Liigacupin finaalissa vastassa FC Lahti: Kolmas kerta toden sanokoon!

05.04.2013

lc_finaali_korte

 

 

 

Veikkausliigan kauden alkuun on enää vajaat kaksi viikkoa! Fiilistä tulevaa kautta varten nostatellaan lauantaina, kun kettulauma matkaa Lahteen kohtaamaan FC Lahden Liigacupin finaalissa.

 

Finaalipaikka on JJK:lle liigataipaleen toinen, sillä kolme vuotta sitten Kettupaidat olivat myös loppuottelussa. Tuolloin vastassa oli FC Honka, joka lopulta vei voiton rangaistuspotkuilla.

 

JJK ja FC Lahti ottivat toisistaan mittaa jo alkulohkovaiheessa – selvyyttä vahvemmasta ei tosin tuolloin numeroiden valossa saatu, sillä molemmat ottelut päättyivät pistejakoon, ensin maalittomana ja sitten 1-1-lukemilla. JJK:n maalin teki tuolloin Eero Markkanen, joka onkin jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi: viidellä liigacup-maalillaan hän on ollut joukkueen ehdoton tehomies. Maaleja on Kettupaidoilta kevään mittaan syntynyt tähänkin asti, mutta välierien jälkeen hyökkäys on vieläpä entisestään vahvistunut, loukkaantumisensa taakseen jättänyt ja SJK-ottelussa avauksessa ollut Babatunde Wusu on jälleen pelikunnossa ja iskussa! Kaiken kaikkiaan Kettupaitojen terveystilanne onkin talven ja kevään mittaan ollut varsin hyvä.

 

Liigacupin jatkopeleissä JJK sai vastaansa varsin kovat vastukset, kun jo puolivälierässä vastaan asettui hallitseva mestari HJK. Maalittomana päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen mentiin rangaistuspotkuille, joissa JJK oli vahvempi ja selvittikin näin tiensä välierään. Semifinaalissa tie vei jo neljättä kertaa kuluvan vuoden osalta Turkuun, jossa vastassa oli niinikään samassa alkulohkossa ollut TPS. Puolivälierän kaava toistui: varsinainen peliaika oli maaliton ja rangaistuspotkut JJK hoiteli jälleen nimiinsä. TPS:aa vastaan siis kolmas kerta toden sanoi ja sama tavoite on myös FC Lahden suhteen!

 

Lahti puolestaan kaatoi puolivälierässä RoPS:n vieraskentällä Tommi Karin rangaistuspotkumaalilla 0-1 ja välierässä KuPS jäi Kisapuistossa jalkoihin 3-0-lukemin. Tuolloin maalinteossa onnistuivat Jonne Kemppinen, Loorents Hertsi sekä tuore hankinta, brassikärki Vini Dantas. Dantasin lisäksi  FC Lahti on edellisten JJK-kohtaamisten jälkeenvahvistanut rivejään myös turkulaispuolustaja Joni Aholla

 

 

”Joko mennään?”

 

Niin tulosten kuin esitystenkin valossa luvassa on kahden tasaväkisen ja tasaisen vahvoja otteita esittäneen joukkueen kohtaaminen – ja kun auringonpaistettakin on luvattu, on tiedossa varmasti loistava suomifutispäivä! Monikymmenpäisen fanijoukon ja koko kettulauman lisäksi yksi JJK-leiristä odottaakin ottelua erityisen suurella innolla: lahtelaisen junnumyllyn läpikäyneelle Eero Kortteelle kun ottelut synnyinkaupungissa vanhaa seuraa vastaan ovat aina erityisiä. Myös

 

Kuhnuripaidassa taas entisen seuransa kohtaavat JJK-kasvatit Jukka Sinisalo ja Tommi Kari. Sinisalo huhki täydet minuutit lahtelaisten puolustuksessa jo kahdessa aiemmassakin kohtaamisessa, mutta viime kaudella saamaansa polvivammaa vielä alkuvuoden aikana parannellut Kari ei kentälle vanhaa seuraansa vastaan vielä tänä vuonna ole päässyt. Nyt polvi kuitenkin on jälleen kunnossa ja mies iskussa – sekä täynnä intoa kohtaamaan kasvattiseuransa. Myös kettupaitaan täksi kaudeksi paluun tehnyt Anssi Virén on edustanut aiemmin myös FC Lahtea.

 

Kettupaidoilta kamppailusta sivussa on  Jukka-Pekka Tuomanen, joka kärsii TPS-ottelussa – vasta ensimmäistä kertaa urallaan – saamastaan ulosajosta seurannutta pelikielto. Sivussa on niinikään Antto Hilska, joka potee loukkaantunutta jalkapöytäänsä.

 

 

 

”Loistava mittari kauteen valmistautuessa”

 

Molemmat joukkueet pelasivat viime viikolla kenraaliharjoituksena harjoitusottelun. FC Lahti hävisi omassaan selvin 0-4-lukemin FC Hongalle, JJK taas puolestaan päätyi 2-2-tasapeliin Ykkösessä nousua tavoittelemaan lähtevän SJK:n kanssa. Harjoitusotteluille tyypilliseen tapaan kokoonpanojen suhteen nähtiin kentällä kokeiluja.

 

– Se oli meille hyvä mahdollisuus kokeilla tiettyjä asioita, toteaa päävalmentaja Kari Martonen.

 

– Esimerkiksi aiemmin vuoden aikana ei ole oikein ollut mahdollisuutta peluuttaa Babatunde Wusua ja Eero Markkasta samaan aikaan, nyt siihen oli hyvä sauma. 

 

JJK:n ja FC Lahden väliset vuoden aiemmat kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tasaisia ja Martonen toteaakin, että nyt vastaan asettuu erittäin kova joukkue. 

 

– Lahti tulee olemaan kova tekijä ensi kaudella, heillä on vahva nippu kasasa. Tämä onkin näin kauden kynnyksellä meille todella hyvä mittari, johon voimme peilata omaa tasoamme.

 

– Kaksi kertaa ollaan päädytty tasapeliin – tämä kolmas kohtaaminen ei ainakaan pääty tasan. Ja meidän tehtävämme on pitää huoli siitä, että me olemme se joka homman vie!

 

 

Liigacupin finaali FC Lahti – JJK Kisapuistossa lauantaina 6.4. kello 15 alkaen. Harjun Pojat järjestävät matkan finaaliin ja reissuun ehtii vielä illan mittaan ilmoittautua – älä mieti, lähde mukaan!