Suomen cup jatkuu lauantaina Joensuussa

20.03.2015

suomencup-jippo-jjk-210315

JJK matkaa lauantaina kohti Joensuuta, jossa vastassa on JIPPO. Suomen cupin neljännen kierroksen ottelu alkaa kello 15.

Kettupaidat aloittivat omalta osaltaan Suomen cupin pari viikkoa sitten Kuopiossa vakuuttavalla 0-3-voitolla pari sarjapykälää alempana pelaavaa PK-37:aa vastaan. Nyt vastaan asettuva JIPPO putosi viime kauden päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen.

JJK:n esitys PK-37-ottelussa oli vahva ja tavoitteena on luonnollisesti jatkaa samalla linjalla. Joitain muutoksiakin tullaan kuitenkin näkemään.

– Hieman muutetaan ryhmitystä, mutta sama tavoite on kuin Kuopiossa: pidämme palloa ja sitä kautta luomme riittävästi paikkoja – ja teemme niistä myös tarvittavat maalit, toteaa päävalmentaja Juha Pasoja.

PK-37 sai käytännössä ottelun ainoan maalipaikkansa ensimmäisellä puoliajalla kulmapotkun jälkitilanteesta ja siinä Pasoja näkeekin parantamista.

– Se oli meiltä löysästi puolustettu tilanne, mutta onneksi Korhosen Janne oli mies paikallaan. Tavoite onkin, että omalla pelaamisella tai pelaamatta jättämisellä emme lahjoita vastustajalle maalipaikkoja.

JJK hallitsi Kuopiossa niin palloa kuin pelitapahtumiakin. Pitkän uran topparina tehnyt Pasoja tietää, että oman joukkueen vahva pallonhallinta tuottaa omat haasteensa puolustuspäässä.

– Jos pallo on pitkiä aikoja pois omasta päästä, on haaste pysyä kaiken aikaa niin fyysisesti kuin henkisestikin hereillä. Keskittymisen pitää kuitenkin pysyä täysin pelitapahtumissa, vaikka itse olisikin ajoittain niiden tapahtumien ulkopuolella.

– Vastahyökkäysten varalta on oltava kaiken aikaa valppaana ja myös pidettävä kroppa niin hereillä, että on valmiina spurttaamaan, jos ja kun vastaisku lähtee.

Asenne ja keskittyminen

Siinä missä JJK:n joukkue on jo valmis, on joensuulaisilla vielä varsin kapea sopimuspelaajien rinki ja kenraaliharjoituksessa toinen Kakkosen joukkue Kultsu FC oli selvin 4-1-lukemin parempi.  Ennakkoasetelma lauantain otteluun on selkeä: vahvaa talvikautta pelaava JJK on vahva ennakkosuosikki.

– Vaikka paperilla olisimme miten selvä suosikki, niin eihän jalkapallossa semmoista asiaa olekaan kuin varma voitto. Jos asenne ei ole kentällä kunnossa alusta asti, voi pelistä tehdä itselleen hyvin vaikean, olivat ennakkoasetelmat mitkä tahansa.

– Jos pelinhallinta on meillä kuten edellisessä ottelussa, on haasteena etenkin se, että keskittyminen puolustussuuntaan pysyy kunnossa koko pelin.

Pasoja oli yhdessä Antti Luhdan kanssa Unkarissa opintomatkalla ja kaksikko palasi alkuviikosta Jyväskylään. Hyvin menneen reissun kuulumisia on luvassa vielä ensi viikolla enemmänkin.

– Voi sanoa, että sain matkalta kaiken sen tiedon, mitä lähdin hakemaankin. Kyllä sieltä tarttui mukaan semmoista oppia, jota tullaan täällä soveltamaan jatkossa.

Joukkue ei luonnollisestikaan levännyt laakereillaan, vaikka pääkäskyttäjäkaksikko olikin muutaman päivän poissa, vaan treenit pyörivät normaalilla rytmillä etukäteen tehdyn suunnitelman mukaan. JJK:lla on käytössään Firstbeatin laitteisto ja pelaajien sykemittareiden tiedoista valmentajat näkivätkin paljon harjoitusten kulusta, vaikkeivat olleet itse paikalla.

– Kyllä niistä tilastoista näki, että kovaa täällä on menty, vaikka Luden kanssa ei mukana oltukaan. Ja loppuviikon treeneissä huomasi, että jätkät on hyvällä jalalla liikkeellä huomista ajatellen.

Suomen cupin 4. kierros: JIPPO – JJK, lauantaina 21.3. klo 15, Koillispuiston tekonurmi, Joensuu