Markkanen loppukaudeksi HJK-paitaan

01.09.2013

jjk-ifk_erzin_tuuletus_160613

 

 

JJK:n oma kasvatti Eero Markkanen siirtyy loppukauden kestävällä vuokrasopimuksella moninkertaisen Suomen mestarin HJK:n riveihin. Markkanen liittyy mestariseuran mukaan tulevalla viikolla maaottelutauon suoman muutaman päivän vapaan jälkeen – niinpä tämän kauden osalta viimeiseksi esiintymiseksi JJK-paidassa jäi lauantain TPS-ottelu, jossa kärkimies viimeisteli myös upean maalin.

 

Viime kaudella ryminällä itsensä liigassa läpi lyönyt Markkanen on paininut kuluvalla kaudella loukkaantumisten kanssa, jotka ovat kuitenkin taakse jääneitä. Markkanen on pelannut nilkkavammansa jälkeen viidessä ottelussa, joista kahdessa viimeisimmässä on syntynyt myös maali. Kaikkiaan Markkanen on tällä kaudella pelannut kahdeksassa ottelussa iskien neljä maalia – tahti on siis pysynyt totutun huimana.

 

Markkasen sopimus kasvattiseuransa kanssa kattaa vielä ensi kauden, mutta ominaisuuksiltaan harvinainen ja potentiaaliltaan huikea hyökkääjä on herättänyt kiinnostusta jo ulkomaita myöten. HJK jahtaa nyt viidettä peräkkäistä mestaruuttaan ja halusi vahvistaa kärkikalustoaan kolossimaisella jyväskyläläisnuorukaisella.

 

– Eero halusi aiemmin sitoutua seuraan tekemällä jatkosopimuksen, me haluamme nyt puolestaan tukea kunnianhimoista pelaajaa tämän uralla – Eeron tähtäin on kuitenkin korkealla. HJK on tulevaisuutta ajatellen hänelle hyvä näyteikkuna paitsi ulkomaille, myös maajoukkueeseen, toteaa JJK:n pelaajakoordinaattori Joni Collan.

 

JJK saa Markkasesta myös vuokrakorvauksen, joten ratkaisu on taloudellisestikin hyvä tiukan taloustilanteen kanssa painivalle seuralle. HJK nousi sunnuntaisen FF Jaro-voittonsa myötä jälleen liigan kärkipaikalle.