Markkanen valmiina kaatamaan KuPS:n!

16.08.2013

20130817-jjk-kups-scup-920w

 

 

Kuuma KuPS-ottelu on jo aivan kynnyksellä! Cupin välierän tärkeyttä ei juuri voi liioitella – ja sitä on odotettu jo kauan!

 

Eräs innokkaimmista odottajista on Eero Markkanen, joka on tyytyväinen päästyään jälleen tositoimiin ja pelaamisen makuun. Markkanen tuli ensimmäistä kertaa nilkkavaivansa jäljiltä kentälle MYPA-ottelussa.

 

– Silloin tuntui, etten ole koskaan pelannut jalkapalloa aikaisemmin. Jaro-pelin jälkeen tuntui paremmalta. Vaikka olisihan siinä maalinkin voinut vielä tehdä, Markkanen kertaa.

 

Toivuttuaan kauden ensimmäisestä loukkaantumisesta, avauskierroksella tulleesta reisivammasta, otti Markkanen ensikosketuksensa pelikenttiin Villikettu-paidassa Kolmosessa. Nyt Erzin piti totutella suoraan liigavauhtiin.

 

– Huomasihan sen aluksi, että pelitatsi on poissaolon jälkeen hukassa. Nilkkavaiva vaikuttaa pelaamiseen eri tavalla kuin aiempi reisivaiva – nilkka kun vaikuttaa jo juoksuunkin eri tavalla. Ja kenties sitä alitajuisesti ensin varoikin enemmän kuin reittä. Mutta nyt sitä on taas päässyt peliin mukaan!

 

Taival Veikkausliigassa on ollut vaikea ja JJK:n asema sarjan pahnanpohjimmaisena on monien mielestä jo sinetöity. On myös ounasteltu, että jopa kettuleirin sisällä oltaisi heittämässä pyyhettä kehään taistelussa sarjapaikasta. Markkanen tyrmää moiset puheet.

 

– Ei mitään luovuttamista kyllä ole näköpiirissä. Kyllä meillä uskoa riittää, se on aivan varma!

 

JJK-leiri sai edellisviikolla myös yllättäviä uutisia, kun kerrottiin, että rakastettu kärkimies Babatunde Wusu on siirtymässä uusien haasteiden pariin ja jatkaa uraansa Arabiemiraateissa. Siirto varmistui lopulta torstaina ja tämä jättää maalintekovastuuta entistä enemmän muun muassa juuri Markkasen harteille. 

 

– Kyllähän se kieltämättä aika yllätyksenä tuli. Mutta todella hieno juttu Tundelle!

 

– Nyt pitää vain itse ottaa paikkansa kärjestä ja tehdä ne tarvittavat maalit – Tunde ei ole jakamassa enää sitä vastuuta meidän kanssamme. Onhan vastuu maalinteosta nyt suuri – mutta niin se oli kauden allakin. En ottanut liikaa paineita siitä tuolloin, enkä ota nytkään, Markkanen toteaa päättäväisesti.

 

 

jjk-mypa_erzin_paluu_050813

 

 

Nyt Markkasella ja koko kettulaumalla on edessään huipputärkeä ottelu, kun vastassa on KuPS ja panoksena paikka Suomen Cupin finaalissa.

 

– Tärkeä matsi edessä! Mutta ei siitä osaa sen suurempaa stressiä kuitenkaan ottaa. Omalla tavallaan tämäkin on kuitenkin loppujen lopuksi ottelu muiden joukossa.

 

Markkanen onkin suuren ottelun alla innoissaan, ei stressaantunut.

 

– Valmiina ollaan todellakin! Johan tätä on toukokuusta asti odotettu!

 

Puolivälierät pelattiin 20.5. ja Kettulauma oli hiippailemassa voitokkaan pelin jälkeen bussiin Vaasassa, kun tuli tieto, että Ilja Venäläisen lisäaikamaali Valkeakosken Hakan verkkoon takasi välierään todella herkullisen asetelman. Mielikuvia hegemoniaottelusta alettiin maalailemaan saman tien.

 

– Todella hienoa päästä pelaamaan KuPSia vastaan – vihdoinkin! Vime kaudella pelasin vain muutaman minuutin ottelun lopusta, nyt pääsen kunnolla mukaan.

 

KuPS onkin Markkaselle erityinen vastustaja ja näiden otteluiden tunnelma miehelle tuttu myös katsomossa – ennen läpimurtoaan edustusjoukkueeseen ehti nuorimies seurata otteluita katsomon puolella osana kannattajaporukkaa.

 

– Tietenkin on hieno ajatus, että onnistuu maalinteossa ja on viemässä JJK:ta cup-finaaliin. Ja totta kai olisi vielä erityisen mahtavaa tehdä noita maaleja juuri KuPS:n verkkoon!

 

 

Kuuma Suomen Cupin välierä JJK – KuPS, lauantaina 17.8. kello 16:00, Harjun Stadion. Ennakkoliput edullisesti Lippupalvelun verkkosivuilta klikkaamalla tästä. Tervetuloa kannustamaan Ketut kotivoittoon!