Liigacup: Finaaliin!

13.03.2013

lc_tps-jjk_2_2013-03-13

 

 

Kolmas kerta toden sanoo: JJK raivasi keskiviikkoiltana komeasti tieltään hallitsevan Liigacup-mestari TPS:n ja selvitti tiensä finaaliin! 

 

Varsinainen peliaika päättyi maalittomana, niinpä ratkaisua haettiin jälleen rangaistuspotkuilla. Sankareina kunnostautuivat jälleen Janne Korhonen ja ratkaisevan pilkun upottanut Antto Hilska!

 

Kuten odotettavissa oli, ottelu oli varsin tasaväkistä vääntöä ja kovaa taistelua alkuvuoden kahden aiemman kohtaamisen tapaan. Ottelu oli viikon sisään jo kolmas molemmille, joten väsymyskin osaltaan sai molemmat panostamaan tarkkaan puolustuspelaamiseen.

 

Ensimmäisellä puoliajalla maalipaikat olivat vähissä. TPS sai muutaman kulmapotkun, joista ensimmäinen nähtiin jo kahdeksannella minuutilla. JJK hoiteli kulmatilanteet kuitenkin varmasti.

 

Vajaan puolen tunnin kohdalla turkulaiskärki Roope Riski otti ottelun ensimmäisen varoituksen kolhittuaan Mikko Mannista, joka joutui nilkuttamaan paikkailtavaksi kentän laidalle.

 

34. minuutilla JJK sai pallon maaliin, kun Mikko Innanen teki loistavan nousun ja pelasi näppärästi yhteen Eero Markkasen kanssa. Tilannetta kuitenkin edelsi paitsio, joten avausmaali jäi syntymättä. Juurikaan muita kunnon paikkoja ei ensimmäisen nelivitoseen mahtunut. Molemmat suojelivat omaa päätään niin tarkasti, että ratkaisuja pyrittiin yrittämään lähinnä keskityksillä ja kaukolaukauksilla, jotka eivät tulosta tuottaneet.

 

Toiselle jaksolle TPS tuli varsin väkevästi. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen kolisteltiin jo JJK-maalin tolppaa – mutta maaliin ei pallo mennyt. Pelin edetessä väsymys alkoi näkyä JJK:n pelissä hermostuneisuutena ja virheinä, joista TPS sai luotua muutamia vaarallisia paikkoja. Kettupaidat kuitenkin pyrkivät järkevästi rauhoittamaan peliään ja minimoimaan virheet.

 

70. minuutilla JJK koki takaiskun, kun päätuomari Dennis Antamo nosti toistamiseen keltaisen kortin Jukka-Pekka Tuomaselle tämän katkottua TPS:n vastaiskua keskialueella – näin tuttuun tapaansa keskikentällä loistavasti raatanut ja Wayne Brownin pimentänyt Jipi lähti suihkuun hetken muita aiemmin. Lukuisista kerätyistä varoituksista huolimatta ulosajo oli JJK:n omalle Gattusolle vasta uran ensimmäinen.

 

TPS ei kuitenkaan saanut ylivoimaansa hyödynnettyä. Painetta JJK-päähän turkulaiset saivat kyllä luotua, mutta Kettupaitojen ryhmitys ei antanut tuumaakaan periksi ja jokainen hyökkäys kilpistyi viimeistään kapteeni Korhoseen, joka oli maalillaan jälleen itse varmuus. Loistavin torjunta nähtiin 80. minuutin tietämillä, kun Petteri Pennanen pääsi pelaamaan itsensä vapaaksi boksissa ja laukoi – kapteeni tolppien välissä ei kuitenkaan ollut yllätettävissä!

 

JJK:llakin oli paikkansa miesvajauksesta huolimatta – vartti ennen loppua vieraat saivat vapaapotkun hyvästä paikasta, kun Mannista ei saatu säännönmukaisin keinoin kuriin. Jordi van Gelderenin tulinen veto kuitenkin blokattiin.

 

 

lc_tps-jjk_pilkut_tulossa_2013-03-13

 

 

Kun maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, haettiin ratkaisua jälleen rangaistuspotkuilla. Pilkkukisan aloitti Brown, joka laittoi omansa varmasti sisään. JJK:n ensimmäinen vetäjä oli jälleen Eero Korte, jonka viimeistely lauantaiseen tapaan oli varma. Kolmannessa parissa nähtiin ensimmäinen torjunta, kun Jukka Lehtovaara koppasi Benno Hanslianin vedon. Kapteeni Korhonen tasasi kuitenkin taas tilanteen hetken päästä torjumalla TPS-kapteeni Jarkko Hurmeen kudin. Maaleista erityismaininnan ansaitsee van Gelderenin suoritus – hollantilainen chippasi kylmänviileästi pallon aivan yläriman alle!

 

Kuudennessa parissa Korhonen kruunasi mahtavan ottelunsa ja veti jälleen pidemmän korren torjuen Sami Rähmösen vedon. Ratkaisevaa pilkkua asteli ampumaan Antto Hilska, joka näytti hermojensa pitävyyden ja laittoi pallon varmasti maaliin!

 

Niinpä luotsi Kari Martonen sai mieluisan 50-vuotislahjan ja JJK raivasi tienstä toistamiseen Liigacupin finaaliin! Edellinen kerta oli vuonna 2010, jolloin finaalissa maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen FC Honka oli parempi – niinikään rangaistuspotkuilla.

 

Finaali pelataan 6.4.2013 ja pelipaikka tulee varmistumaan myöhemmin. Finaalivastus selviää tulevana perjantaina pelattavassa toisessa välierässä – vastaansa Kettupaidat saavat joko aina rakkaan kilpakumppanin KuPS:n tai Tommi Karin ja Jukka Sinisalon edustaman FC Lahden, joten tiedossa on joka tapauksessa loistava tapahtuma!

 

 

TPS – JJK 0-0, rp 4-5

 

Rangaistuspotkukisan maalit:

TPS: Brown, Pennanen, Okaru, Ristola, Hurme – Korhonen torjui, Rähmönen – Korhonen torjui

JJK: Korte, Markkanen, Hanslian – Lehtovaara torjui, Innanen, van Gelderen, Hilska

 

Korhonen; Hanslian, Reintam, van Gelderen, Latikka; Innanen (v), Tuomanen (v+v=ua), Korte, Manninen (89′ Hilska); Poutiainen, Markkanen.

 

 

Viljala, Nieminen, Tamminen , Kuhmonen, Hilska, Virtanen.