata kaikilla paikoilla, lähinnä keskikentän keskustassa. Ennen pelipäivää ei oikein koskaan tiennyt, millä paikalla sitä tulee pelaamaan.

 

JJK:ssa nopea Markkula nähtiin aina viilettämässä laidalla joko keskikentällä tai puolustuksessa. Marsu toteaa, että vieraammalla paikalla pelaaminen oli toisaalta myös opettavaista – ja vaihtelevista pelipaikoista huolimatta mielenkiinto muualta ehti herätä.

 

– Pallovarmuutta siinä keskikentän keskellä pelatessa tuli lisää. Valmentaja sanoi, että jos olisin jatkanut siellä, se olisi todennäköisesti kauden päätteeksi poikinut siirron ylemmälle sarjatasolle. Minun ratkaisuni oli kuitenkin tulla takaisin tänne – ja se tuntuu nyt erittäin hyvältä ratkaisulta!

 

Markkulan Ruotsin reissun aikana JJK:ssa on koettu valmentajanvaihdos, kun Juha Pasoja otti Kari Martosen paikan päävalmentajana ja Pasojan oikeaksi kädeksi valmennusryhmään liittyi seuran junioripuolelta Ville Priha. Uusi valmennuskaksikko on Marsulle varsin tuttu, sillä tämä ehti pelata pari kautta Prihan valmennuksen alaisuudessa – sekä Pason rinnalla kentällä.

 

– Tuttuja miehiä molemmat. Pidän kummastakin ja arvostan molempia, joten senkin suhteen tuntuu kyllä oikein hyvältä!

 

Marsu on seurannut kasvattiseuransa kautta lahden takana mahdollisuuksien mukaan – luonnollisesti harmissaan vaikeuksista. Nyt nuorimies uhkuu pelihaluja – ja haluja nostaa joukkue pois putoajan paikalta.

 

– Eihän se mukavalta ole tuntunut seurata, kun täällä on mennyt heikommin. Mutta nyt se kurssi sitten viimeistään käännetään!

 

– Olen pelikelpoinen elokuun Jaro-ottelussa ja totta kai tavoitteena on olla silloin avauksessa – en mä tänne penkille tullut istumaan. Mutta valmentajahan sen päättää. Omana tavoitteenani on pelata loppukauden aikana mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyvin. Nyt keskityn vain siihen, enkä ole tehnyt suunnitelmia sen pidemmälle. Katsotaan sitten kauden päätteeksi, missä ollaan – kyllähän ajatus suurempiin sarjoihin pääsemisestä on edelleen mielessä.

 

 

 

”Ei euroakaan kuluja seuralle”

 

JJK on vaikeassa tilanteessa, sillä talouspuoli kaipaa kipeästi paikkaamista ja rahaa toiminnan jatkon turvaamiseksi kerätään parhaillaan Emme anna sen päättyä-kampanjalla. JJK:n hallituksessakin istuva pelaajakoordinaattori Joni Collan sanoo, että Markkulan – jonka oma nimi myös löytyy kampanjaan osallistuneiden joukosta – loppukauden sopimus ei tulekaan keventämään seuran, vaan sen hallituksen jäsenten kukkaroa.

 

– Hänestä ei tule aiheutumaan seuralle euroakaan kuluja. Minä ja Virran Olli maksamme kaikki kulut – aina vieraspelimatkojen ruokailuista lähtien. Marsu myöskin tuli ehdoissa vastaan aika lailla, joten kaiken kaikkiaan tämä on varsin kustannustehokas ratkaisu.

 

– Vaikka taloustilanne on tiukka, on myös pelaajarinkimme armottoman kapea etenkin puolustuksen osalta, Collan toteaa.

 

JJK:n kolmesta pelikuntoisesta laitapakista kellään ei olekaan takanaan ehjää liigakautta.

 

Latikan Topi oli viime kauden vielä valtaosin toipilaana alavatsavaivastaan ja Virénin Anssi vietti tyystin sapattivuotta, Benno (Hanslian) taas on vasta tekemässä läpimurtoaan liigatasolle. Heille on tullut jo nyt melkoinen kuormitus, otteluita on ollut paljon ja paljon niitä on vielä edessä – tuoreet jalat ja juoksuvoima laidalle tulee tarpeeseen loppukautta ajatellen. Marsu on meille tuttu pelaaja, tiedämme tismalleen mitä hänen myötään saamme, joten tämä oli sikäli hyvä ja riskitön vaihtoehto, Collan kertoo.

 

Emme anna sen päättyä-pelastuskampanjan alkaessa tiedotettiin, että keräyksen onnistuessa JJK voi vahvistua uudella pelaajalla loppukauden ajaksi. Collan sanoo, että tuo paikka on nyt käytetty – ellei pelaajaliikennettä tapahdu ensin toiseen suuntaan.

 

– Näillä näkymin uusia pelaajia ei tämän jälkeen ole tulossa, ellei joku lähde ensin toiseen suuntaan.

 

 

marsu_takaisin_2_2013-07-29

    Kohta jälleen Harjun nurmella tositoimissa!